Sosyal mühendislik de karşılık bekleme (1 Viewer)

Joined
Feb 13, 2020
Credits
0
Rating - 0%
Sosyal Mühendislikte Karşılık Beklemek

Sosyal mühendislikte hedef kişinin güvenini ve sevgisini kazanmak için onun isteklerini gerçekleştirmemiz gerekebilir. Bu istekleri gerçekleştirirsek kişi bize hem güvenip hem de bizi sevebilir. Bu da sosyal mühendislikte bir avantajdır. Onun isteklerini yaparak, güvenini ve sevgisini kazandık, evet ama bir şeyler isteme (yaptıklarımızın karşılığını) sırası bize geçti. Amacımız ne ise (ip alma, sosyal medya hesabını çalma, vb.) attığımız linke tıklamasını veya attığımız linke üye olmasını istiyoruz.





Karşılık Beklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hedef kişiden bir şeyler isterken özellikle son aşama ( bilgilerini, hesabını,Ip adresini, vb.) alırken çok daha dikkatli olmalıyız. Hedef kişi bizi ne kadar severse sevsin veya ne kadar güvenirse güvensin. Bu aşamada her şeyi anlama ihtimali çok yüksektir. Peki bu dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir?

Hemen Link Atmayın

Bu kural özelikle sosyal mühendislik ile hesap çalacak ve Iplogger atıcak arkadaşımız için geçerlidir. Hedef kişi ile son bir kez muhabbet ettikten sonra, "senden bir isteğim olacak, yapabilir misin?" sorusunu sorucağız. Hedef "evet yaparım, tabi, vb." cümleler kurucak ve amacınızı yaptırmaya başlayacaksınız

Ondan Bir Şey İsterken Övün

Ondan bir istemeden hemen önce, onu övün "çok iyi birisin sen, çok iyi dostsun, vb." cümleler kullanın. Gözü boyandığını hisstediğiniz an, linkinizi atabilesiniz.

Aceleci davranmayın

Sadece sosyal mühendislikte değil, her ne olursa olsun işiniz. Asla aceleci davranmayın, bu sizi paniğe sürükler ve hata yapmanıza neden olur.

 

Users who are viewing this thread

Top