Sosyal mühendislik göze girme ve samimiyet (1 Viewer)

Joined
Feb 13, 2020
Credits
0
Rating - 0%
Göze girmek ve Samimiyet

Karşıda ki kişinin duygularıyla oynayarak bir çok veriyi lehinize çekebilirsiniz. Bunun için o kişiyle tanışın. Gerçek hayattan bir kişiye sosyal muhendislik uygulamak en doğru ve sağlıklık olan bir karardır.İnsanların size güvenme süresi gerçek hayatta yüzyüze olduğu zaman binlerce kat artıyor. sosyal medyada tanısmalarda ise bu durum için gerçek hayattakindn bir tık daha fazla süre istiyor. Şimdi yapacağımız şey istihbaratçıların yaptığı ve sık basvurdugu bir yöntem olan dolaylı yoldan bilgi edinme. Sosyal mühendislik için uyarlayacak olursak hedef kişiye istediğiniz şeyi dolaylı yoldan sorun. Mesela annesi ve babasının adı size lazım. Acaba ne yapıp annesinin ve babasının ismini alabilirim?
Evet burada biraz çaresiz hissettiniz ne desem ne desem diye düşündünüz. İşin aslı dediğim gibi dolaylı yoldan anlatmaktır. Örnek verecek olursak "Benim annemin adı abdulrezzak babamın adı ayşe şu uyuma baksana nasıl bir ailede doğduysam ... Kız cevaplar: haha" Sonra sizde kız yazdıktan hemen sonra " senin annenin babanın adı ne " dedikten sonra en kısa yoldan alırsınız ama tabi belirttiğim üzre o kisiyle samimiyet kurmalısınız ki kızın içinde şüphe olmasın. Sadece anne adı baba adı değil sevdiği renk lazımsa sevdiği renk, dogum tarihi vs. işinize yarayacak bilgiler edinebilrsiniz. Şimdi diyeceksiniz "YA KARDEŞİM NE ANLATIYORSUN SEN BUNLARI 5 YAŞINDA Kİ ÇOCUKTA ALIR!?""
İşte kopma noktası burada. Hedef kişinin konuşmasına izin vermedim ben, kendimden parça katarak anamın babamın adını vererek,gülerek aslında ben o hedef kişinin psikolojisini çoktan kitledim. Yani ben sana guveniyorum ve samimiyetimiz var sinyali veriyorsunuz. Böylelikle bir çok veriyi lehinize kullanabilirsiniz.

Gerçek hayatta bir kişinin bilgilerini aldiktan sonra şantaj uygulamak için fake bir hesaptan yazın ve size verdiği özel bilgileri sakın söylemeyin. Sadece ana baba adını ne ıslerle ugrastıgını bu bilgileri edindikten uzun bir süre sonra yazınız ve yazdıktan sonra eger hedef bunları size anlatıyorsa gerçekten güvenini kazanmışsınızdır o halde o kisiden veri toplamaya devam edebilirsiniz. Biraz acımasız ve duygusuz olmak gerekiyor bunu yaparken.Çünkü bir kişinin duygularıyla oynamak ağır vebal gerektirir vicdanınıza dokunur. Eğer duygusuzsanız ne mutlu size sonuc olarak zaten sen o kişiyi keklemek için tanıştın.Devamı gelecek dostlarım
 

Users who are viewing this thread

Top