Sosyal mühendislik ile kendini sevdirme (1 Viewer)

Joined
Feb 13, 2020
Credits
0
Rating - 0%
Giriş

Sosyal mühendislik birçok durumda kullanılabilir ve yaygındır ama sosyal mühendislik sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Bazen 1 haftada işinizi bitirebilirken, bazen de 1 ayda bitirebilirsiniz. Sosyal mühendislikte en önemli husus güvenmektir. Bu güven sayesinde karşıdaki kişiye isteğinizi yaptırabilirsiniz lakin sosyal mühendislikte ikinci en önemli husus kendimi sevdirmektir. Hedef kişi hem sizi seviyor, hem de size güveniyorsa bilgilerini almanız çok daha kolay olur.



Sosyal Mühendislikte Kendimizi Sevdirme

Sosyal mühendislikte bir hedefin size güvenmesi 1 hafta-1 ay olabilir. Bu süreyi kısaltıp, daha hızlı güvenmesi için kendimize sevdirebiliriz. Böylece hem zamandan tasarruf yaparız, hem de önemli bilgiler alabiliriz."Peki kendimizi nasıl sevdireceğiz? " sorusuna maddeler halinde açıklayalım.

Etkili İletişim

Etkili iletişim her şeyin başıdır. Etkili iletişim olmazsa olmaz bir unsurdur. Hedef kişi ile etki bir iletişim sağlayın. Hedef kişi soru soruyorsa özverili ve güzel görünecek bir şekilde cevaplayın. Hedef kişi ile konuşurken oldukça nazik olun ve sizde ona soru sormaktan çekinmeyin. Böylece etkili bir iletişim yapmış olursunuz.

Hedef Kişi İle Ortak Yönünüz Olsun

Hedef kişi ile ortak yönünüz olmasa bile ortak yönünüz varmış gibi gösterin. Biyografisinde ilgilendiği bir yazı varsa, "aaaaa bende xx'ten çok hoşlanırım" kelimeler kullanın. Biyografisinde kayda değer bir şey yoksa, sorular sorun "xxxx'ten hoşlanır mısın?" gibi kelimeler kullanın. Abartılmayacak bir şekilde soru sorarsanız daha iyi olucaktır, hedef kişiye de çaktırmamak lazım. Sorduğunuz sorulara "evet, x şeyini çok severim" gibi bir kelime kullanırsa, o kelimenin üstünden muhabbet edin.

Hedef Kişinin Özelliklerini Övün


Hedef kişi ile muhabbet ederken zaman zaman onu övün,"sen çok iyi bir insansın" veya "saçların çok hoş" gibi cümlelerle onu gözünü boyamaya çalışın. Hedef kişi, sizin onu sevdiğinizi düşünecek ve kendisi de sizi sevmeye başlayacaktır.
 
Joined
Mar 31, 2020
Credits
11,854
Rating - 0%
eline sağlık hocam umarım bi sonraki konularda fotoğraflı gerçek kişilerle konuştuğunuz bir fotoğrafı koyarsınız konularınıza daha etkili olabilir bence okuyan için
 
Joined
Feb 13, 2020
Credits
0
Rating - 0%
eline sağlık hocam umarım bi sonraki konularda fotoğraflı gerçek kişilerle konuştuğunuz bir fotoğrafı koyarsınız konularınıza daha etkili olabilir bence okuyan için
Tamamdır hipotezler görseller ile desteklenicek :) teşekkürler
 

Users who are viewing this thread

Top