Spotify'ın Mac ve Windows uygulamalarına chromecast desteği geldi (1 Viewer)

Kaisareia 

GrandPa™
Joined
Dec 4, 2015
Credits
31,973
Rating - 100%
Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik servisi konumunda bulunan Spotify, Mac ve Windows sürümlerine nihayet Chromecast desteği getirdi. Böylece artık Mac ve Windows bilgisayarlarınızda Spotify üzerinden Chromecast oturumu açıp mobil cihazınızı yanınızda taşımanıza gerek kalmadan müziğin hangi cihazda çalacağını masaüstünden kontrol edebileceksiniz.

iOS ve Android kullanıcıları uzun zamandır mobil uygulama üzerinden Spotify Connect aracılığı ile müziği farklı cihazlarda kontrol edebiliyorlardı. Yeni Chromecast desteği ise bunun masaüstü uygulamasında da yapılabilmesini mümkün kılıyor. Masaüstü uygulamasının 1.1.38 sürümüyle birlikte gelen özellik, ‘mevcut cihazlar’ menüsünden kullanılabiliyor.

Spotify'ın yeni Chromecast özelliği böyle görünüyor.


Spotify’ın hem masaüstü uygulamasında hem de web oynatıcısında kullanılabilen özellik, Spotify kullanıcılarının Chromecast’e bağlı tüm cihazları oturdukları yerden görmelerini ve bu cihazlarda çalan müziği kolaylıkla kontrol edebilmelerini mümkün kılıyor. Elbetteki yeni özelliği kullanabilmek için öncelikle masaüstü uygulamanızı en güncel sürüme yükseltmeniz gerekiyor.
 

Kaisareia 

GrandPa™
Joined
Dec 4, 2015
Credits
31,973
Rating - 100%
Günümüzün en popüler müzik platformlarından birisi olan Spotify, kullanıcılarına sunduğu özelliklere yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında 'Grup oturumu' özelliğini yayınlayan şirket, bu özelliği çok daha geniş bir hale getirerek yalnızca fiziksel ortamlarda kullanılmasına değil, dijital ortamda da kullanılmasına izin verecek.

Henüz betada olan 'Grup oturumu' özelliği sayesinde kullanıcılar, istedikleri müzik veya podcast'leri aynı anda arkadaşları veya aileleriyle dinleyebilecekler. Üstelik özelliğe gelen yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar, bunu aynı yerde bulunmadan birbirlerine uzak durumdayken de yapabilecekler.

Her katılımcı müziği yönetebilecek:
spotify


Spotify'a gelen bu özellik sayesinde dünyanın herhangi bir noktasındaki arkadaşınız veya bir tanıdığınızla aynı ayda aynı müziği dinleyebileceksiniz. Grup oturumunda bulunan her bir kişi, çalınan şarkıyı ya da podcast'i durdurma, oynatma, geçme veya çalma listesini düzenleme gibi yetkilere sahip olacak.

Spotify Grup oturumu özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılarınsa özelliği kullanmadan önce karşılamaları gereken bir şart bulunuyor. Kullanıcılar, Spotify Premium üyeliğine sahip olmak zorundalar. Premium üyeliğe sahip olan her kullanıcı bir Grup oturumu oluşturabiliyor veya mevcut bir gruba katılabiliyor.

spotify



Uygulamada Grup oturumu başlatmak için oynatılıyor ekranında bulunan 'Bir cihaza bağlan' seçeneğine tıklamanız yeterli. Burada karşınıza diğer kullanıcıların taratabilecekleri bir kodla birlikte aynı zamanda paylaşılabilir olan bir bağlantı da gelecek. Bu bağlantıyı Grup oturumuna davet etmek istediğiniz kişilere göndererek onların oturuma katılmasını sağlayabilirsiniz.

Aslında insanların bir aradayken kullanmaları için yayınlanan 'Grup oturumu' özelliği, gelen bu güncellemeyle birlikte çok daha iyi bir hale geldi. Özelliğin kazandığı yenilik sayesinde Spotify da Premium üyeliği daha önce satın almamış kişileri üyeliği satın almaya bir adım daha yaklaştırmayı başardı.
 

Users who are viewing this thread

Top