Switch - ARP (1 Viewer)

R

Roselly

1.jpg



View hidden content is available for registered users!




Switch (Anahtar) - ARP


Veri bağlantı katmanının LLC alt katmanında çalışır kendileri. LLC katmanı ne işe yarar peki derseniz, 3.katman olan ağ katmanı ile alt katmanlar arasındaki iletişimi sağlar. Ağ katmanından gelen IP adresli paketin, hedef cihaza teslim edilmesine yardımcı olmak için bilgileri ekler ve alt katmana geçirir.



Switch çok portlu bir cihazdır. Portlar arasında kanal oluşturma yeteneği de vardır. Portlardaki cihazların adresleri, Switchlerdeki MAC tablolarında tutulur. Bu sebeple 2 bilgisayar arasında veri transfer edileceği zaman, veri sadece hedef bilgisayarın bağlı olduğu porta gönderilir.



ARP ( Adres Çözümleme Protokolü)


Ağdaki her cihazın bir
MAC adresi ve IP adresi olmalıdır. Veri gönderebilmek için cihaz bu adreslerin her ikisini de kullanmalıdır. Bu
konuda yakından değinmiştik zaten.

Hedef
IP adresi 3.katman olan ağ katmanı tarafından sağlancak olmasına rağmen, gönderen cihaz verilen ethernet bağlantısı için hedefin MAC adresini bulacak bir yönteme ihtiyac duyar. Bu yöntem ARP protokolü ile gerçekleştirilir. Bu protokol IP adreslerini MAC adreslerine çözümler ve bunu bir tabloda saklar.



Yayın Etki Alanı


1-Tekil Yayın: Gönderici tek bir cihazdan hedef tek bir cihaza veri gönderirken kullanılan yayın şeklidir.


2-Genel Yayın: Ağdaki tüm cihazların veriyi alacağını ve işleyeceğini ifade eden yayındır. DHCP ve ARP gibi bir çok ağ protokol genel yayın kullanır.


3-Çoklu Yayın: Bir kaynak cihazın, bir cihaz grubuna paket göndermesidir. Çoklu yayın grubuna ait cihazlara çoklu yayın grubu
IP adresi atanır. IPv4 çoklu yayın adresleri 244.0.0.0 ila 239.255.255.255 aralığındadır.




Daha fazla network konuları için
buraya tıklamanız yeterli. Tşkrlr.




 

Users who are viewing this thread

Top