Türkiye’nin Hacking Durumu (1 Viewer)

DeJaVu

Valar Dohaeris
Joined
Apr 6, 2020
Credits
1,276
Rating - 0%
Öncelikle Selamün Aleyküm.

Türkiye’nin Programlama & Hacking alanları hakkında genel değerlendirme de bulunmak istiyorum. Aynı zamanda siz değerli forum üyelerinin saygı ve sevgi çerçevesinde görüşlerinizi bekliyorum.

Not: Bu yazdıklarım Türkiye’nin Programlama & Hacking alanlarındaki genel durumudur. Sakın yanlış anlaşılmasın. Söylediklerim kasıtlı bir durum değildir. Sadece acı bir gerçektir ve hep birlikte sizleri, Türkiye’nin gelecekleri ve cevherleri olarak ileriye taşımak istememden kaynaklanmaktadır. Sonuçta hepimiz bu ülkenin geleceği ve cevherleriyiz. Amacım cevherlerinizi gösterip, ülkeye bir nebze de olsa fayda sağlamaktır.

Mesela yabancılara baktığımızda Buffer Overflow (Arabellek aşımı) vb. gibi yeni ve yeni gelişmiş türdeki açıklarla uğraştıklarını görmekteyiz. Bizler ise hala SQL, LFI, RFI, XSS vb. gibi açıklarla uğraşıyoruz ve tabii bu açıklarda eskisi gibi de kolayca geçilmiyor. Çünkü artık sistemler yenilendi, gelişti ve güçlendirildi. Bununla birlikte eski açıklar ile yeni sistemleri sömürmek daha da zorlaştı.

Peki ne olması lazım?

Yeni açıklar, yeni cevherler keşfedilmeli ve onları yetiştirip; farklı yollar, farklı bakış açıları bulmalarını sağlamalıyız.

Örneğin: Arabistan, Pakistan, Malezya, Bangladeş, Hindistan vb. Müslüman coğrafyalardaki çoğu ülkelerde Programlama & Hacking işleriyle uğraşan insanları ele alalım.

Bu adamların genel de her ortamda paylaşımcı olduğunu görürsünüz. Zaten öyle olmasa onlardan faydalanamaz olurduk ve aynı zamanda da yaptıkları dehşet verici sörfler de ortada…

Peki bir paylaşımcı olmak bir insanda bir şey eksiltir mi?

Tabii ki de hayır. Çünkü herkes tek başına bir alanı geliştiremeyeceğinin ya da bir alana tek başına fayda sağlayamayacağının farkındadır. Yani şöyle düşünürler: “Birlikten kuvvet doğar.” ya da “Bir elin nesi var iki elin sesi var.” diye düşünürler. Bu demektir ki Mevlana’nın da dediği gibi: “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.” diye düşünür ve öyle hareket ederler.

Peki bu adamların paylaşımcı olması ne demektir?

Bu da demektir ki: Herkesin aynı anda yeni ve farklı açıklar keşfetmesi demektir. Yani herkes bulduğu farklı açıkları ve yeni açıkları paylaşır ve bugün 5 saatte hacklenen yöntem, yarın yetişen diğer Hacker arkadaşların yeni yöntemiyle 1 saate düşecek ve türlü türlü faydalar… Bir diğeri, diğer açığın devamını getirir. Bir açıktan diğer açığa geçiş yapar vs. Bu sayede çeşitlilik artar. Sistemlerin geçilmesi kolaylaşır. Zaman tasarrufu oluşur.

Mesela bize baktığımızda Hack’e yeni başlayan biri SQL, LFI, RFI, XSS vs. bunları ve bunların alt kategorilerini sıfırdan öğrenmesi, araştırması, anlaması için en az örneğin 3-5 yıl alır, diyelim. Yanlış anlaşılmasın. Bu yöntemler öğrenilmesin demiyorum. Tam aksine bu adamların 3-4 yıl kadar zaman israf etmesi yerine o adama her şeyi maksimum 3-5 ay içerisinde öğretsek ve bu adam 3-5 ay sonrasında direk Buffer Overflow (Arabellek aşımı) ve bundan farklı açıklara geçiş yapsa ve bu sayede o adam 3-5 yıl kadar sıfırdan çalışacağı açıklar yerine nice gelişmiş, yeni ve yüzlerce farklı açıklar meydana getirecektir. Bu da açık çeşitliliği oluşturup, sistemlerin geçilmesini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda da zaman tasarrufunu meydana getirecektir.

Not: Unutmayın, İnternet okyanus gibidir. Tek bir insanın kulaç atmasıyla elmasları elde edemezsiniz. Çünkü kulaçlar derinliğe bir yere kadar götürür. Geriye kalan yola, farklı araç ve gereçler ile ulaşılır. (Tüp, oksijen maskesi vs. gibi) Yani diğer insanların da bilgi ve hizmetleri de gereklidir.

Ek olarak: Yabancı Dil öğrenmeden, Programlamayı öğrenemezsiniz. Apaçık bir şekilde işin gerçeği bu ve bu işin de “başka yolu yok” arkadaşlar. Lütfen, artık anlayın ve boşu boşuna gidip, eğitim seti izleyip, zaman kaybetmeyin ve kendinizi kandırmayın. Öncelikle gidip, Yabancı Dil öğrenin. Bu sayede zengin ve güncel kaynakları daha iyi öğrenip, anlamış olursunuz.

Bahsettiğim konu anlaşılmıştır, diye umuyorum.
 

Users who are viewing this thread

Top