Türkiye'nin En İyi 10 Siber Güvenlik Firması (1 Viewer)

Joined
Sep 1, 2018
Credits
55
Rating - 0%
(Alıntıdır)
Lütfen like atmayı unutmayın :)

View hidden content is available for registered users!
1-) İntel PROBE
logo-orj.png
View hidden content is available for registered users!


İntel Probe, Siber Tehdit İstihbaratı, Siber Güvenlik ve Yeni Nesil Savunma Teknolojileri'nde yetkin sahibi Türk asıllı bir şirkettir.
Kurulduğundan bu yana 4 farklı firmanın teknoloji yapısını ve kadrolarını kendi haznesine entegre etmiştir.
İntel Probe, yakın coğrafyada yapay zeka tabanlı siber tehdit istihbaratı çalışmalarına devam etmektedir.

"PARS Cyber Büyük Veri" ve "CatchProbe Siber İstihbarat" isimli iki adet ürünlerini bünyesinde barındırmaktadırlar.

PARS Cyber Büyük Veri; yönetim, risk, uyumluluk, ve kontrol işlemlerini koordineli olarak çalıştırarak işlerinizi düzene oturtan bir İntel Probe ürünüdür.
"Otomatik Network ve Ağ Keşfi", "Makine öğrenimi ile güçlendirilmiş yapay zeka" ve birçok alanda hizmet sunmaktadır.

CatchProbe Siber İstihbarat; 50+ açık kaynak veri kaynaklarından bilgi alarak siber istihbarat araştırması yapan bir İntel Probe aracıdır.

DataForm, JSON Data, STIX Package veri tiplerinde veri akışı kaydedilebilmektedir. Aynı zamanda kullanışı oldukça basit olan arayüzüyle de kullanıcı dostu bir üründür.

Ayrıca bu araç belirlenen anahtar kelimlere yönelik de günlük, haftalık ve aylık olarak istihbari veriler çekebilmektedir.

10'dan fazla bilindik firmanın referansı olduğu İntel Probe, Siber İstihbaratla alakalı oldukça mühim bilgiler sağlayan pdf'ini de kendi sitelerinde yayımlamıştır.

"https://www.intelprobe.com.tr/tr/siber-istihbarat/" buradan ulaşabilirsiniz.

İntel Probe resmi sayfası: https://www.intelprobe.com.tr/tr/home/

2-) Barikat Siber Güvenlik
barikat-tr-logo.png


2008 yılında kurulan Barikat Siber Güvenlik, günümüze kadar sadece Bilişim Güvenliğiyle alakalı çalışmalar yapmıştır. "Doğru Çözümler Üretir" sloganını benimsemiş ve o çizgide devam etmektedirler. Ankara, İstanbul ve Amsterdam'da şirketleri bulunmaktadır. Barikat Akademi, Olaya Müdahale, Güvenlik Testi, Güvenlik Danışmanlık ve daha birçok hizmeti bünyesinde barındırmaktadırlar.

Barikat Ar-Ge biriminin geliştirdiği 3 tane hizmet de vardır. Bunlar "ASMA", "LODDoS" ve "SİPER"dir.

ASMA; aktif ve pasif tarama yaparak hızlı ve doğru bir şekilde tarama yapmaktadır. Doğru tarama yapılabilmesi için TCP portlarının açık olması gerekir. IP,MAC adresini değiştiren varlıklar hakkında size anlık olarak bilgi sunmaktadır.

Detaylı bilgi için "http://www.asma-sec.com/" adresini ziyaret edebilirsiniz.

LODDoS; web arayüzü üzerinden yönetilen bir DDoS test hizmetidir. Kurum ve kuruluşlara yapılacak DDoS ataklarını simüle eder ve bu şekilde ilgili kurum-kuruluş sistemlerine zarar gelmeden saldırlar ile alakalı önlem alabilir.

LODDoS 3 tane bileşenden oluşur;
-Yapılan saldırıların tanımlandığı komuta kontrol merkezi,
-Saldırıları gerçekleştiren bot ağları
-Hedef sistemlerin izlenmesi

Kontrol merkezi web arayüzü üzerinden yönetilir. Yönetim, operasyon ve izleme için farklı kullanıcılar bulunur ve erişim sağlanması için en az 3 aşamalı güvenlik doğrulamalarını geçmelidirler.

Botların sayısı, lokasyon ve diğer konfigürasyonlar kontrol merkezinde değiştirilebilmektedir.

SİPER; Siber İstihbarat Paylaşım ve Engelleme Platformu açılımı olan, Barikat Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen siber tehdit istihbaratı yönetim hizmetidir. Platforma üye olan kurum-kuruluşlar güncel olarak siber tehdit istihbarat bilgilerine ulaşabilir ve böylece sistemleri hakkında kolayca tedbir alabilmektedir.

Açık kaynaklardan ve Barikat Merkezi Gözlem Hizmetiyle tespit edilen IP,URL, e-posta adresleriyle zararlı yazılım örnekleri Barikat'ın Analistleri tarafından incelenir ve doğruluğu tespit edilerek sisteme eklenir.

SİPER hizmeti TÜBİTAK tarafından da desteklenmektedir.

Barikat Siber Güvenlik resmi sayfası: https://www.barikat.com.tr/

3-) UITSEC Teknoloji A.Ş.
View hidden content is available for registered users!


A1uZx_Mb.jpg


UITSEC, 2002 yılında kurulan siber güvenlikle alakalı çözümler üreten şirkettir. Aynı zamanda kendi Ar-Ge merkezi vardır ve Türkiye'de siber güvenlik sektöründe başı çeken şirketler arasındadır.

2006 yılında tamamen Türk menşeili bir hala revize edilmiştir ve şirket Türkiye'ye taşınmıştır. 2008 yılında Amerika'da da hizmete devam etmiştir ve etmektedir.

2010 yılında kendi Ar-Ge birimini kurmuştur UITSEC.

Bünyesinde OSCE, OSCP, CEH gibi sertifikaları barındırır. İstanbul Şişli'de şirketleri bulunmaktadır. Zaman zaman ücretli/ücretsiz sertifikasyon kursları ve workshop'lar düzenlemektedirler.

UITSEC günümüzde 5 adet ülkede hizmet vermektedir. 2017'de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Ar-Ge merkezleri günümüzde de faaliyetlerini sürdürmektedir.


UITSEC Teknoloji A.Ş. resmi sayfası: https://www.uitsec.com/ (Bakımdadır)

4-) STM
logo-stm.png


1991 yılında kurulmuştur. Savunma sistemleri alanında hizmet veren Türk asıllı şirkettir.

Savunma Sanayi İcra Kurulu'nun kararı ile kurulmuş olan STM'nin amacı, TSK, SSM'de sistem mühendisliği, teknik destek, prohe yönetimi vb. alanlarda yazılım teknolojilerini kazandırmak ve milli bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmektir.

STM resmi sayfası: https://www.stm.com.tr/tr

5-) Trapmine
logo-w.svg


Trapmine 2016 yılında kurulan ve güvenlik araştırmacıları tarafından sektörde tanın bir kuruluştur. Trapmine kurucuları uzun yıllardır beraber zaafiyet avlamaya, zararlı yazılım analiz etmeye ve güvenlik çözümleri geliştirmeye çalıştı.

Trapmine, "Trapmine Defense" & "Trapmine Hunter" adında 2 tane hizmet sunmaktadır araç olarak. Adından da anlaşılacağı üzere birisi savunma birisi de saldırı amaçlıdır.

Defense yazılımı zararlı yazılıma anlık olarak müdahale edebilir ve exploit saldırılarını önleyebilmektedir. ZeroGap Cloud İstihbarat özelliğiyle de açık kaynakta araştırma yaparak bilinen zararlı yazılımları tespit edebilir.

https://trapmine.com/products/trapmine-defense/ detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Hunter yazılımı uzaktan erişim elde edebilir. Hunter'ın Threat avcılarıyla, IT Operasyon Takımlarıyla kolayca hedefe saldırabilirsiniz. https://trapmine.com/products/trapmine-hunter/ detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Trapmine oltalama saldırılarında size yol gösterir ve koruma sağlar. Threat Hunting özelliğiyle de hedefe saldırabilirsiniz. Bu sebeplerden ötürü Trapmine'ı tercih edebilirsiniz.

Trapmine resmi sayfası: https://trapmine.com/

6-) İnnovera
innovera-logo.png


2007 yılında kurulmuştur. Ar-Ge, entegrasyon ve danışmanlık şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Banka vb. kuruluşlar başta olmak üzere 200'ün üzerinde büyük kuruluşa 7 / 24 hizmet sunmaktadırlar. İnnovera, 2017 ve 2018 yıllarında İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması tarafından Türkiye'nin En Büyük Güvenlik Entegratörü seçilmiştir.

İnnovera, penetrasyon, dış ağ penetrasyon, web uygulamaları penetrasyon, sosyal mühendislik, DoS / DDoS testi vb. alanlarda hizmet sunmaktadır.

Örnek vermek gerekirse DoS / DDoS saldırılarına önlem olarak İnnovera, kendi geliştirdiği RSM mimarisi ile dünya üzerindeki 5000'den fazla sunucu üzerinden trafik üretebilir ve başta TCP SYN, ACK, FIN seli, http GET/POST olmak üzere, uygulamaya hazırlanan özel trafikle dışarıdan gelen saldırılara karşı önlem alır.

https://www.innoverabt.com/servisler...dos-ddos-testi detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

İnnovera'nın diğer sağladığı hizmetlere https://www.innoverabt.com/servisler/guvenlik-testleri/ buradan bakabilirsiniz.

İnnovera resmi sayfası: https://www.innoverabt.com/

7-) Itsecurity
logo-header.png


Itsecurity, 2014 yılında kurulmuş ve siber güvenlik alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. Ankara ve İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Itsecurity, "Sızma Testleri", "Güvenlik Denetimi" vb. alanlarda hizmet sunmaktadır. Itsecurity, kurulduğundan bu yana 1000'den fazla eğitim ve danışmanlık projesi faaliyete geçirmiştir.

Itsecurity, diğer şirketlere nazaran çok daha fazla eğitim hizmeti sunmaktadır. "Sertifikalı Ağ Güvenliği Uzmanı Eğitimi" bunlardan bir tanesidir.

https://www.itsecurity.com.tr/egitimler/ buradan bakabilirsiniz. Ek olarak, site içinde eğitimlere katılıp da faydası gören kişilerin yazdığı yorumlar da bulunmaktadır, onlara da göz gezdirebilirsiniz.

Danışmanlık hizmeti de veren Itsecurity, yine birçok alanda hizmet vermektedir. Bunlardan bazıları Bilgi Güvenliği Danışmanlığı, DDoS Test ve Koruma Hizmetidir...

https://www.itsecurity.com.tr adresindeki sekmelerden "Danışmanlık" kısmına bakarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ek olarak Itsecurity, kullanıcılara ait zer0 day güvenlik açıklarını uygun fiyatlardan satın alıyor. https://www.itsecurity.com.tr/borsa-expzer0/ buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Itsecurity resmi sayfası: https://www.itsecurity.com.tr/

:cool: Adeo
logo.png


2008 yılında kurulan ve siber güvenlik alanında faaliyetlerini sürdüren şirkettir. Ankara ve İstanbul'da merkezleri bulunmaktadır. Kurulduğundan bu yana 500'den fazla projeyi tamamlamışlardır ve yurtiçi-yurdışı çalışmaktadırlar.

Çeşitli hizmetler sağlamaktadırlar, veri merkezi hizmetleri, sanallaştırma hizmetleri vb. Bilişim eğitimleri olarak da yine birçok eğitim faaliyetini sürdürmektedirler.

Sitedeki seçenekler kısmından "Bilişim Danışmanlığı Hizmetleri" & "Bilişim Eğitimleri" kategorilerini inceleyebilirsiniz.

Adeo resmi sayfası: Ana Sayfa - ADEO Bilişim Danışmanlık Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.

9-) Gais Security - Gais Siber Güvenlik Teknolojileri
logo.png


Gais Security, gelişmekte olan teknolojinin getirdiği riskleri göz önünde bulunarak kurulmuş olan bir şirkettir. Gais Security, çeşitli ve kendine özgü adlara sahip ürünler sunmaktadır. Mesela FenriScan isimli zararlı yazılım analiz aracı buna örnek verilebilir. Diğer ürünlere seçenekler kısmındaki "Ürünler" kategorisinden erişebilirsiniz.

Ürünlerin yanı sıra Gais Security, birçok hizmet de sunmaktadır. Red Team, Siber İstihbarat Servisi vb. alanlarda hizmet sunmaktadır. Diğer ürünlere seçenekler kısmındaki "Hizmetler" kategorisinden erişebilirsiniz.

CSIRT kategorisinde ise bazı zaafiyetlere ait analiz raporlarını yayınlamaktadırlar.

Gais Security, Türkiye'de birçok eğitim vermektedir. https://gaissecurity.com/egitimler/liste adresinden eğitimlere detaylı bir şekilde bakabilirsiniz.

Gais Security - Gais Siber Güvenlik Teknolojileri resmi sayfası: https://gaissecurity.com/

10-) Bilge Siber Güvenlik Teknolojileri
logo.png


Bilge SGT, 2014 yılında kurulan ve kurumlara "Yeni Nesil Teknoloji ve Siber Güvenlik Çözümleri"ni sunan bir şirkettir.

Uzman kadrosu tarafından birçok hizmet sunmaktadırlar. Bilgi Güvenliği Hizmetleri Bilge SGT | Siber Güvenlik Teknolojileri adresinden detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Bilge SGT, aynı zamanda kullanıcılar ve kurumlar için çeşitli Çözümler'de yayınlamaktadır.Çözümler – Bilge SGT | Siber Güvenlik Teknolojileri bu adresten detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bilge Siber Güvenlik Teknolojileri resmi sayfası: Bilge SGT | Siber Güvenlik Teknolojileri Siber Güvenlik Teknolojileri

11-) Beyaz Bilgisayar Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.
beyaz_logo.png


Beyaz.net, 1997 yılında kurulmuştur. Cloud, Ar-Ge, Güvenlik ve Network alanlarında hizmet sunmaktadır.

Bulut hizmeti: https://www.beyaz.net/tr/bulut
Ar-Ge hizmeti: https://www.beyaz.net/tr/arge
Yazılım hizmeti: https://www.beyaz.net/tr/yazilim
Güvenlik hizmeti: https://www.beyaz.net/tr/guvenlik
Network (ağ) hizmeti:https://www.beyaz.net/tr/network

Ve beyaz.net, kullanıcı ve kurumlara yönelik çözümler de yayınlamaktadır. https://www.beyaz.net/tr adresine gittikten sonra "ÇÖZÜMLER" kısmından beyaz.net'in yayınlamış olduğu çözümlere erişebilirsiniz.

Beyaz Bilgisayar Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. resmi sayfası: https://www.beyaz.net
https://www.beyaz.net/
 

Users who are viewing this thread

Top