Türkiye'nin Hacking & Web Security Durumu (1 Viewer)

Joined
May 6, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Türkiye'de Hacking & Web Security alanları hakkında genel değerlendirme de bulunmak istiyorum. Aynı zamanda siz değerli arkadaşlarım, bu konu hakkında saygı ve sevgi çerçevesinde görüşlerinizi bekliyorum.

Not: Bu arada Admin ve Yönetici ya da Forum üyeleri bu yazdıklarım Türkiye’nin Hacking, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği’nin genel durumudur. Sakın yanlış anlaşılmasın. Forum ile alıp veremediğim hiçbir şey yoktur. Söylediklerim kasıtlı bir durum değildir. Sadece acı bir gerçektir ve sizi Türkiye’nin gelecekleri olarak ileriye taşımak istememden kaynaklanmaktadır. Sonuçta hepimiz bu ülkenin gelecekleri ve cevherleriyiz. Amacım cevherlerinizi gösterip ülkeye bir nebze de olsa fayda sağlamaktır.

Mesela yabancılara baktığımızda Buffer Overflow gibi yeni ve yeni gelişmiş türde açıklarla uğraşıyorlar. Biz hala SQL, LFI, RFI, XSS vb. gibi açıklarla uğraşıyoruz ve tabii bu açıklarda eskisi gibi de kolayca geçilmiyor. Çünkü artık sistemler yenilendi, gelişti ve güçlendirildi. Bununla birlikte eski açıklar ile yeni sistemleri sömürmek daha da zorlaştı.

Peki ne olması lazım?

Yeni açıklar, yeni cevherler keşfedilmeli. Onları yetiştirip, farklı yollar, farklı bakış açıları bulmalarını sağlamalıyız.

Örneğin: Arabistan, Hindistan, Malezya, Pakistan vb. Müslüman coğrafyadaki çoğu ülkelerde Hacking ya da Web Security işleriyle uğraşan insanları ele alalım.

Bu adamların genel de her ortamda paylaşımcı olduğunu görürsünüz. Zaten öyle olmasa onlardan faydalanamaz idik ve aynı zamanda da yaptıkları dehşet verici sörfler ortada...

Peki bir paylaşımcı olmak bir insanda bir şey eksiltir mi?

Tabii ki hayır. Çünkü herkes tek başına bir alanı geliştiremeyeceğinin ya da tek başına fayda sağlayamayacağının farkındadır. Yani şöyle düşünürler: "Birlikten kuvvet doğar." ya da "Bir elin nesi var iki elin sesi var." Bu demektir ki; Mevlana’nın dediği gibi: "Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez." diye düşünür ve öyle hareket ederler.

Peki bu adamların paylaşımcı olması ne demektir?

Bu da demektir ki; Herkesin aynı anda yeni ve farklı açıklar keşfetmesi demek. Bu da demektir ki; Herkes bulduğu farklı ve yeni açıkları tekrar paylaşır. Yani bugün 5 saatte hacklenen yöntem, yarın yetişen diğer Hacker arkadaşların yeni yöntemiyle 1 saate düşecek ve türlü türlü faydalar... Bir diğeri, diğer açığın devamını getirir. Bir açıktan diğer açığa geçiş yapar vs. Bu sayede çeşitlilik artar. Sistemlerin geçilmesi kolaylaşır. Zaman tasarrufu olur.

Mesela bize baktığımızda hacke yeni başlayan biri SQL, LFI, RFI, XSS vs. bunları ve bunların alt kagorilerini sıfırdan öğrenmesi, araştırması, anlaması için örneğin 3-4 yıl alır diyelim. Yanlış anlaşılmasın. Bu yöntemler öğrenilmesin demiyorum. Tam aksine bu adamların 3-4 yıl kadar zaman israf etmesi yerine o adama her şeyi max 3-5 ay içerisinde öğretsek ve bu adam 3-5 ay sonrasında direk Buffer Overflow ve bundan farklı açıklara geçiş yapsa ve bu sayede o adam 3-5 yıl 0'dan çalışacağı açıklar yerine nice gelişmiş, yeni ve farklı yüzlerce açıklar meydana getirecektir. Bu da açık çeşitliliği oluşturup, sistemlerin geçilmesini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda da zaman tasarrufunu meydana getirecektir.

Not: Unutmayın, İnternet okyanus gibidir. Tek bir insanın kulaçlarıyla elmasları elde edemezsiniz. Çünkü kulaçlar derinliğe bir süreye kadar götürür. Gerisi farklı araç ve gereçler ile ulaşılır. (Tüp, oksijen maskesi vs. gibi) Yani diğer insanların da bilgi ve hizmetleri de gereklidir. (Söz bana aittir.)

Not: Bu arada Yabancı Dil öğrenmeden, Yazılım işini öğrenemezsiniz. Apaçık bir şekilde işin gerçeği bu ve bu işin de lamı cimi yok arkadaşlar. Lütfen, artık anlayın ve boşu boşuna gidip, eğitim seti izleyip, zaman kaybetmeyin ve kendinizi kandırmayın. Öncelikle gidip, Yabancı Dil öğrenin.

Nasıl öğrenmeniz gerektiğini geçmiş konularımda paylaşmıştım.

Yabancı Dil ve sonrasında Programlama Dili öğrenmek için; https://spyhackerz.org/forum/threads/yazılım-ya-da-bilgisayar-mühendisi-olmak.13305/

Bahsettiğim konu anlaşılmıştır, diye umuyorum.

Saygı ve sevgiyle hoşçakalın.
Kalın sağlıcakla...
Allah'a emanet olun.
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top