Tablet Batarya Canlandırma (1 Viewer)

Joined
Dec 1, 2017
Credits
40
Rating - 0%
Bu makale başka biyerde yoktur sht ailesi iyi okuyun.

Merhaba arkadaşlar;
Eminim ki tablet kullanıcıların en sık yaşadığı sorunlar'da birisi de batarya ömürlerinin çabuk bitmesi bu da batarya dolum yaparken kullanılması dolum saatinin uzun tutulması vs gibi sebepler'den kaynaklıdır basit bir dil kullanarak anlatıma geçelim hemen

Tabletinizin arka kapağını çıkartarak başlıyoruz tabletler'de arka kapak genellikle vidalı değil tırnaklıdır boşuna vida yuvası aramayın plastik sert bi cisim kullanarak tablet kapağınızı kastırarak acabilirsiniz zarar vermeden dikkat etmeniz gerekir bu işlemi yaparaken metel bir cisim düz tornavida gibi bir şeyler açamaya çalışırsanız tablet kapağınız cizilir ezilir aşırı deforme olabilir
Arka kapağı söktük'den sonra karşımıza resimdeki gibi bir görüntü çıkacak arkadaşlar yapmamız gerek şey batarya kablosunu takip edip anakart da bağlı olduğu noktay bulmak.


Bulduk'dan sonra bataryamızı anakart üzerin'den hayva(lehim makinesi) yardımıyla söküyoruz bu işlemi havyamızı ısıtarak lehimlenen yerin üzerine tutup bekleyerek yapabilirsiniz lehim makeninize kaliteli bir şey değilse kabloyu hafif hafif çekerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz kopmamasına dikkat etmelisiniz.


Bataryamızı söktük'den sonra evimiz'de kullanmadığımız eski şarj aletinin uçunu keserek kablolarını çıkarmamız gerekiyor kabloları çıkardık'dan sonra bataryamız'daki kablolar ile aynı renk de olanları birleştirip fişe takıyoruz ve yaklaşık 30 dakika bekledik den sonra işlem tamamlanmış olacaktır aynı şekilde anakartımıza tekrar rehimleyerek işlemi sonlandırıyoruz umarım faydalı olmuştur.
 
Joined
Oct 28, 2018
Credits
38
Rating - 0%
Külliyen yalan, notebook bataryalarının (yenileri) sıvıdır. İnce katmana elektrik voltajı depolar. En kötü soket ağzını kolonyağı ile temizler batarya ağzında bulunan oksidi silersin, daha hızlı şarj olur. Ölü batarya için içindeki pilleri söküp yenisini lehimlemen gerekir. :)
 

Users who are viewing this thread

Top