Enver Yalcın

teknik adam
Joined
Dec 28, 2015
Credits
0
Rating - 0%
Merhaba arkadaşlar;
Evde kendi tabletinizin kırılan dokunmatik panelinizi nasıl değiştireceğiniz basit bir dil ile anlatmaya çalışacağım umarım faydalı olur sizler için anlatıma geçelim.

Tablet dokunmatik paneliniz aşağıda bulunan resimdeki gibidir dokunmatik panelinize bağlı filim girişi vardır. Bazen tabletinizin dokunmatiği fiziksel olarak zarar görmemesi halde çalışmaya da bilir onun sebelerin'den birisi de burada görmüş olduğunuz filim veya anakart üzerindeki giriş soketi de olabilir.
3YDPV5.jpg


Değiştireceğiniz tablet dokunmatiğini yerin'den çıkartmak için öncelikle tabletinizi sert bir plastik cizim kullanarak arka kapağını açmanız gerekiyor daha sonrasında dokunmatik panelin filimin çıkartmanız bu işleri yaptık'dan sonra sıra dokunmatik paneli sökmeye geliyor. Bu işlemi biz teknikerler sıcak hava yardımı ile yapmakdayız fakat eviniz'de olmadığına göre siz fön makinesi ile gerçekleştirebilirsiniz 2 3 dakika dokunmatik panelin her yerini eşit bir biçim'de ısıttık dan sonra maket bıcağı yardımı ile ufak ufak altında ki ekrana zarar vermeden kaldırıyoruz aynı zaman da fön makinesini de tutmaya devam ediyoruz ısındıkca daha rahat kalkacaktır.

dk50dr.jpg



Bu işlemi gerçekletir den sonra yeni aldığınız dokunmatik panelin arkasında ki çift taraflı bantların yapışacak ucunu söküyoruz ve dokunmatik panelin öncelikle filimini anakart üzerine oturttuk dan sonra dokunmatik panelimizi yerine oturutyoruz bu işlemi yaparken dikkat etmemiz gerek şey panelimizin yamuk olmaması aksi taktirde çift taraflı bant özelliği kaybedebilir ve havada kalabilir düzeltmek istediğiniz de
m1P592.jpg


Ve artık işlemimiz sonlanmıştır yeni dokunmatik paneliniz hayırlı olsun umarım faydalı olmuştur kolay gelsin.
 

Users who are viewing this thread

Top