Tanrının Kırbacı Atilla (1 Viewer)

МУККА

Leningrad
Joined
Jan 31, 2020
Credits
1,859
Rating - 100%
Avrupa Hun İmparatorluğu'nun Hükümdarı babasının ölümünden sonra Bozkırda tek başına yaşam imkanı vermeye çalışırken amcası Rua tarafından bulunmuştur. Amcası Rua'nın ölümünden sonra kardeşi Bleda ile birlikte Hun imparatorluğunu yöneten Atilla, Bleda'nın da 445 yılında ölmesi ile birlikte tek başına imparatorluğun sahibi olmuştur.

Daha sonra aşık olduğu Nakara isimli esir biz kızla evlenenen Attila'nın bir oğlu olmuştur. Nakara doğum sırasında hayatını kaybetmiştir.

Öte yandan hükümarlığı süresi boyunca Batı ve Roma imparatorluklarına çok sayıda sefer düzenlemiş ve Avrupa'yı dize getirmiştir. Öyle ki Avrupa'da onun adı Tanrı'nın Kırbacı olarak anılmaktadır.

PAPA'YI HARACA BAĞLADI

Batı Roma İmparatorluğu'na sefer yaparken Papa Büyük Leo'nun araya girmesiyle Attila Roma seferini durdurdu ve Romalıları haraca bağladı. Böylelikle Papa'yı bile haraca bağlayan adam olarak adı çıktı.

Atilla'nın ölümü ile ilgili bir çok rivayet ortalıkta dolaşmaktadır. Bunlardan en ciddi olan rivâyete göre, Attila, son eşi İldiko tarafından öldürülmüştür.

ATTİLA'NIN GÖRÜNÜŞÜ

Attila'nın görünümü ile ilgili bilgiler genelde ikinci el kaynaklardır. Ancak kendisini bizzat gören Bizanslı tarihçi Priskos Attila'yı şöyle açıklıyor:


"Kısa boylu, geniş göğsü olan, gözleri küçük, burnu yassı ve ince grimsi sakalları olan, bronz tenli." Diye kendisinden bahsediyor.
 

Users who are viewing this thread

Top