Twitter'da ilk tespiti gerçekleştirdik! (1 Viewer)

Joined
Feb 5, 2017
Credits
0
Rating - 0%
Arkadaşlar bugün ulusal medyanın kaleme aldığı twitter operasyonu SPYHACKERZ'in bir başarısıdır. Biliyorsunuz twitter kullanıcı bilgilerini kimseyle paylaşmıyor. Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışma kapsamında @paralelciler06 rumuzlu hesap üzerinden üst düzey bürokratlara yönelik algı operasyonuna karşı ülke tarihinde ilk defa tespitli çalışma yapılabilmiştir. Bu konuda SPYHACKERZ'in forumlarında yazılan birçok konunun da etkisi olmuştur.

Hesabın aktive edildiği telefon numarası ve giriş yapılan IP adreslerinin bulunmasında twitter için özel yazılan bir API kullanılmıştır. Bu vesile ile hack dünyasında yeni bir alan oluşturulmuştur. Her ne kadar haberlerde isim geçmese de ilgililer bu konuda haberdardır.

Türkiye genelinde hakkında 90'ın üzerinde suç duyurusu bulunan ancak bir türlü tespit edilemeyen hesap 2 senedir iftira ile algı operasyonu yapmaktaydı. API desteğiyle kullanıcının hesabı 0531 *** 48 15 numaralı telefondan aktif edildiği ve Balıkesir ile Ankara'da bulunan 2 farklı IP'den giriş yapıldığı tespit edilmiştir. Numara üzerinde yapılan incelemede bir bayan üzerine kayıtlı olduğu ve eşinin telefonu kullandığı ortaya çıktı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında bu bilgilerle Balıkesir'de 2 Ankara'da 1 kişi gözaltına alındı. Ve hesabın kullanıcıları olduğu ortaya çıktı.

OVW8N5.jpg


Emeği geçen herkese teşekkürler...
 

Users who are viewing this thread

Top