UI Nedir? Nasıl Geliştirilir? UI ve UX arasında ki farklar nelerdir? [rimedlabrepla special's] (1 Viewer)

Joined
Aug 25, 2020
Credits
499
Rating - 0%
UI Nedir?

ui'nin açılımı user interface yanı kullanıcı arayüzüdür. Kullanıcıların kullandıkları veya geliştirilmekte olan yazılımın daha iyi bir arayüze çeşitli framework, component veya harici ( external ) kütüphaneler ile kavuşması demektir. Arayüzün sahip olduğu her bir img ( resim ), colorizable ( renklendirme ), seperator ( çizgiler ) ve görselliğe dair bütün tasarımlar ui kavramına dahil olur. Şu anda piyasada ui geliştiricileri fazla bulunmuyor, tabi ben şöyle geliştiriciyim böyle uçuyorum kaçıyorum diyen arkadaşlarımız yani lamer olarak adlandırdığımız arkadaşlarımız haricinde işi hakiki bir şekilde yapan kişi sayısı çok az.

UX Nedir?

ux'in açılımı user experience'dir Türkçe olarak kullanıcı deneyimi anlamına gelir, ux'de ui'e önem verilmez ux tamami ile kullanıcı deneyimine yoğunlaşır, örneğin ui'de componentlere erişim panelden panele uzatılıyorsa ux'de tamami ile daha kolay olması için aynı kısma bile koyulabilir. Yani tamami olarak ux'te kullanıcının kullanım deneyimi, razı kalıp kalmadığına yoğunlaşılır.

UI Geliştirmek için neye mi gerek var?

eğer ki ui geliştirmek istiyorsanız yaratıcı bir zekanız olmalı, az öncede bahsettiğim gibi, ui tasarımı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış, eğer kod bilginiz yoksa ve ui alanında gelişmeyi istiyorsanız C# QT qml cpp gibi diller hakkında bilgi almanızı ve o yollardan gitmenizi öneririm, eğer ki yok QT ile uğraşamam diyorsanız C# ile kendinize çok mükemmel denecek kadar component oluşturabilir, kendi buton, label gibi component üretebilir ve onları kullanabilirsiniz. Eğer öğrenirim, tasarım bana önemli diyorsanız QT qml öneririm, qt qml ile stylesheet * css kullanarak çok iyi tasarımlar yapabilirsiniz, hiç bilmiyorsanız resimler ile hover, fillleri yapabilirsiniz.

içeriği kesinlikle hiçbir yerden çalmadım, tamami ile kendi içeriğimdir, sorusu olan sorabilir.
 

Users who are viewing this thread

Top