Virüs programları hakkında (1 Viewer)

Joined
Aug 5, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Öncelikle bu tarz konu açıldımı bilmiyorum fakat bilgilendirmek için konuyu açıyorum

Hangi Antivirüs Programı

Antivirüs programlarını ve teknolojilerini incelemeye dalmadan önce, hain ve sinsi düşmanımız virüslerin ne olduklarına kısaca bir göz atalım. Biyolojik karşılıkları gibi bilgisayar virüsleri de, bilgisayarın içinde yayılırlar ve istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olurlar. Bütün virüsler ''kötüdür'' diyemeyiz fakat büyük bir çoğunluğunun amacının da dosyalara, uygulamalara ve işletim sistemlerine zarar vermek olduğunu bilmemiz gerekir. Zararsız olarak nitelendirdiğimiz virüsler ise, başta ekranda mesaj görüntüleme olmak üzere bilgisayarların içinde istenmeyen birçok davranış gösterirler. Bilgisayar virüslerini temelde üç grup altında toplayabiliriz; başlangıç sektörü (boot sector) virüsleri, dosyalara bulaşan virüsler ve makro virüsleri.
Başlangıç sektörü virüsleri, sabit diskin veya disketin ilk (boot) sektörüne çalıştırılabilir bir kod ekleyerek yerleşirler. Medyaların başlangıç sektörleri, bir bilgisayarın işletim sistemini başlatabilmesi için gerekli bilgileri barındırdığı için çok önemlidir ve virüsler için çok uygun bir hedeftir. Başlangıç sektörüne yerleşen bir virüs, bilgisayar açıldığında kendini otomatik olarak belleğe yükleyerek hain planlarını gerçekleştirmeye başlar. Bu virüslerin artık pek kullanmadığımız disketlerle yayılması sık karşılaşılan bir durumdur. Diskete bulaşan bir virüs, başka bir bilgisayarda çalıştırıldığında hemen hemen kendini henüz virüs bulaşmamış sabit diskin başlangıç sektörüne kopyalamaya çalışır. Ayrıca bu tarz virüsler bilgisayarın açılmamasına neden olabilmekteler.
Dosyalara bulaşan virüsler, kendilerine hedef olarak, exe ve com uzantılı dosyalar gibi çalıştırılabilir dosyaları seçmekteler. Bu şekilde dosyayı çalıştırdığınızda virüs belleğe yüklenmekte yayılmak için kendine yeni hedefler aramaya başlamakta.

Makro virüsleri, bugün virüslerin yaklaşık %75'ini oluşturuyor. Bu virüsler, disklerden, ağdan, Internetten veya bir e-posta ekinden bulaşabiliyor. Makro virüsleri direkt olarak uygulamalara bulaşmazlar. Bunun yerine sistemlere sızmak için Microsoft Excel veya Word gibi belgelerde kullanılan makro programlama dilini kullanırlar. Bulaşmış dosya açıldığında virüs aktif hale gelir ve kendini yaymak için diğer belgelerin içine girmeye çalışır. Kullanıcı hazırladığı belgeleri bir başkasıyla paylaştığında ise, virüs diğer sisteme taşınır.
Diğer mahremiyetimizi (gizliliğimizi) tehdit eden truva atları, solucanlar ve mantık bombaları (logic bombs) virüs olarak tanımlanmazlar. Truva atları, bilgisayarınıza sızarak sistemde bir arka kapı oluşturur. Bu arka kapıdan davetsiz misafirler girerek bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilirler. Solucanlarsa, virüsler gibi yayılma eğilimindedirler. Fakat virüslerden farklı olarak kendi kendilerini kopyalarlar ve yayılmak için bir çalıştırılabilir bir taşıyıcıya ihtiyaç duymazlar. Yayılmak için özellikle e-posta istemcilerini seçen solucanlar, bir anda çok geniş bir alana yayılabilirler. Bulaşma ve yayılma faaliyetlerinde bulunmayan mantık bombaları ise, sadece tarih gibi bir tetikleyici unsuru beklerler. Tetikleme gerçekleştiğinde ise yıkım başlar. Son olarak sahte virüslere de değinmeden geçmeyelim. Sahte virüsler gerçekte zararlı bir kod parçası içermezler. Fakat ortamda karışıklık yaratırlar ve bilgisayarın çalışmasında yavaşlıklar meydana getirirler.
Bütün iyi antivirüs programları bazı sahte virüsler hariç, bütün bu zararlı programları tanımlayabiliyor. Yazının ilerleyen bölümlerinde daha basit bir anlatım sağlayabilmek için bütün bu zararlı programları, virüslere eş değer olarak kabul edip virüs olarak tanımlayacağız.

Antivirüslerin çalışma prensipleri

Antivirüs terimi, sizi virüslerden koruyan ve bilgisayarınıza bulaşmış virüsleri temizleyen tek bir programı veya bir programlar bütünün tarif etmek için kullanılıyor. Antivirüs çözümlerinin en temel bileşenini tarama motorları oluşturuyor. Her bir motorun karmaşık detayları bulunmakta, fakat hepsinin paylaştığı basit bir sorumluluğu var; virüs yüklü dosyaları bul ve temizle. Tarama motorları bir dosyanın virüs bulaşmış olduğunu, virüsün parmak izi olan, kendine özel katar dizelerini virüs imza dosyalarıyla tespit eder. Dosya içindeki verileri kendi virüs tanıma veritabanındakilerle karşılaştırarak virüs tespit ettiği kodları genelde dosyanın içinden başarıyla söküp çıkartır. Virüsten temizlenmiş dosya ile normal şekilde çalışmaya devam edebilirsiniz. Temizlemenin mümkün olmadığı durumlarda, antivirüs programları ilgili dosyayı karantinaya alarak, yanlışlıkla çalıştırılmasını engellerler veya dosyayı silmeniz için uyarı mesajı görüntülerler.
Yeni yazılmış virüslerin panzehiri (imza dosyaları) hazır değildir. Fakat çoğu motor, buluşsal (heuristic) tarama yaparak kendi virüs tanıma veritabanında bulamadığı fakat şüpheli veri yapıları taşıyan veya virüse benzer aktivitelerde bulanan dosyaları işaretler ve karantinaya alır.


Symantec'in virüs inceleme laboratuarları

Sizin de şüphelendiğiniz karantinadaki dosyaları antivirüs üreticisine göndererek, incelenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bu dosyada gerçektende daha önce tanımlanmamış bir virüsün olduğu tespit edilirse, imzası ve ismi çıkarılarak kategoriye konur. Araştırma raporları ve panzehir hazırlanır ve yayınlanır. Artık virüs bilinen bir virüs oldu.
Antivirüsler nelerle mücadele eder?
Antivirüs programlarının koruma seviyeleri, ürünün çıkış tarihine göre değişir. Yeni ürünler, otomatik güncelleştirme özellikleri, belli bir zamanda tarama, bellek koruması ve e-posta istemcisi, Web tarayıcısı veya dosya indirme yöneticisi gibi Internet uygulamalarıyla daha iyi bütünleşerek daha iyi bir koruma sunarlar. Yeni saldırı yöntemlerine karşıda daha etkilidirler. Fakat bütün antivirüs çözümleri, güncellemeleri zamanında yapıldığında, düzenli olarak sisteminizi ve indirdiğiniz dosyaları da çalıştırmadan önce tarattığınızda güvenliği sağlayacaktır.
Yeni antivirüs çözümleri, özellikle kullanıcının bilgisiz veya dikkatsiz olduğunda kendini göstermekte. Birçok işlem otomatik olarak gerçekleşir. Ayrıca güncelleme yapılmalı gibi yararlı hatırlatma mesajları çıkartılır ve Internet programlarıyla iyi bir bütünleşme göstererek sisteminizde virüslerden kaynaklanacak zararları en aza indirirler. En azından başlangıç sektörü, dosyaya bulaşmış ve makro virüslerinin yanında truva atlarından ve solucanlardan korunmayı beklersiniz. Yeni ürünler ayrıca zararlı web sayalarında, betiklerden, ActiveX kontrollerinden, java applet'lerinden ve e-posta solucanlarından korunmanızı sağlarlar.
 
Joined
Aug 5, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Devamı ;

Virüslerden Korunun

Virüsler bulaşmadan önce tedbir almak en iyisi. Çünkü virüs bulaşmış bir bilgisayarı virüsten arındırma saatlerinize mal olabilir. En kötüsü de verinizi silmek zorunda kalabilirsiniz.
Bir diğer can sıkıcı olayda, bütün arkadaşlarınızı arayıp, neden bilgisayarınızın virüslü e-postalar gönderdiğini anlatmak olacaktır. Aslında virüslerden uzak durmak için uymanız gereken basit 5 kural var.
E-posta istemcinizi istenmeden çalışan virüslere karşı emniyete alın.
Kullandığınız e-posta istemcisinin antivirüs programları tarafından denetlendiğinden emin olun ve istemcinizin güncellemeleri takip ederek, çıktıklarında hemen yükleyin.
Haftada en az bir kere bilgisayarınızı taratın ve herhangi bir virüs veya solucanın barınmadığından emin olun.
Bilgisayarınızda antivirüs programı var diye, bilgisayarınızı virüs taramasından geçirmemezlik etmeyin. Düzenli yapılan taramalar güvenliğinizi arttıracaktır.
Antivirüs programınızı güncel tutun.
Antivirüs üreticileri sıklıkla yeni güncellemeler yayınlarlar. Eğer kullandığınız programda otomatik güncelleme özelliği varsa, bunu mutlaka aktif edin. Eğer yoksa iki üç günde bir üreticinin sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.
E-posta ile birlikte çalıştırılabilir bir dosya arkadaşlarınızdan veya akrabalarınızdan gelse, çalıştırmayın.
Virüs yazarları sizin bir soyayı çalıştırabilmeniz için, e-postanın tanıdıklarınızdan gelmiş olması gerektiğini biliyorlar. Bu yüzden de virüsler kendileri tanıdığınızın e-postasındaki adreslere gönderiyorlar ve içinde eğlenceli veya *****grafik resimler bulunduğunu iddia ederek, ekte dosyaları bulunduruyorlar. Eğer mesaj İngilizce ise hemen silin. Türkçe ise, açmadan önce arkadaşınıza bir telefon edin.
Bilgisayarınızın dışında bulunan bir yere düzenli yedek alın.
Başta yazılabilir CD'ler olmak üzere, yedeklerinizi bilgisayarın dışında tutacağınız bir yere düzenli olarak alın. Fakat yedek almadan önce de, dosyaları virüslere karşı taratmayı ihmal etmeyin.
Eğer bilgisayarınıza virüs bulaşmışsa, antivirüs üreticilerinden yardım alabilirsiniz. Birçok üreticinin ücretsiz olarak dağıttığı, belli bir virüsü temizlemeye yönelik araçları üretici firmaların sitelerinden indirebilirsiniz.


Antivirüs çözümleri arasındaki farklar

Temelde bütün antivirüs çözümleri aynı işi yaparlar; bilgisayarınızı virüslerden uzak tutarlar. Birçoğu virüs tanımlaması için aynı tarama motorunu paylaşırlar. Fakat antivirüs programları arasındaki fark, kullanıcı arabirimlerinde (GUI), sundukları eklentilerde (e-posta tarama, otomatik güncelleme, buluşsal tarama ve dosyaları karantinaya almak gibi), hız ve ürünün başarıyla çalışmasında.
Bir antivirüs programının kullanılabilir olması için süregelen bir başarısının olması şart. Ayrıca bir antivirüs programının kullanılabilir olması için, masaüstünüzde kendiliğinden açılan ve sizi rahatsız eden pencereler varsa, bunları kapatabilmeli veya sistemde bir program düzgün olarak çalışmıyorsa, sizi uyarmalı ve tavsiyelerde bulunabilmeli.
Bugün birçok program gibi antivirüsler de, satın almadan önce programı denemeniz ve düzgün çalıştığını kontrol edebilmeniz için, kısıtlı zaman kullanıma izin veren shareware'lerini yayınlıyorlar.
Bazı antivirüs üreticileri, daha iyi bir sistem güvenliği sağlamanız için, kişisel güvenlik duvarı ve Web filtreleme uygulamalarını da ürünleriyle birlikte verebiliyorlar. Bu da hız ve doğru karşılaştırma gibi, üreticiler arasındaki en büyük farklılığı oluşturuyor.
Antivirüs programları başta Internet'ten olmak üzere, saldırılara karşı sizi en iyi şekilde koruyabilmeli. Bu yüzden eğer mesajlaşma ve dosya paylaşım programları kullanıyorsanız, bunlara karşıda koruma sunabilmelidirler. Kullandığınız programın seçtiğiniz antivirüs tarafından desteklenip desteklenmediğini öğrenmeniz gerekir. Zira, her antivirüs her programı desteklemiyor.
Eski bir sisteminiz varsa, bu sistemde bir antivirüs çalıştırmak için, diğer programların olduğu gibi antivirüs programınızın da bazı özelliklerinden feragat etmeniz gerekir. O zamanda daha az sistem kaynağı tüketen çözümler size uygun olacaktır.
Bir diğer önemli farkta tabi ki, toplam sahip olma maliyeti olacaktır. Diğer yazılımlardan farklı olarak antivirüs programlarının etkili olabilmesi için, devamlı olarak güncellenmeleri gerekiyor. En üst seviyede güvenliğinizin devamı için, yıllık olarak yeni versiyonlara ücret ödemeniz gerekiyor. Üreticilerin yıllık olarak sürüm yükseltmek için istedikleri fiyat, büyük değişiklikler gösterebiliyor. Bu yüzden toplayarak sahip olma maliyetini önceden çıkartmanız gerekiyor.

EN ÇOK KULLANILAN ANTİVİRÜS YAZILIMLARI

BitDefender 8
BitDefender'ı kurmaya başladığınız andan itibaren, görselliği önem verilmiş bir programla çalıştığınızı hemen anlıyorsunuz. Bu çekici görselliği işlevsel bir arabirimle birleştirmesi BitDefender için büyük bir artı. Menülerde dolaşmak ve istediğiniz ayarlara ulaşmak çok kolay. İncelememize katılan BitDefender 8 Professional Plus, komple güvenlik çözümü arayanlar için antivirüs motorunun yanında antispam ve güvenlik duvarı ile birlikte geliyor. Programların ayarlarının değiştirilmemesini istiyorsanız, ayarlara erişim için parola koruması sağlayabilirsiniz.

Sistemdeki dosya kopyalama, yeni oluşturma ve erişim gibi aktiviteleri gözetleyen Virüs Shield, ayrıca gelen e-postaları ve kayıt defteri erişimlerini de kontrol ediyor. Sıkıştırılmış dosyaların içerisini de kontrol edebilen BitDefender raporlamasıyla da dikkat çekiyor. Diğer antivirüs programlarına göre çok daha detaylı raporlama yapabiliyor. Belirlediğiniz zamanlarda taratma yapabilme özelliğine de sahip BitDefender, orta seviyede performansa sahip bir bilgisayar istiyor. Internet'e bağlı olduğunuz sürece varsayılan olarak 3 saatte bir güncellemeleri kontrol ediyor. İstenirse bu güncelleme kontrol etme süresi de değiştirilebilir.
BitDefender'ın Internet ile bütünleşmesi oldukça başarılı. Mesajlaşma programlarından size gönderilen dosyaları veya e-posta eklerini tarayabiliyor. Saat üzerinde bulunan Scan Activity Bar isimli saydam küçük pencerede dosya ve Internet aktivitelerinizin yoğunluğunu görebilirsiniz.

 
Joined
Aug 5, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Part +1 ;

Artılar: Görsellik, komple güvenlik çözümü, detaylı raporlama, sevimli aktivite penceresi.
Eksiler: Taraması biraz yavaş.

Computer Associates eTrust Antivirus 2013
Computer Associates eTrust Antivirus 7.1 incelememize katılan en ilginç ürünlerden biri. İlginç çünkü diğer antivirüs yazılımlarında olmayan çok gelişmiş özellikleri var, ilginç çünkü çalıştırılması sırasında problemle karşılaştığımız tek ürün.
İncelememizdeki, hiç bir antivirüs çözümünde bulunmayan iki adet tarama motoru eTrust ile birlikte gelmekte. Tarama yapılacak dosyalar gelen dosyalar ve giden dosyalar olarak gruplandırılmış. Bu gruplamaya göre taramanın yönünü seçebilirsiniz. Virüs bulaşmış dosyaya karşı temizle, adını değiştir, sil, sadece raporla gibi varsayılan olarak ne yapacağını ayarlayabiliyorsunuz. Sıkıştırılmış dosyaları başarıyla tarayan eTrust, tarama işlemini de oldukça hızlı gerçekleştirebiliyor. Fakat karantina özelliğinin varsayılan olarak aktif olmaması ilginç.

eTrust, görsellik konusunda son kullanıcıların isteklerini karşılamaktan uzak. Bir Windows Explorer ekranına benzer arabirim, çok gelişmiş bu özelliklere ulaşmaya yardımcı olmuyor. Fakat eTrust'ın bu görsellikten ödün vermesi ona, yüksek performans ve düşük sistem gereksinimi olarak geri dönüyor. Karşılaştığımız problem ise, güncelleme sırasında yaşandı. Windows'un güvenlik duvarı güncellemeyi engellediği için, elle ayar yapılması gerekti. Ayarları yaptıktan sonra, güncellemeleri başarıyla indirdi. eTrust'ı ağ üzerindeki bütün bilgisayarlara istemci olarak yükleyerek, sunucu olarak ayarladığınız yazılıma kolayca entegre edebilirsiniz.

Artılar: Gelişmiş özellikler, düşük sistem gereksinimi, çift tarama motoru.
Eksiler: Kurulum problemi, kötü arabirim.


F-Secure 2012
DOS zamanının ünlü antivirüs programı F-PROT'un yaratıcısı Datafellows'un ürünü F-Secure 2012, kurulum sırasında Internet'e bağlanarak gerekli güncellemeleri indiriyor ve sisteme yüklüyor. F-Secure açıldığında sade fakat güzel bir arabirim sizi karşılıyor.
F-Secure'nin en güzel özelliklerinden biri, yeni çıkan virüsler için yayınladığı bültenleri program içinde göstermesi. F-Secure, virüslere, truva atlarına, solucanlar ve spyware programlarına karşı oldukça başarılı. Fakat aynı başarıyı sistem kaynaklarını kullanmasında söylemek zor. Özellikle tarama sırasında işlem yapmak oldukça güç.

Gerçek zamanlı tarama özelliği ile, sistemde olup biteni gözetliyor ve herhangi virüs tespit ettiğinde kullanıcıyı uyarıyor. İsterseniz uyarı mesajı almadan da virüsün temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Zamanlanmış tarama özelliği ile, bilgisayarınızın belli zamanlarda taranmasını sağlayabilirsiniz. Tarama işleminin sonucu detaylı olarak raporlayabilen F-Secure Internet ile de oldukça başarılı bir bütünleşme sağlıyor. Gelen ve giden e-postaları tarayarak dışarıdan herhangi bir virüs bulaşmasını engelliyor. Ayrıca saatte bir Internet'ten güncellemelerini kontrol ediyor.
Spyware programlarına karşı da, LavaSoft'un ünlü yazılımı Ad-aware'in motoru kullanılmış. Daha önce Ad-aware kullananların alışık olduğu arabirimi kullanan F-Secure, spyware programlardan kurtulmak isteyenlere iki yazılım ücreti ödeme gerek kalmadan, tam bir güvenlik çözümü sunmayı hedeflemiş.

Artılar: Başarılı tarama ve spyware motoru.
Eksiler: Yüksek kaynak kullanımı.

Kaspersky Internet Security 2013
Kaspersky Internet Security 2013, bilgisayarınızda sizin için değerli olan her şeyi (fotoğraflarınız, şarkılarınız, belgeleriniz ve çocuklarınız) virüslerden, Truva atlarından, spam'den, korsanlardan ve çok daha fazlasından korur. Birçok otomatik güvenlik özelliğine sahip olan Kaspersky Internet Security 2013 bilgisayarınızın korunmasıyla ilgili zorlukları yok eder. Böylece çevrimiçi ortamda endişe duymadan çalışabilir, alışveriş edebilir ve bankacılık işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kaspersky Anti-Virus 2013
Kaspersky Anti-Virus 2013; indirilmesi, yüklenmesi ve çalıştırılması kolay bir üründe, bilgisayarınızın ihtiyaç duyduğu temel anti-virüs teknolojilerini sunuyor. Kaspersky Anti-Virus 2013 arka planda çalışır ve bilgisayarınızın performansı üzerinde dikkate değer bir etkiye neden olmadan sizi ve bilgisayarınızı virüslere, casus yazılımlara, Truva atlarına, rootkit'lere ve diğer tehditlere karşı korur.


McAfee Total Protection 2013
Performans, doğruluk ve destekleyici korumalardan oluşan güçlü kombinasyonumuz, suçluları bilgisayarınızdan ve verilerinizden uzakta tutar.

YENİ Göze Çarpmayan, Yüksek Hızlı Tarama Motoru—Başlangıçtan erişime bağlı taramalara kadar, tarama sürelerini en aza indiren ve pil tüketimini azaltan yüksek performanstan yararlanın.

YENİ Açık Tarayıcısı—Windows'ta, favori tarayıcılarınızda ve uygulamalarınızda bulunan delikleri bulun ve kapatın.

Gerçek Zamanlı Zararlı Yazılımlardan Korunma—Bulut içinde anlık risk değerlendirmeleri yaparak dosyalarınızda, e-postalarınızda ve web'den indirdiğiniz içeriklerde bulunan virüs, truva atı ve casus yazılım gibi tehditleri engelleyin.

Uyum Sağlayabilen İki Yönlü Güvenlik Duvarı—Arabellek taşması koruması bulunan gelişmiş güvenlik duvarımız, etkin noktalarda bile yazılımların işletim sisteminizin açıklarını kullanmasını veya bilgi çalmalarını engelleyecektir.

YENİ Kötü Amaçlı Reklamlara Karşı Koruma—Siber suç ağlarının, kötü amaçlı reklamlarının ve gizlenmiş iFrame kodlarının yüklenmesini ve bilgisayarınızı etkilemesini engelleyin.

GELİŞMİŞ Dijital Veriler Shredder—Hassas verileri yok edin ve tanımlama bilgilerini, belleği, önbelleği, tarayıcı geçmişini ve daha fazlasını silin.

GELİŞTİRİLEN Güvenle Sosyalleşme, Arama ve Alışveriş Yapma—Hangi sitelerin güvenli olduğunu bildiğiniz için, tıklamaktan korkmayın.

ÜSTÜN Bot Önleme Koruması—En yeni araştırmalara ve itibara dayanarak, suçluların bilgisayarlarıyla kurulacak bağlantıları engelleyin.

YENİ Giriş Ekranı—Yeniden tasarlanan ve dokunmatik ekran kullanan cihazları destekleyen giriş ekranı, sıkça kullanılan güvenlik görevleri arasında kolayca gezinmenizi sağlar.

GELİŞMİŞ Raporlar—Korumalarınızın verilerinizi ve sisteminizi nasıl koruduğunu hızla öğrenin.

PC Tune-up—Kullanılmayan uygulamaları, önbellekteki tarayıcı dosyalarını ve diğer gereksiz öğeleri kaldırarak bilgisayarınızın hızlanmasını sağlayın.

Nod32 Control Center
Hızlı bir kurulumdan sonra, bilgisayara yüklenen Nod32, taramada da aynı hızı gösteriyor. Anında mesajlaşma programlarına benzeyen arabirimi küçük ve sevimli. Fakat alışkanlıktan programı hemen sağ tarafa koymayın! Çünkü menüler sağa doğru açılıyor. Pencereleri sağ tarafa alabiliyorsunuz fakat programı saatin yanına küçülttüğünüzde pencereler yeniden sağda açılıyor ve kaybedebiliyorsunuz.
Nod32 temelde üç bileşenden oluşmakta. System aktivitelerinin gözlendiği AMON, ofis belgelerinin gözlendiği DMON ve Internet uygulamalarının gözlendiği IMON. Her birinin kendi ayarlarının olması ve istediğinizi kapatabilmeniz güzel bir özellikleri arasında. Ayrıca düşük sistem gereksinimi ve tarama sırasında ki performansı da dikkate değer.

Neredeyse bütün özellikleri kişileştirilebilen Nod32 kullanıcılara parola korumalı ayar yapabilme imkanı tanıyarak, program ayarlarına kullanıcı dışındaki kimselerin ulaşmasını engelleyebiliyor. Çok az antivirüs programında bulunan, uyarıları e-posta ve ağ üzerinden başka bilgisayara mesaj olarak gönderebilme özelliğine de sahip. Fakat zamanlandırılmış görevler ve raporlama özellikleri biraz basit kalmış.
Internet üzerinden virüs bulaşmasına karşı etkin olarak yapılandırılmış IMON, gelen e-postaları işaretleme, Web sayfalarını tarama, indirilen dosyaları tarama gibi özelliklerle göz dolduruyor. Sıklıkla çıkan güncellemeleri ister başka bir medyadan isterseniz de Internet'ten indirip yükleyebiliyorsunuz

Eksiler: Yönetmesi zor arabirim, basit zamanlandırılmış görevler ve raporlama.

Norman 5.7Norman Antivirus Control
Norman 5.7Norman Antivirus Control 5.7, kaliteli antivirüs çözümlerinde görmeye alıştığımız sıkıştırılmış dosyaları tarama, gerçek zamanlı olarak sistem uygulamaları tarama, sesli alarm gibi özelliklerle donatılmış olarak geliyor. Sistemdeki bir dosyaya erişim sağladığınızda ve bir e-posta eklentisini açtığınızda NVC hemen devreye girerek dosyaları truva atlarına, solucanlar ve virüslere karşı tarıyor. Norman'ın sık sık yeni virüs güncelleme paketleri sunarak, yeni virüslere karşı önlem almanıza yardımcı oluyor. Virüs güncellemelerinin yanında programın kendisi ile ilgili dosyaları da Internet'ten indirerek, hem programın hem de virüs tanıma veritabanının herzaman güncelliğini muhafaza ediyor. Fakat güncelleme çıkartmaktaki hızını dosya taramasında da görmek mümkün. Norman'ın dosya taraması dll yapısının sağladığı avantajla oldukça hızlı çalışıyor. Yeni çıkmış ve keşfedilmemiş virüsleri tarama özelliğine olan SandBox ise, ürünün en önemli özelliklerinden biri. Yazılım devi Microsoft da ürünlerini SandBox ile taratmakta

Norman Internet ile oldukça iyi uyum sağlamış durumda. Gelen - giden e-postaların ve haber gruplarına gönderilen mesajların kontrolünün başarıyla kalkabiliyor. İstenirse gelen bütün ekleri bile iptal edebilirsiniz. Belli sürelerde bir diski veya bir dizini tarama gibi otomatik işlemleri bir iş olarak tanımlayabilirsiniz. Norman�ın arayüzü basit ve her işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Fakat biraz daha çekici de olabilirdi.

Artılar: Çekirdeğe yakın dll yapısı, SandBox.
Eksiler: Çekici olmayan arabirim.

Norton Antivirus 2013
Norton yazılımlarına bir çoğumuz aşinayız. Daha önceki sayılarımızda Norton 360’ı incelemiştik. Norton 360 firmanın eksiksiz güvenlik paketiydi. Norton Internet Security ise hemen arkasından geliyor. Biraz daha basitleştirilmiş bir sürüm diyebiliriz. Norton 360’dan farklı olarak yedekleme ve pc ayarlama gibi özellikler yer almıyor. Yani direkt güvenlikle ilgili modüller değil. Firmanın 2013 sürüm yazılımları yeni trendlere de yanıt veriyor. Örneğin Norton Internet Security 2013 Windows 8’e özel olarak optimize edilmiş. Ayrıca Windows 8’in Metro arayüzüne özel olarak hazırlanan Norton Studio uygulamasını da mutlaka indirmenizi öneriyoruz. Günümüzdeki güvenlik tehditlerinin büyük bir bölümü sosyal ağlar üzerinden yayılıyor. Norton Internet Security 2013’te sosyal ağ hesaplarınızı güvenlik kontrolünden geçiren bir özellik yer alıyor.

Norton Insight ile sisteminiz genel güvenilirlik durumunu kontrol edebilirsiniz. Bu uygulama işletim sisteminde aktif olan tüm uygulama ve servisleri gözden geçiriyor. Bu tarama sonucunda hem güvenilirlik hem de performansla ilgili sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. Özellikle zaman zaman ani performans düşüşleriyle karşılaştığınızda Norton Insight aracından destek almanız mantıklı görünüyor.

Panda Titanium 2013
Panda Antivirus Pro 2013 kullanımı kolay yeni bir güvenlik çözümüdür.

Panda Antivirus Pro 2013 harika bir antivirüs programıdır. Sohbet, online alışveriş, online bankacılık veya arkadaşları ile değiş fotoğraflar veya videolar varsa keyif alıyorsanız, Panda uzakta endişeleri alır.Kolektif zeka teknolojisi sayesinde, yazılım onun öncüleri daha hızlıdır. Bu teknoloji sayesinde, Panda maksimum koruma ve minimum iş yükü bulunmaktadır. Panda virüs, kimlik hırsızlığı, truva atı, solucan, hacker saldırıları ve diğer tüm kötülüklerden korur. Hatta güvenlik duvarı sağlar.

Panda Antivirus Pro 2013 pc için mükemmel bir güvenlik çözümüdür.
Panda'ya yeni eklenen TruPrevent özelliği sayesinde, virüs güncellemesi olana kadar, tanımlanmayan virüsleri tespit edebilmekte ve sistemden kaldırabilmekte. Virüs tespitinde çok başarılı olan Panda, aynı başarıyı raporlamada gösteremiyor. Panda ile birlikte bütünleşik olarak gelen güvenlik duvarı, anti-spyware ve anti-dialer özellikleri sayesinde komple güvenlik çözümü sunabiliyor. Tarama sırasında, fazla olmasa da yine de sistem kaynaklarına belli bir yük biniyor. Günlük olarak gelen tehlike uyarıları sayesinde, virüsler daha size ulaşmadan bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Panda e-posta istemcileriyle,Web tarayıcılarıyla ve anında mesajlaşma programlarıyla bütünleşerek, Internet'ten gelecek tehlikelere karşı sisteminizi başarıyla koruyabiliyor. Bunun yanında birkaç antivirüs çözümünde bulunan Kurtarma Disketi oluşturma bölümü Panda'da da unutulmamış.

Artılar: Arabirim, başarılı virüs tarama, komple güvenlik çözümü, Internet'ten gelecek tehlikelere karşı etkin koruma.
Eksiler: Sıkıcı uyarı pencereleri, basit raporlama, taramada yüksek sistem kaynağı kullanma.

PC-cillin 2013
Trend Micro PC-cillin Internet Securty 2013, yüklenmesi sırasında seri numarası istediği için, yüklemeye başlamadan önce www.trendmicro.com sitesinden ücretsiz olarak kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra, seri numarası e-posta yoluyla size bildiriliyor. Kurulum aşamasında, sadece antivirüs programını seçebileceğiniz gibi, kişisel güvenlik duvarı ve wi-fi güvenliği özelliklerini de bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

PC-cillin Internet Securty 2013, biraz karışık yükleme işleminden sonra, son derece profesyonel ve iyi bir güvenlik çözümü olarak bilgisayarınızı tehlikelerden korumaya başlıyor. İşlevsel arabirimi, istediğiniz bütün bilgilere ve ayarlara erişebilmenize yardımcı oluyor. Virülere, spyware programlara, hacker saldırılarına ve spam e-postalarına karşı bilgisayarınızı koruyan PC-cillin, kişisel bilgilerinizi koruyarak, tehlikeli Web sitelerine girişleri de engelliyor.
Web tabanlı e-postalara karşıda güvenlik sağlayan PC-cillin, e-posta istemcisi kullanıcılarının gelen ve giden e-postalarını tarayarak sisteme e-posta yoluyla virüs bulaşmasını engelliyor. PC-cillin Internet kadar tehlikeli kablolu ve kablosuz ağlara karşı da bilgisayarınızı koruyabilmekte. Turbo Scan özelliği sayesinde, daha önceden kontrol edilmiş ve değiştirilmemiş dosyaları atlayarak çok daha hızlı bir tarama imkanı sunuyor. Internet'ten güncelleştirilen güvenlik uyarıları, kullanıcılara yeni tehlikeler hakkında bilgi veriyor
 
Joined
Sep 5, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Ucu bucağı olmayan internet aleminde işimize yarayan birçok dosya indirmek durumunda kalıyoruz. Fakat bu programları indirdiğimiz siteler veya dosyalarda kötü amaçlı hazırlanmış virüs dediğimiz yazılımlar yer alabiliyor.

Peki bu virüsler bilgisayarımıza ne gibi etkiler yaratıyorlar? Örnekleme yaparak bunu çok basit bir şekilde anlayabiliriz. Nasıl ki vücudumuza giren bir virüste hastalanıyor ve yataktan kalkamıyorsak, aynı tepkiyi bilgisayarımızda veriyor ve yavaşlıyor. Tek problem bu değil, kişisel güvenliği de tehdit ediyor. Bu tarz problemlere karşı koymak içinde antivirüs programları karşımıza geliyor.

Peki hangi antivirüs programları kullanılmalı? Şunu belirtmekte fayda var, karar vermeden ve indirmeden önce YouTube’da bulunan inceleme videolarını izlemenizi öneririm. Bu sayede kafanızda ki soruların cevabını tam olarak almış olacaksınız.

Listemizdeki programların çoğunun ücretli ve ücretsiz seçenekleri sunuluyor. Bunları da her programın altında belirttik.

Gelin sizler için incelediğimiz antivirüs programlarına beraber bakalım; https://paratic.com/antivirus-programlari/
 

Users who are viewing this thread

Top