Windows’un Yeni Mavi Ekran Hatasında QR Kod Yer Alıyor (1 Viewer)

Bug

Joined
Dec 2, 2015
Credits
2
Rating - 0%
Değişiklikleri seven ve bazen bu yaptığı değişikliklerle kullanıcıları çileden çıkaran Microsoft şirketi, bu kez kullanıcıları Windows’a gelen son güncellemeden sonra mavi ekran hatasında bir QR kod koydu.

Bu hamlesiyle gayet başarılı bir adım atan Microsoft‘un bundan sonra da aynı hamleler ile devam etmesini diliyor ve konumuza devam ediyoruz.

Microsoft‘un yeni işletim sistemi olan Windows 10, son güncellemeleri ile kullanıcıların şaşırmasına sebep oldu. Bu şaşırtan güncelleme ise Mavi ekranda hata ile ilgili bilgi veren sayfaya giden bir QR Kodun olması.



Geliştirdiği işletim sisteminde birçok hatanın bulunduğunu bilen Microsoft, mavi ekran hatası alan kullanıcılarının detaylı bilgiye ulaşabilmesi için QR koduna başvurmuş olabilir ki gerçekten güzel bir hamle olmuş.

windows-10-qr-kod.png


Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi QR kod, “sorun hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilmek ve çözüm yollarına bakabilmek için …. adresini ziyaret edin” yazan bölümün hemen solunda yer alıyor.



Bu arada dip not olarak eklemek istiyorum; Eğer işletim sisteminizi build 14316 sürümüne güncellemediyseniz, qr kodu göremezsiniz haberiniz olsun
simple-smile.png


Technoob mavi ekransız Windows kullanmanızı diler.

Kaynak: http://www.technoob.net/yazilim/windowsun-yeni-mavi-ekran-hatasinda-qr-kod-yer-aliyor-h85.html
 

Users who are viewing this thread

Top