WordPress İçeriklerinizi XenForo'ya Aktarma!

Merhaba değerli Ekişisel blog takipçileri. WordPress alt yapısını ve xenForo forumlarını kullanarak geliştirmeye devam ettiğim yazılımların ekstra bir özelliğini nasıl...

Merhaba değerli Ekişisel blog takipçileri. WordPress alt yapısını ve xenForo forumlarını kullanarak geliştirmeye devam ettiğim yazılımların ekstra bir özelliğini nasıl kullanacağınız hakkında sizlere bilgi vermek için bu içeriği hazırlamak istedim.

WordPress içeriklerinizi xenForo'ya nasıl aktarırsınız?
Aslında oldukça basit ve kullanışlı olan bu özelliği aşağıdaki adımları kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

WordPress yazılımını kullandığınız sitesine ait RSS beslemesini kullanın.
Örnek verecek olursak benim Dokümantasyon kategorisine ait RSS beslemesi aşağıdaki gibi;

Sizde herhangi bir kategori olabilir. Örneğin; https://siteadı.com/genel/"feed" burada ki "feed" rss beslemesini gösteriyor.

Öncelikle bu işleme başlamadan önce; WordPress kullandığınız sitenin yönetim bölümüne girerek ( WP-ADMİN ) Ayarlar - Okuma ayarları kısmında bulunan "Beslemelerde gösterilecek en güncel kayıt adedi" bölümünü olabildiğince yüksek tutmanız gerekiyor. Ben bunu 9999 olarak belirledim. ( Fazla abartmış olabilirim )

Bunun nedeni kategori içeriğinde bulunan kategori yazı başlıklarından kaynaklanıyor. Yani Genel kategorisine ait toplam "306" adet yazı bulunmakta. Bu vermiş oldum "9999" hatasız yazıları saymadan vermiş olduğum toplam yazı sayısı. Sizde bu yazılar fazla olabilir.

2020-05-16_08-31-39.png

Bu bölümü ayarladıktan sonra;
xenForo kullandığınız bölüme gelin ve;
  • "Yönetim" menüsünden "Forumlar" düğmesine tıklayarak aşağıya süzülen menüden "Yeni bir rss beslemesi ekle" seçeneğine tıklayın.
  • "RSS beslemesi yöneticisi" düğmesine tıklayın
  • RSS beslemesi URL'sini aktarmak istediğiniz URL adresini girin.
  • Yeni girdi alınma aralığı: 30 Dakika olarak kalsın.
  • Kullanıcıya gönderiliyor: Kendi kullanıcı adınızı seçin.
  • Hedef forum: Eklemek istediğiniz kategoriyi seçin.
  • Başlık şablonu: Eğer konu önek'i kullanıyorsanız bu bölümden seçebilrisiniz.
  • Mesaj şablonu; Bu bölümde ben içerikleri tam çektiğim için içerikte bulunan "Okumaya devam et..." bölümünü kaldırdım. Eğer siz blog sayfanıza yönlendirmek istiyorsanız silmeyin.
  • Seçenenekler: Burada bir şey değiştirmenize gerek yok.
  • "Kaydet" diyerek geri dönün.

2020.05.16-08_39_10.png

Karşınıza gelen ekranda "Şimdi aktar" düğmesine tıklayın ve arkanıza yaslanıp bitmesini bekleyin.

Hayırlı olsun. İçeriklerinizi aktarmayı başardınız! :)

Demo;

2020-05-16_08-40-59.png

Bu aktarım işlemini tüm kategorilerinize bu şekilde gerçekleştirerek içeriklerinizi xenForo'ya aktarabilirsiniz!

İyi çalışmalar!

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
132,541Konular
3,282,114Mesajlar
317,722Kullanıcılar
ratata666Son Üye
Üst Alt