Yaşanmış sosyal mühendislik //#2 (1 Viewer)

Joined
Feb 13, 2020
Credits
0
Rating - 0%
ASSOCIATED PRESS TWITTER HESABININ ELE GEÇİRİLMESİ

1591015124114.jpg

2013 yılında Associated Press Twitter hesabı Suriye Elektronik Ordusu tarafından ele geçirildi ve ele geçirildikten sonra “Beyaz Evde patlama gerçekleşti ve Barack Obama yaralandı” haberini paylaştı. Haber dakikalar içerisinde milyonlarca kişi tarafından "Retweet" edildi. Amerikan Ulusal Basını haberi yalanlamak için yayın yapmak zorunda kaldı.

Zarar: Twitter hesabının ele geçirilmesi ve sonrasında paylaşılan haber Amerikan borsası Dow Jones’da 3 dakika içinde %1 düşüşe neden oldu. Yüzdelik dilim düşük gibi gözükse de milyar dolarların yatırıldığı bir borsada büyük miktarda bir paradır.

Kullanılan Yöntem: Bu saldırıyı bizler için ilgi çekici hale getiren ve sosyal mühendislik saldırıları alanında incelememize neden olan özellik, Twitter hesabının ele geçirilmiş olması veya nasıl ele geçirildiği değil, yetkili bir ağızdan duyulan tek bir cümle ile farklı organizasyonların ne kadar zarar görebileceğidir.

Çıkarılması Gereken Ders: Kurumunuzu hedef alan iyi tasarlanmış oltalama saldırıları sadece bilgi içerse bile kurumunuza ciddi zararlar verebilir ve itibarınızı d üşürebilir
 
Joined
Feb 25, 2020
Credits
0
Rating - 0%
eline sağlık güzel konu bu tür şeyler iyi yapıldığı sürece çok etkilidir sonuçta insanoğlu
 

Users who are viewing this thread

Top