Yabancı Dil ve Programlama Dili Öğrenmek (1 Viewer)

Joined
May 6, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Selamün Aleyküm.

Bu arada Admin ve Yönetici ya da Forum üyeleri bu yazdıklarım Türkiye’nin Yabancı Dil ve Programlama Dili sorunlarının genel durumudur. Sakın yanlış anlaşılmasın. Forum ile alıp veremediğim hiçbir şey yoktur. Söylediklerim kasıtlı bir durum değildir. Sadece acı bir gerçektir ve sizi Türkiye’nin gelecekleri olarak ileriye taşımak istememden kaynaklanmaktadır. Sonuçta hepimiz bu ülkenin gelecekleri ve cevherleriyiz. Amacım cevherlerinizi gösterip ülkeye bir nebze de olsa fayda sağlamaktır.

Gel gelelim asıl olan konumuza:

Yabancı Dil ve Programlama Dili nasıl öğrenebiliriz ve kendimizi nasıl geliştirebiliriz?

Acı bir durum ama maalesef ki gerçek.

Size tavsiyem forumlarda kesinlikle hiç vakit kaybetmeyin.

Direkt olarak bir Yabancı dil öğrenmekten başlayın.

Yabancı Dil öğrenmekten sonra herhangi bir Programlama Dili öğrenmeye başlayın.

En azından ileri ki zamanlarda elde tutulur bir mesleğiniz olur.

Mesela baktığımızda Pakistan ve yakın komşularında her ortamda aktif paylaşımcılığı bulursunuz.

Peki neden?

Çünkü herkes tek başına bir alanı geliştiremeyeceğinin ya da tek başına fayda sağlayamayacağının farkındadır. Yani şöyle düşünürler: "Birlikten kuvvet doğar ya da Bir elin nesi var iki elin sesi var." Bu demektir ki Mevlana’nın dediği gibi: "Bir mum diğer mumu tutuşturmak ile ışığından bir şey kaybetmez." Malum ülkelerinde terör belası olduğu aşikardır ve bundan dolayı da sürekli ülkelerini ileri taşımak amacında oldukları kesindir. Adamlar bunun farkında o yüzden sürekli aktif paylaşım halindeler. Mesela Türkiye’de asgari meslek Öğretmenliktir fakat Pakistan da ise çoğunluğunun Yazılımcı olduğunu görürsünüz. Adamlar yazılımda iyi olmasaydı Rusya, Pakistan’a ortaklaşa bir savaş uçağı yapmayı teklif eder miydi ya da yaparlar mıydı? Birlikte yaptıkları uçağı ve uçağın yeteneklerini internetten izleyebilirsiniz. Bence tartışmasız dünyanın en iyi savaş uçağıdır.

Araştırmak isteyenler için uçağın adı: "Su-57"

Kendinizi Yabancı Dil de veya herhangi bir Programlama Dilinde geliştirmek istiyorsanız şunlardan başlayabilirsiniz:

Öncelikle edebiyatı sevin. Okumak zihni açar ve kelime hazinesini geliştirir.

Yabancı Dil öğrenmeyi aklınıza taktıysanız ilk adım olarak şunları yapabilirsiniz:

Halk Eğitim Merkezine gidin ve kendinizi ücretsiz bir İngilizce kursuna yazdırın.

A1 (Acemi), A2 (Temel)
B1 (Orta Seviye Öncesi), B2 (Orta Düzey)
C1 (Üst Orta Seviye), C2 (İleri)

diye devam etmektedir. Gördüğünü gibi en basitten en zora doğru sırasıyla yazdırın ve sınavı geçtikten sonra hemen bir sonraki sınava katılmaya hak kazanıyorsunuz. Sırayla seviye şeklinde giderek bu sertifikaları alın. Bu aldığınız sertifikalar her yerde ve her zaman geçerlidir. Amacınız sertifikaları almaktan ziyade gerçekten Yabancı Dili öğrenmek olsun. Yani hocaya sürekli soru sorun.

Örneğin: "Hocam İngilizceyi öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim. Bunun için ne yapabilirim? vs." gibi merak ettiklerinizi hocaya sorarak, hocayla sürekli iletişim halinde bulunun. Zaten bunu yaparsanız hocanın dikkatini çekersiniz ve hoca da elinden gelen desteğin fazlasını size verir. Bizzat bunu denedim ve faydasını gördüm. Bu sertifikaları sırasıyla seviye şeklinde geçtikten sonra kendinizi bir sonraki İngilizce kursuna yazdırabiliyorsunuz. En azından ileri seviyeye kadar İngilizceniz olur.

Diyelim ki öğrendiniz ama uygulamaya geçiremiyorsunuz?

Baktınız olmadı başka farklı yerlerde ücretsiz İngilizce kurslara yazdırın.

Diyelim ki ücretsiz İngilizce kursu da bulamadınız?

Aslında bulursunuz ama diyelim ki bulamadınız. O zaman ücretli kurslardan başlamanın zamanı gelmiştir. Yapacak bir şey yok. Şuan mesela ben A1 seviyeyi aldım fakat şuan A2 kursunu bekliyorum. Bu arada İngilizce kelimeleri ezberleyin mantığını anlayın. Sürekli İngilizce ya da herhangi bir yabancı dil üzerinde yoğunlaşmışsanız sürekli o kelimeleri kullanın. Yanlış veya doğru olması önemli değil amaç zihninizi yeni bir yabancı dile alıştırıp, onun üstesinden gelebileceğinizi zihninize kanıtlayın. Zihniniz bu yeni öğrendiğiniz dili, yabancı bir dilmiş gibi algılamasına izin vermeyin. Ne zaman bunu fark ettirirseniz işte o zaman zihniniz yeni öğrendiğiniz dilin zor olduğunu size zoraki bastıra bastıra bilinçaltından size söylemeye çalışacaktır ve sonuç olarak o yabancı dili öğrenemeyeceksiniz.

Örneğin: Udemy’de İngilizce C Dili ya da herhangi bir programlama dili eğitimleri var. Siz hangisini öğrenmek istiyorsanız onu bir inceleyin. Eğer kafanıza yatarsa alırsınız. Zaten Udemy’de fazla aksiyonlu İngilizce konuşan setler yok varsa da ben bilmiyorum. Örneğin, onları bir dinleyin. Zaten kelimelerde pek de anlaşılmayacak gibi değil. İnceledikten sonra kendinizin ne seviyede olduğunuzu az çok göreceksiniz. Aslında pek de zor gelmez. Çünkü az çok eğitimcinin ne demek istediğini anlarsınız.

Saygılarımı sunarım. Kalın sağlıcakla. Allah’a emanet olun.
 
Last edited:
Joined
May 6, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Yazılım veya yapay zeka mühendisliği için hangi yabancı dil.

Yazılım için İngilizce bilmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum yavaşça Çince'ye doğru kaydığını görmekteyim. Yani sosyal medya da yapılan projelerin paylaştığı platformlardan, projelerin Çince dökümantasyona sahip olduğunu görmeye başladım. Geleceğe yatırım yapmakta şimdiden fayda var, diye düşünüyorum.

Yani yazılım öğrenmek için önceliğiniz İngilizce öğrenmek ve konuşmak olursa çok iyi olur. Ama yanına Çince de eklerseniz, tadından yenmez.

Okuduğum paylaşımlar kadarıyla mühendislik alanı için Almanca öğrenildiğini biliyorum. Ehli olan kişilerden, bilgi almanız ve araştırmanız konusunda fayda var, diye düşünüyorum.
 

Users who are viewing this thread

Top