selamlar herkese yine hideyi nereye attım bilmiyorum burdan yöneticilere de sesleneyim hazır açılmışken mevzusu şu sitenin arayüzünü de kolaylaştırırsanız süper olur 6 7 ay mı ne üyeyim hala siteyi anlamadım ama hide atamasam da like atarsanız sevinirim konuya dönelim 2 gün sonra hayatımızın geri kalanını maddi açıdan rahat bir şekilde sürdürebilmemiz için gireceğimiz bir sınav var nasıl iyi yerlere yerleşebiliriz bundan bahsedeceğim öncelikle obp mevzusunu bir kenara bırakıyorum zaten onun için yapabilecek bir şey yok olan oldu elimizdeki imkanlara odaklanalım öncelikle metodun çalışması için biraz hazırlık yapmış olmanız gerekiyor çünkü izleyeceğimiz yol açısından önemli bu en azından bir 50 60 net yapıyor olmanız gerekiyor tyt için yani belirli sayıda temel olan konulara hakim olmanız gerekiyor biliyorsunuz ÖSYM sınavlarının hepsini çok zor yapmıyor mesela her branşa 10 tane herkesin yapabileceği soru koyuyor ki ülkenin net ortalaması artsın sizin de şu an bu kolay soruları yapabiliyor olmanız gerekir evet metoda gelelim şimdi öncelikle tyt sınavı başladı girdiniz soruları çözüyorsunuz tabii hızlı çözmeye gayret edin erken bitirin boşlarınız olsa bile turlama taktiğini kullanın yani bir 10 15 dakika erken bitirirseniz süper olur boşlarınız olsa bile tabi bu son 10 15 dakikaya gelirken boşlar dışında hepsini mantıklı işaretlemeyi unutmayın sırf hızlı bitircem diye batırmayın sınavı elinizden geldiğince mantıklı ve hızlı çözün neyse diyelim bitirdiniz bi 10 dk önce boşlarınız oldu tabi öncelikle gidip yarım yamalak emin olduğunuz sorulara dönüyorsunuz bu soru salt bilgiyse riske atmaya değmez geçin,bu soru yorum sorusuysa verilen bilgiyi mutlaka tekrar okuyun 2. defa döndüğünüzde çözmüş olacaksınız yani banko çözüceksiniz garantisi benden eğer soru öncüllü bir soruysa şimdi dikkat edin;ösymnin öncüllü sorulardaki şık dizilimini açıklıyorum:
A) Yalnız I. B)Yalnız II. C)Yalnız I ve II
D)II ve III. E)I,II ve III
veya
A)Yalnız I. B)Yalnız II. C)Yalnız III
D)I ve II. E)II ve III
tabi bu şık dizilimlerinin yerleri farklı olabilir ama şık dağılımları genel anlamda böyle diyelim hiçbir şey bilmiyorsunuz karşınıza şıklar geldi ama bir şey yapamıyorsunuz bu durumda yapmanız gereken hangi öncüllerin hangi şıklarda olduğuna dikkat etmek mesela şu ikinci olarak yazdığım şık düzenlemesine bir bakarsanız II. öncül 5 şıktan 3ünde bulunuyor,bu şu anlama geliyor:senin zaten II. öncülü bilmen gerek,adam seni diğer şıklardan eleyecek ve iki şık arasında bırakmaya çalışacak tabii bu son çaredir yani sizin sorunun karşısında mal gibi kaldığınızı varsayarsak kullanılabileceğinizi düşünüyorum mesela 1. yazdığım dizilime baktığınızda I. öncül 3 şıkta bulunuyor II. öncül de 3 şıkta bulunuyor ikisi de olabilir bu yüzden III. öncüle baktığınızda iki şıkta bulunuyor o zaman yallah postalayın D ve E şıklarını eledik sallarken tutturma oranın %20'yken %33.3 oldu bu arada bunlar üç öncüllüler içindi eğer dört öncüllü soru varsa kesinlikle uygulayın bunun üzerinde çok durdum çünkü çıkmış sorulara bakarsanız bayağı bi öncüllü soru geldiğini göreceksiniz bu konuyu kapatalım şimdi diğer bir methoda geçelim.
Başta belli bir netin üzerinde netler çıkarmanız gerektiğini söylememin sebebi aslında şu an paylaşacağım 2. metot içindi şimdi az önce dediğim gibi sınavı bitirdiniz 5 10 dakika kaldı ÖSYM'nin burda yıllardır bozmadığı bir alışkanlığı var diyelim matematikten 40 soru var bunun 9 10 tanesi A B C D E şeklinde dağılıyor düzenli olarak yani diyelim siz 40 sorudan 20 tane E işaretlediniz o zaman dönün bir daha bakın 10 yıldır böyle bir şey olmuyor mesela diyelim ki yüksek netler çıkarıyorsunuz forumda var mı bilmem ama 39 tane mat işaretlediniz 1 boşunuz kaldı muhtemelen 39 tane işaretleyebilmişseniz ve soruya dönecek vaktiniz olmuşsa dereceye oynuyorsunuzdur bunun için de boş bıraktığınız soruda birkaç şık elemişsinizdir ama iki veya üç şık arasında kalmışsınızdır burda yapmanız gereken hangi branşın sorusuysa optikte o branşa ait şıkları yazarak not etmek örneğin tamamen sallıyorum 10 tane A 10 tane B 10 tane C 10 tane E geldi 9 tane D geldi bir boşunuz var o zaman direkt boş bıraktığınız soruya direkt D'yi yapıştırın hele ki zaten D şıkkı soruda takıldığınız şıklar arasındaysa kesinlikle yapıştırın msü 2021de denemiştim ve doğru yapmıştım tabii ki bu oranın 11 9 10 10 gelebileceğini de unutmamak gerek fakat biraz risk alıyoruz bu riski azaltmak için diğer branşların şık oranları bulunarak da bir yöntem geliştirilebilir.
BU YAZDIKLARIM SON ÇARELERDİR FAYDALI OLABİLMEK ADINA ZATEN HERKESİN SÖYLEDİĞİ ŞEYLERİ SÖYLEMEMEYE ÇALIŞTIM YOK HIZLI ÇÖZ YOK ŞUNU YAP YOK DİNLENMENE FALAN DİKKAT ET BUNLARDANSA DİREKT NOKTA ATIŞI YERLERE VURGU YAPMAYA ÇALIŞTIM YANİ İNŞALLAH BU HALLERE DÜŞMEZSİNİZ VE BUNLARA İHTİYACINIZ OLMAZ SINAVDA HER ŞEY AKLINIZA GELİR İNŞALLAH AMA GEÇEN FORUMDA 120 SORUDA 6 NET ÇIKARAN BİR ARKADAŞ VARDI ONA İTHAFEN DE AÇTIĞIM BİR KONUDUR.BİR ŞEY DAHA SÖYLEYEYİM KAPATAYIM SORUYLA İNATLAŞMAYIN DİREKT ACIMA GEÇ 2 3 DAKİKA VERMEMEYE ÇALIŞ BİR SORUYA TYT İÇİN KONUŞUYORUM YA BOŞ BIRAK YA DA HIZLI ÇÖZ AMA ZAMAN KAYBETME 10 TANE ELMA ALMAK VARKEN 1 TANESİ İÇİN 9 TANEYİ ÇÖPE ATMA.AYT KISMINDA SÖYLEDİĞİM TAKTİKLERİ UYGULAMANIZ ÇOK DAHA KOLAY SÜRE SIKINTISI OLMADIĞI İÇİN.HERKESE BAŞARILAR.
💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl