Zombi Bilgisayarlar için Düğmeye Basıldı (1 Viewer)

Bug

Joined
Dec 2, 2015
Credits
2
Rating - 0%
Zombi Bilgisayarlar için Düğmeye Basıldı


Türkiyenin sınırları içerisinde Ddos amaçlı siber saldırılar için kullan 2 Milyon bilgisayar hakkında yasal işlem başlatıcak!

Zombi Bilgisayarlar için Düğmeye Basıldı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) Zirvesi 2016 etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de 2 milyon köleleştirilmiş bilgisayarın (başka bir tabir ise Zombi Bilgisayarlar) IP numaralarını tespit etmek için, cihazlara işletim sistemini sağlayan firmalarla çalışma başlattıklarını açıkladı.



Ülkemizin küresel çapta en çok siber saldırıya uğrayan ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Yıldırım’a göre (8. ülkeyiz bilmenizde yarar var KPSS de falan çıkabilir aklınızda bulunsun
1f600.png
) Türkiye’de iki milyon zombi bilgisayar bulunuyor, bu zombi bilgisayarlar için düğmeye basıldı diyen Yıldırım IP adreslerin yola çıkacaklarını belirtiyor.

zombi-bilgisayarlar-icin-dugmeye-basildi-2.jpg


Zombi bilgisayar nedir bilmeyenler için buyrun; Zombi Bilgisayar Nedir?

İşte bu zombi bilgisayarlar için düğmeye basan Bakan Yıldırım ciddi karalar aldıklarının da altını çiziyor.

Bakan Yıldırım, zombi bilgisyarlarla ilgili şunları söyledi: “İşletim sistemlerini sağlayan dünyanın bilinen firmalarıyla çalışma başlattık. Zombi bilgisayarların IP’lerini tespit edip, gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşlarımızın haksız yere suçlanmasının önüne geçeceğiz.

dedi fakat Ülkemizde, kullanıcı sabit bir IP istemedikçe, IP adresleri sürekli olarak değiyor bu da IP adresinden bulma işlemini kılacak gibi gösteriyor fakat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı illaki bunun için bir şeyler düşünmüştür. Koskoca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sonuçta.

Neyse sevgili ziyeretçilerimiz siz yine temkinli olun
1f642.png


Kaynak: http://www.technoob.net/internet/zombi-bilgisayarlar-icin-dugmeye-basildi-h95.html
 

CeKu

︶⋛⋋⊱⋋ ☾★ ⋌⊰⋌⋚︶
Joined
Feb 14, 2016
Credits
0
Rating - 0%
bende zobı olabırım pc ye giren cıkanın haddı hesabı yok :S
 

Users who are viewing this thread

Top