4 kardeşiz abim okumadı serseri oldu diğer iki kardeşim küçük daha ailede tek okuyan benim bu yüzden bütün sorumluluk bende anne çalışmıyor babam işçi maddi yönden şükür etsek de iyi değiliz tek umutları benim okumam ama bende sıkıldım artık yaşıtlarımın gezmesinden tozmasında parayı saçmalarından benimde geleceğimi düşünerek geçirdiğim günlerden bir kız arkadaşım 3 yıldır konuşuyoruz iyi günümde de kötü günümde de yanımda oldu cebimde 5 kuruş para yokken parkta boş oturduğumuzu falanda bilirim ama artık benden sıkılıyor biliyorum haklıda her kız gezmek tozmak ister bende öyle bir imkanda yok çok çabaladım ama şansım yaver gitmedi seviyorum ama yakında benden sıkılacaktır işte böyle bir hayatım var madem psikoloji okuyorsun ne tavsiye edersin bana göre tek ilacım para oda beni bulmuyor saygılar.
Ailenin bir bildiği vardır annen baban sana oku diyorsa kesinlikle sorgulama ve oku onlar senden daha tecrübeli daha çok şey görmüş etmiş biliyorlar o yüzden sakın okulunu bırakma
kaçıncı sınıf ya da kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama verebileceğim tavsiyeler şunlar maddi bunalım kötü şeydir çok yaşadım hala yaşıyorum maddi bunalım yanında arkadaşlarına bakıp kendini böyle sınıflandırmış olmanın psikolojisini de anlıyorum onu da yaşadım
öncelikle bulunduğun çevrede part time iş bakabilirsin eğer liseye gidiyorsan okul çıkışlarında
iş bulamazsan kafanı meşgul edecek bir hobi bul örnek olarak yürüyüş yapabilirsin veyahut akşamları kimse olmadığı zaman bulunduğun yerde tek başına kendini soyutlayabilirsin bu bunalımı atlatman için ilk önce iş bulman gerek ki bu pandemi sürecinde aşırı zor derecede o yüzden bu zor zamanlarda işe yine bakman gerekecek bulamazsan yapacak bir şey yok kendini dinleme kendini dinlersen beyin sürekli seni o sıkıntının içinde döngüye sokacak ve olduğundan daha kötü hissetmeye de başlayabilirsin o yüzden bir aktivite bul
İkincisi arkadaşların gezip tozmasından parayı saçmasın yapabileceğin bir durum değil benimde yaşıtlarım parayı saçıp karı kızla gönül eğlendiriyor onların yaptıklarının 1/3 anca yapabiliyorum ama bu yönden bir derdim yok,tahmin ediyorum her şeyin sırası gelecek şimdi yapamazsan ileride yaparsın hayatının hiçbir noktasında istediğin şeyi yapamayacağın anlamına gelmiyor
Üçüncüsü kız arkadaş konusunda benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim olmuştu kız annemi babamı tanıyor ailemle aynı sofraya oturmuşluğu benim ramazanlarda onlara gidip beraber iftar yapmışlığımız cebimde 5 kuruş para yokken her şeyi kendisinin karşıladığı bir ilişkim oldu en sonunda da terk edildim '' Oğulcan ben maddi yönden güçlü bir insan arıyorum '' mesajıyla ne yaptım sabahlara kadar hıçkıra hıçkıra ağladım aniden bir ortamda eski yaşadığımız şeyler aklıma geldi moralim bozuldu ama sonra noldu atlattım önüme başka insanlar çıktı başka ilişkilerim oldu başka ortamlarda bulundum yeni insanlar sayesinde yeni yerler gördüm o yüzden yaşımız genç her şey başımıza gelecek ayrılık yaşanacak mutlu olacağız ağlayacağız sevineceğiz bunalıma gireceğiz bunlar bizim doğamızın parçası kız konusunda sana kafana takma demiyorum tak içindeki her şeyi yaşa korktuğun şeylerin bilerek üstüne git eğer gitmezsen ileride iki katı senden çıkıyor hani bir erkeğin adam olduğu bir evre olur ya ilişki bakımından onu yaşamaktan korkma kırsınlar seni ağla suratını yastığa kapat duygunu boşalt ki bu sana stres sinir yaratmasın dostum benim
Özetlemek gerekirse
1-AKADEMİK SEVİYENİ SAKIN BIRAKMA İLERLET
2-İŞ BUL BULAMAZSAN KENDİNE HOBİ EDİN RESİM ÇİZ YA DA KENDİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN HOŞLANDIĞIN AKTİVİTELERİ BUL
3-KIZ ARKADAŞINLA YÜZLEŞMEKTEN KORKMA DUYGULARINI YAŞA
Kendini test et eğer gittikçe kötüleşiyorsan ruh ve sinir hastalıkları bölümünden randevu al,ben 3 senedir gidiyorum ilk gittiğim günden şu ana kadar o kadar çok pozitif olup geliştim ki yararını çok gördüm
Ne zaman istersen bana ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım eder her zaman
Sağlıklı günler dilerim