Sanırım foruma ilk üyeliğimi oluşturduğumda bu konuya benzer bir konu oluşturup coin sistemini eleştirmiştim. Bu konuda ise level sistemini eleştireceğim ve birkaç farklı konuya değineceğim. Level sistemi o kadar saçma bir şekilde düzenlenmiş ki hâlâ bu sistemi ayarlayan kişinin ayarlarken ne düşündüğünü merak ediyorum. Örneklendirme gerekirse son 30 gün içinde açılan konuları gezin, hemen hemen yarısı 2021 2020 2019 da açılan konulardan ctrl c+v yapılarak oluşturulmuş. Az önce buna benzer bir konuya denk geldim ve durumun farkında varan bir üye konuya yorum olarak konu sahibine eski konuları kopyala yapıştır yaptığı için küfür etmişti ve ardından konu sahibi level için konu açtığını belirtmişti. Bu durum benim düşünceme göre acayip saçma bir mevzu. Nedeniyse buraya üye olurken kişiler genellikle ticaret, sohbet, bir şeyler öğrenmek mantığında üye oluyorlar. Fakat çok kısa bir zaman çerçevesinde bu amaçları daha çok level sahibi olayım, coinim çok olsun, rank satın alayım ve havalı gözükeyim mantığına dönüşüyor. Tabi her insanda bu dediklerim geçerli değil fakat genelde böyle. Bana göre bu sistem foruma acayip zarar veren ve vermeye de devam eden bir sistem. Nedenini soracak olursanız artık açılan konular coin kazanmak, level kasmak gibi saçma konulara dönüşüyor. İnsanlar yavaş yavaş buraya gelme amaçlarını unutuyor, kendilerini diğer kişilerle kıyaslamaya başlıyor. Rankı yüksek olan daha düşük ranktaki bir insana ezik gözüyle bakıyor ki daha birkaç gün önce genel chatte @R00T3R isimli şahısa sanırım legend rankı gibi bir şeyi geri alındığı için küfür eden birini gördüm ve bu kişi gidip daha yüksek bir rank satın aldı. Şimdi ne gerek var bahsettiğim kişiye bir rankı alındı diye sövmenin? veya ne gerek vardı beni küçük gördü veya ezmeye çalıştı diye gidip daha yüksek bir rank satın almanın?. Ranklar bana göre üyelerin foruma kattığı şeyler üzerinden verilmeli. Elbette forum sahipleri bir yerlerden para kazanmalı buna karşı çıkmıyorum. Tabi bu bahsettiğimi sadece katkı yapanlara rank verilsin gibisinden anlamayın, elbette parayla satın alınan ranklar veya özellikler olacak, bu zaten gerekli bir şey. Ben demiyorum ki her şey bedava olsun, ama benim gözümde bu sisteme bir düzenleme gelmesi şart. Şimdi bazı kişiler geçen konuda da olduğu gibi '' e sen yap o zaman '' '' okumaya bile üşendim siz düşünün '' gibi yorumlar yapacak. Ben bu kişileri aptal olarak görüyorum, bunun sebebi benim çok akıllı olmam vs. değil, sahibi veya yöneticisi olmadığım bir forumda neden ben düzenleme yapayım? neden boş yere emek vereyim? yönetimde bu kadar fazla kişi varken neden ben yapayım?. Bir diğer konu ise ara sıra denk geliyorum, yöneticilerin çok çabuk manipüle edildiğini söyleyen yorumlara ve kişilere. Hâlâ anlamış değilim fakat neden bir yönetici 2 üye arasında veya birden fazla üye arasına bir üyeyi kollamaya çalışıyor veya ona ayrıcalık tanımaya çalışıyor? veya neden hemen hemen çoğu yöneticinin chatte ve konularda konuşma biçimi çok çocukca? Birisi geliyor bir şey soruyor benim tabirimce abuk subuk bir söylem stili kullanarak cevap veriyor, ya kardeşim sen bu forumda yetkilisin yetkili, çocuk parkı değil ki burası. Tamam bu forum dünyanın en büyük forumu değil, bunu ben de biliyorum fakat biraz da olsa resmiyet olmadan insanlar neden bu forumu tercih etsin? veya başka birisini kayıran bir yetkili varsa neden bu forumu tercih etsin? ciddi sorulara veya konuşmalara bile çocukca cevaplar yazan bir yönetici varken insanlar neden burayı tercih etsin?. Tamam forumun yaş kitlesi ortalamanın altında, fakat herkes çocuk değil, bir üye olarak en doğal haklarımdan birisi yönetim tarafından düzgün cevaplar alabilmektir ( Herhangi bir yönetici ile aramda diyalog geçmedi, bu yüzden bu söylemimi şahsi olarak değerlendirmeyip genel olarak değerlendirin ) Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Diğer kullanıcıların da bahsettiğim konular hakkında ne düşündüklerini merak ediyorum, ve bu konunun söyleşi olması için diğer üyelerinde fikirlerini paylaşması çok iyi olacaktır. Herkese iyi geceler