Klavye Yazım Ritmiyle Dosya Şifreleme (Python / AES-256)

Selam millet, Bugün üzerinde uğraştığım bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. Adı GhostRhythm. Olay şu: Hepimiz şifre kullanıyoruz ama bence şifreler artık yetersiz. Ben de...

Selam millet,

Bugün üzerinde uğraştığım bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. Adı GhostRhythm.

Olay şu: Hepimiz şifre kullanıyoruz ama bence şifreler artık yetersiz. Ben de dedim ki; şifreyi bilmek yetmesin, şifreyi benim gibi hızlı veya yavaş yazmayan kimse dosyayı açamasın. (Zero Trust mantığı)

Python ile yazdım, AES-256 falan kullanıyor teknik tarafta. Senin tuşlara basma hızını (ritmini) ölçüp ona göre bir anahtar oluşturuyor. Yani birisi şifreni elinden alsa bile senin gibi "ritmik" yazamazsa kalıyor öylece. :)

Henüz geliştirme aşamasındayım, ufak tefek hataları olabilir ama mantığı bence çok sağlam oldu. Merak edenler veya kodu kurcalamak isteyenler şuradan bakabilir:

GitHub: https://github.com/nazhickorkmaz/biometric-cryptography

Sizce nasıl fikir? Geliştirilmesi gereken bir yer var mı ya da "Şunu da ekle" dediğiniz bir şey? Yorumlarınızı bekliyorum, bir yıldız (star) atarsanız da tadından yenmez.

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
Python ile yazdım, AES-256 falan kullanıyor teknik tarafta. Senin tuşlara basma hızını (ritmini) ölçüp ona göre bir anahtar oluşturuyor. Yani birisi şifreni elinden alsa bile senin gibi "ritmik" yazamazsa kalıyor öylece.

Çok sağlam bir güvenlik katmanı olur , ama ritimi nasıl belirleyecek mesala ortalama bir ritim aralığınamı bakacak yoksa birebir her seferinde aynı ritmi tutturmak zorunlumu

Çok sağlam bir güvenlik katmanı olur , ama ritimi nasıl belirleyecek mesala ortalama bir ritim aralığınamı bakacak yoksa birebir her seferinde aynı ritmi tutturmak zorunlumu
evet aynı ritmi tutturman gerek, yüzde 90 şeklinde ama bunu düşürebilirsiniz mesela diyelim "naz" yazdınız ama n yi dğerlerinden daha hızlı yazdınız ona göre siz şifreyı bılsenız bıle ritim olmayacagı ıcın almayacak

133,006Konular
3,284,594Mesajlar
318,306Kullanıcılar
Jârvîs03Son Üye
Üst Alt