Flash Belleği Işletim Sistemi Olarak Kullanmak !

(Alıntıdır) Amaç bir şeyler öğrenmek. Gayet güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple paylaşma ihtiyacı gördüm ... Rascoln iyi okumalar diler ... UYARI : Bu işlemi...

(Alıntıdır)
Amaç bir şeyler öğrenmek.
Gayet güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple paylaşma ihtiyacı gördüm ...
Rascoln iyi okumalar diler ...

UYARI : Bu işlemi yapmadan önce flash belleğinizdeki verilerinizi yedeklediğinizden emin olun , aksi takdirde belleğinizdeki tüm verileriniz silinecektir !

Bir işletim sistemini usb belleğimize yazdırmak için belli başlı yazılımlara ihtiyacımız var.

*Ben rufus yazılımını kullancağım. -Gayet güzel bir yazılım öneririm-

*Rufusu indirmek için https://rufus.ie/ sitesine gidiyoruz ve "indir" başlığının altındaki seçeneklerden en üstekine basıyoruz ve indiriyoruz.

*İndirdikten sonra , "aygıt" kısmından flash belleğimizi seçiyoruz. Önyükleme kısmına ise yazdıracağımız işletim sisteminin iso dosyasını seç kısmına basarak , iso dosyamızı seçiyoruz ...

*Konunun başlığında da belirttiğim gibi ben kali linux'u yazdıracağım. Benim gibi kali linux işletim sistemini yazdırmak isteyenler https://www.kali.org/downloads/ sitesinden iso dosyasını indirip yazdırabilirler ...

*İso dosyamızı da belirttikten sonra başlata basıyoruz. Bastıktan sonra "indirme gerekli kısmına "evet" diyoruz. Bundan sonra karşımıza çıkan bölümden "DD YANSIMA" kısmını seçiyoruz ve "OK" a basıyoruz.

*Ve "DURUM" kısmında "HAZIR" yazana kadar bekliyoruz ...

*Not : Hazır yazısı geldikten sonra flash belleğinizi kullanmak için biçimlendirme gerekli biçimlendirilsin mi kısmına "HAYIR" diyoruz.
-Bunu seçmezde "EVET" i seçersek işletim sistemimiz çalışmayacaktır.-

*Daha sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve bios ayarlarımıza giriyoruz (Bios ayarlarına girmek bilgisayardan bilgisayara değişmektedir. )

*Bios ayarlarından ise boot options veya boot seçeneğini bulup giriyoruz. Daha sonra "USB HDD" kısmını altta veya yanda verilen talimatlarla en üste alıyoruz...

*Sonra "Save and Exit" kısmı hangi tuşa atanmıssa ona basıyoruz...

*Not: Flash Belleğinizin takılı olduğundan emin olun.

*Ve bios ayarlarından çıkıyoruz ...

*Kalimiz açılacaktır. "Bip" sesi çıkarsa endişelenmeyin , kali'nin menü açılma sesidir.

*Bundan sonra ise ister live ister persistence yaparsınız size kalmış ...

*Persistence yapmak isteyenler:
bu videoyu izleyerek yapabilirler.

*Flash Belleğini Eski Hale getirmek isteyenler :
bu videodan getirebilirler.

Okumaktan erinenler için :
*Sorularınız olursa altta sormayı unutmayınız...

*Hatam olduysa veya bir şeyleri eksik anlattıysam afedersiniz...
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
! Herhangi Bir illegal suçtan şahsım sorumlu değildir ... !
///////////////////////////////////////////////////////////////

Moderatörün son düzenlenenleri:
💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
(Alıntıdır)
Gayet güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple paylaşma ihtiyacı gördüm ...
[Gizli içerik][Gizli içerik]
reis sana bir sorum olacak ben bunu yapmıstım kalı lınuxada gırıyordum sonradan bırsey oldu kendı wın 10uma gıremıyorum sonra format attırdım daha da bu ıslere bulasmadım yardımcı olurmusun

(Alıntıdır)

UYARI : Bu işlemi yapmadan önce flash belleğinizdeki verilerinizi yedeklediğinizden emin olun , aksi takdirde belleğinizdeki tüm verileriniz silinecektir !

Bir işletim sistemini usb belleğimize yazdırmak için belli başlı yazılımlara ihtiyacımız var.

*Ben rufus yazılımını kullancağım. -Gayet güzel bir yazılım öneririm-

*Rufusu indirmek için https://rufus.ie/ sitesine gidiyoruz ve "indir" başlığının altındaki seçeneklerden en üstekine basıyoruz ve indiriyoruz.

*İndirdikten sonra , "aygıt" kısmından flash belleğimizi seçiyoruz. Önyükleme kısmına ise yazdıracağımız işletim sisteminin iso dosyasını seç kısmına basarak , iso dosyamızı seçiyoruz ...

*Konunun başlığında da belirttiğim gibi ben kali linux'u yazdıracağım. Benim gibi kali linux işletim sistemini yazdırmak isteyenler https://www.kali.org/downloads/ sitesinden iso dosyasını indirip yazdırabilirler ...

*İso dosyamızı da belirttikten sonra başlata basıyoruz. Bastıktan sonra "indirme gerekli kısmına "evet" diyoruz. Bundan sonra karşımıza çıkan bölümden "DD YANSIMA" kısmını seçiyoruz ve "OK" a basıyoruz.

*Ve "DURUM" kısmında "HAZIR" yazana kadar bekliyoruz ...

*Not : Hazır yazısı geldikten sonra flash belleğinizi kullanmak için biçimlendirme gerekli biçimlendirilsin mi kısmına "HAYIR" diyoruz.
-Bunu seçmezde "EVET" i seçersek işletim sistemimiz çalışmayacaktır.-

*Daha sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve bios ayarlarımıza giriyoruz (Bios ayarlarına girmek bilgisayardan bilgisayara değişmektedir. )

*Bios ayarlarından ise boot options veya boot seçeneğini bulup giriyoruz. Daha sonra "USB HDD" kısmını altta veya yanda verilen talimatlarla en üste alıyoruz...

*Sonra "Save and Exit" kısmı hangi tuşa atanmıssa ona basıyoruz...

*Not: Flash Belleğinizin takılı olduğundan emin olun.

*Ve bios ayarlarından çıkıyoruz ...

*Kalimiz açılacaktır. "Bip" sesi çıkarsa endişelenmeyin , kali'nin menü açılma sesidir.

*Bundan sonra ise ister live ister persistence yaparsınız size kalmış ...

*Persistence yapmak isteyenler:
bu videoyu izleyerek yapabilirler.

*Flash Belleğini Eski Hale getirmek isteyenler :
bu videodan getirebilirler.

Okumaktan erinenler için :
*Sorularınız olursa altta sormayı unutmayınız...

*Hatam olduysa veya bir şeyleri eksik anlattıysam afedersiniz...
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
! Herhangi Bir illegal suçtan şahsım sorumlu değildir ... !
///////////////////////////////////////////////////////////////
eyw

131,991Konular
3,273,688Mesajlar
316,726Kullanıcılar
polzSon Üye
Üst Alt