Bayramınız Mübarek Olsun

Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, hayırlı günlere haberci olmasını temenni ederim. Bayramın Mübarek Olsun SPYHACKERZ

Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, hayırlı günlere haberci olmasını temenni ederim.

Bayramın Mübarek Olsun SPYHACKERZ

NUaB5a.jpeg

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
neden musluman deilsin bize bunu aciklarmisin lutfen

Kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum soruna cevap vereceğim
islamı bilmiyordum ama aşırı dindardım bu yüzden oturup kuranı güzelce okumaya başladım ateistlerin dediklerini düşünmeye başladım
Ilk başta iftira attıklarını sandım ve kötülediklerini sandım islamı hep savundum ama sonra yanlış olduğumu anladım
Kuranda çok çelişkiler gördüm kadını alt sınıf gösteriyor bir mal gibi bir tarla gibi
bazı hayvanları özellikler siyah reknkli köpekleri dışladığını okudum ve öldürülmelerini gördüm öyle yazıyor
Müslüman olmayanları dost edinmeyin diye bir ayet var peki bende kendime şu soruyu sordum "allahım her kulsenindir ve herkesi eşit seviyorsun peki bu senin dininde olmayanları neden sevmiyorsun sonuçta onlarda senin kulların" ve daha çok şeyleri fark ettim kısasa kısas olduğunu gördüm savaşı emrettiğini gördüm. Düşünmemizi engellediğini ve tehdit ettiğini gördüm sorgulamamak var sadece testlim ol ve inan var peki bende yine bir soru sordum "allahım beni yaratan sensin düşünme özelliğimi de veren sensin bu beyni de veren sensin peki neden düşünmemie izin vermiyorsun" diye sordum. Sonra hep küfür ettiğim ateistlere kulak verdim ve söylediklerini yaptım o da doğa ile allah çelişiyor ve evet gerçekten öyle olduğunu fark ettim allahın emirleri ve doğanın kanunu ve işleyişi uyuşmuyor ve çelişiyor. O günden beri ateistlere küfür etmeyi kestim düşmanlığım da kayboldu bilimi araştırdım evrimi ve dindar günlerimde nekadar cahil olduğumu fark ettim şimdi ateistim ve müslüman halimden çok daha mutluyum insan olduğumu anladım bir robot gibi yaşamayı bıraktım artık özgürüm düşünüyorum sınır koymuyorum prangaları kırdım ve allah korkusunu aştım. Artık herkesi eşit seviyorum kadınlara saygılıyım tüm canlılara saygılıyım. Türk kültürümüzde kadın ve erkek eşitti taki islam gelene kadar çünkü arapların kültüründe kadın alt sınıftır bunu görüyoruz zaten öyle olduğunu :)

Kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum soruna cevap vereceğim
islamı bilmiyordum ama aşırı dindardım bu yüzden oturup kuranı güzelce okumaya başladım ateistlerin dediklerini düşünmeye başladım
ilk başta iftira attıklarını sandım ve kötülediklerini sandım islamı hep savundum ama sonra yanlış olduğumu anladım
Kuranda çok çelişkiler gördüm kadını alt sınıf gösteriyor bir mal gibi bir tarla gibi
bazı hayvanları özellikler siyah reknkli köpekleri dışladığını okudum ve öldürülmelerini gördüm öyle yazıyor
Müslüman olmayanları dost edinmeyin diye bir ayet var peki bende kendime şu soruyu sordum "allahım her kulsenindir ve herkesi eşit seviyorsun peki bu senin dininde olmayanları neden sevmiyorsun sonuçta onlarda senin kulların" ve daha çok şeyleri fark ettim kısaa kısas olduğunu gördüm savaşı emrettiğini gördüm. Düşünmemizi engellediğini ve tehdit ettiğini gördüm sorgulamamak var sadece testlim ol ve inan var peki bende yine bir soru sordum "allahım beni yaratan sesin düşünme özelliğimi de veren sensin bu beyni de veren sensin peki neden düşünmemie izin vermiyorsun" diye sordum. Sonra hep küfür ettiğim ateistlere kulak verdim ve söylediklerini yaptım o da doğa ile allah çelişiyor ve evet gerçekten öyle olduğunu fark ettim allahın emirleri ve doğanın kanunu ve işleyişi uyuşmuyor ve çelişiyor. O günden beri ateistlere küfür etmeyi kestim düşmanlığım da kayboldu bilimi araştırdım evrimi ve dindar günlerimde nekadar cahil olduğumu far ettim şimdi ateistim ve müslüman halimden çok daha mutluyum insan olduumu anladım bir robot gibi yaşamayı bıraktım artık özgürüm düşünüyorum sınır koymuyorum prangaları kırdım ve allah korkusunu aştım. Artık herkesi eşit seviyorum kadınlara saygılıyım tüm canlılara saygılıyım. Türk kültürümüzde kadın ve erkek eşitti taki islam gelene kadar çünkü arapların kültüründe kadın alt sınıftır bunu görüyoruz zaten öyle olduğunu :)
ayni fikiriz ama sen ateistsin ben deistim yaraticiya inaniyorum geri kalan herşeye 0.

ayni fikiriz ama sen ateistsin ben deistim yaraticiya inaniyorum geri kalan herşeye 0.

Evet belki bir yaratıcı vardır belki biz ateistler yanlışız ama bir şey kesindir bu tanrı dinlerde ki gibi bir tanrı olamaz bu kesin
Biz ateistler neden bir tanrıya inanmıyoruz tanrı veya yaratıcı kelimesi insanın evrene bir bakış açısıdır biz bir enerjiye tanrı demiyoruz
Bu enerji bir sistemdir kendi halinde bir şeydir tanrı ise bir bilinçtir. Kim haklı pek bir önemi yok ama dinler insan ürünü ve bu insanların inançları yüzünden aralarında kin ve savaşlar bitmiyor ötekileştirme ve nefret var bu hristiyan bu yahudi bu ateist veya deist Hayır hepimiz insanız

Ateizmi anlamıyorum, bari Deizm'e geçin. Kainatın yaratılışını reddetmek nasıl bir ruh halidir. "herşey rast gele oldu" bu nasıl bir seçimdir böyle anlamıyorum hiç çee

bilemiyorum aslında haklısınız ama yinede içimden allaha inanmaktan başka birşey yok

Ateizmi anlamıyorum, bari Deizm'e geçin. Kainatın yaratılışını reddetmek nasıl bir ruh halidir. "herşey rast gele oldu" bu nasıl bir seçimdir böyle anlamıyorum hiç çee

anlamadığın için öyle olmadığı anlamına gelmez hiçliği bizim 3 boyutlu beynimiz kavrayamaz kuantum sıçramasını da anlamıyorum ama öyle çalışıyor hiçlikten de her şey var olabilir her şeyden de hiçlik ola bilir bunlar imkansız şeyler değil kainatın çalışma şeklidir :)

bilemiyorum aslında haklısınız ama yinede içimden allaha inanmaktan başka birşey yok

Allah arap kelimesidir ve arap tanrısıdır arap görüşüdür arap kültürüdür arap karakteridir. Bir tanrıya inanmak ihtiyacın varsa ve var olduğuna eminsen evet inan ama bir Deist ol islamdan uzak dur çünkü hem cahil kalırsın hem de yobaz olursun şiddeti güzel görürsün ve pedofilliği normal olarak görürsün. Deizmi araştır bence bilimsel düşün ve mantığını kkullan sen düşünen sorgulayan ve merak eden bir canlısın bu doğanda var, insanın doğasında. :)

anlamadığın için öyle olmadığı anlamına gelmez hiçliği bizim 3 boyutlu beynimiz kavrayamaz kuantum sıçramasını da anlamıyorum ama öyle çalışıyor hiçlikten de her şey var olabilir her şeyden de hiçlik ola bilir bunlar imkansız şeyler değil kainatın çalışma şeklidir :)
Bende Tanrı'yı anlayamıyorum. Demek ki olabilir....

Bende Tanrı'yı anlayamıyorum. Demek ki olabilir....

Tanrı anlayışı farklıdır bir enerji var adı allah veya tanrı veya zeus değil bu enerji var kimse inkar etmiyor zaten ama dinlerde ki gibi bir şey değil çok farklı bir şey. Tanrı algısı insan ürünüdür yani bir bilinçtir bir amaçtır bir varlıktır ama öyle değil bu şey bir enerjidir evrenin kendisi bu enerjidir zaten. Tanrı diye bir şey yok bu insanları algısı ve anlayışıdır

132,452Konular
3,281,106Mesajlar
317,592Kullanıcılar
FOUDILISon Üye
Üst Alt