165 Bin TL'ye Şirket Kuruyorum

Merhaba, mevcut 165.000 TL gibi bir iş için ayırdığım param var. Bu para ile ne iş yapabilirim diye düşünürken hosting şirketi açmaya karar verdim. Kendim bilgisayar...

Merhaba, mevcut 165.000 TL gibi bir iş için ayırdığım param var. Bu para ile ne iş yapabilirim diye düşünürken hosting şirketi açmaya karar verdim. Kendim bilgisayar programcılığı okudum bulunduğum şehirde bir depo buldum. 2 katlı ve alt katı çalışma alanı üst katı serverları kurmayı düşünüyorum. Olabildiğince kurumsal bir hizmet sunmayı planlıyorum. Fiyatları uygun tutup en iyi hizmeti sağlamayı düşünüyorum tabi zaman, tecrübe neyi gösterecek bilemeyiz. 165 bin tl şu anlık işe yatırım için sadece bir miktarı eğer getirisi beni tatmin edecek derecede olursa en başta aldığım serverların 3 katını daha alarak kurmayı düşünüyorum, şu anlık maddi açıdan hiçbir problemim yok. Allah nasip ederde şirketi kurarsam 2 adet personel almayı düşünüyorum. Onların 6 aylık sgk ve maaş ücretini ayırdım. Sizce hosting işi sağlam girilirse, kurumsal bir şekilde temiz ve güzel hizmet sunulursa yapılır mı?

yapılır dostum ancak analizi iyi yap ben biraz sikildim sen sikilme 6 ay zaten sgk karşılıyor sigortalarını 3 ayda maaşlarını yatırıyor 70 80 bin de destek alabiliyorsun ek bilgi vereyim dedim kız arkadaşın eşin varsa onun üstüne kurarsan 100 bin girişim destegi veriyor devlet haberin olsun bol şans :*
Evet bunları biliyorum uzun süredir araştırma içerisindeydim. Devir internet devri, tutturursak iyi ki, tutturamazsak keşkelere kapılacağız. Hayırlısı olsun bakalım. Teşekkürler. :)

Merhaba, mevcut 165.000 TL gibi bir iş için ayırdığım param var. Bu para ile ne iş yapabilirim diye düşünürken hosting şirketi açmaya karar verdim. Kendim bilgisayar programcılığı okudum bulunduğum şehirde bir depo buldum. 2 katlı ve alt katı çalışma alanı üst katı serverları kurmayı düşünüyorum. Olabildiğince kurumsal bir hizmet sunmayı planlıyorum. Fiyatları uygun tutup en iyi hizmeti sağlamayı düşünüyorum tabi zaman, tecrübe neyi gösterecek bilemeyiz. 165 bin tl şu anlık işe yatırım için sadece bir miktarı eğer getirisi beni tatmin edecek derecede olursa en başta aldığım serverların 3 katını daha alarak kurmayı düşünüyorum, şu anlık maddi açıdan hiçbir problemim yok. Allah nasip ederde şirketi kurarsam 2 adet personel almayı düşünüyorum. Onların 6 aylık sgk ve maaş ücretini ayırdım. Sizce hosting işi sağlam girilirse, kurumsal bir şekilde temiz ve güzel hizmet sunulursa yapılır mı?
dostum server konusunda kendin bir sunucu odası kurmak istersen o fiyata kuramazsın detaylı bilgi için bana ulaşabilirsin işin tamamını anlatabilirim uzun süredir bu sektördeyim

Ne ekersen onu biçersin. Esnaflıkta kimsenin batıp dükkan kapattığını görmedim. Bundan korkuyosan bile asla korkma gün gelicek kredi çekip cebinden gider çıkarıcaksın ama asla pes etmeyeceksin. Yapılan hiç bir yatırım uzun vadede kaybettirmez kumar oynamadığın sürece. Tanrı yardımcın olsun bol şans diliyor cesaretin için seni tebrik , teşekkür ediyorum.

Yapılır Personel Olarak Benide İşe Alır mısın?
R-10 'da Bi kez Bildirim Geçirtirsin Sonra İzle :)

@ozbayx telegramdan ulaş cano

165k bu iş için çöp para. site kurulumu, seo, reklam masrafları, sunucu masrafları, elektrik masrafları, kira masrafları vs vs bir çok masraf var.

Çoğu insta phis sitesi kuran aveller bu yorumuma çamur atacaklar ama benim dedigim çıkacaktır, isterseniz 165k ile girin deneyin :)

Üstelik tam anlamıyla kurumsal çalışmak istiyorsunuz, minimum 300k bütçen olması gerekiyor türkiye’ye adını duyuran bir sistem için.

Tek seferde bu kadar yatırım yapılmaz. Önce minik başlarsın. Daha sonra kapasiten yetmez hale gelir işlerin iyiliği yüzünden yükseltirsin yükseltirsin ve yükseltirsin. Daha fazla para yatırman sana kazandırmayacak bunu bir düşün. Önce minik başla ki sıçsan bile minik sıç.

165k bu iş için çöp para. site kurulumu, seo, reklam masrafları, sunucu masrafları, elektrik masrafları, kira masrafları vs vs bir çok masraf var.

Çoğu insta phis sitesi kuran aveller bu yorumuma çamur atacaklar ama benim dedigim çıkacaktır, isterseniz 165k ile girin deneyin :)

Üstelik tam anlamıyla kurumsal çalışmak istiyorsunuz, minimum 300k bütçen olması gerekiyor türkiye’ye adını duyuran bir sistem için.
bunu çok sikleme bu elemanı nerede görsem birilerinin bir şeylerini olumsuz eleştiriyor

bunu çok sikleme bu elemanı nerede görsem birilerinin bir şeylerini olumsuz eleştiriyor
Eleştiri sadece iyi yönlü olmaz. Konu sahibi de insanların fikrini öğrenmek istemiş. Lusy ise 165 bin ile bu işe girilmeyeceğini söylemiş. Bir önceki postunda 'Esnaflıkta kimsenin batıp dükkan kapattığını görmedim' demişsin, hadi ne amaçlı dediğini bilmiyorum, günlük yaşamdan da görmüyorsun. Hadi küçük esnaf harici, geçen aylarda ismi bilinen bir Türk ev eşyası şirketinin iflas ettiğini gördüm. Bu arkadaş bir yanlış hamlesinde batar. Krediymiş geç onları sen. Gerçekçi düşün, böyle bir coğrafyada batarsa kredi de kurtarmaz. Hadi CEO ve İnsan kaynakları kendisi diyelim. 2 personelin ne amaçlı çalışacağını yazmamış. Normal çalışansa; buraya birlikte çalışması gerekecek grafik tasarımcısı, reklamcısı, seocusu, tercihen webmasteri ve birkaç kişi daha gerek. Bunların hepsini kendisi yapabilirse çalışan konusunda diyecek bir şeyim yok. Kirası osu şusu busu olacak. Gün geçtikçe her şey pahalılanıyor. Benim gözümde de 165 bin az geliyor. Bu yazdıklarımız heves kırıcı şeyler değil, karşıdaki kişiyi düşündürtecek şeyler.

131,657Konular
3,270,133Mesajlar
315,706Kullanıcılar
asteriks25Son Üye
Üst Alt