Araba Hackleme! (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 30, 2019
Credits
131
Rating - 0%
Lütfen teşekkürü eksik etmeyin.

View hidden content is available for registered users!


Giriş

Araçların her gün yeni teknolojiler ile donatılıyor yükseltilen donanımları hepimiz sıkça kullanır olduk. Bazı filmlerden ilham alarak bir arabayı nasıl hackleriz ondan bahsedelim biraz.

Araba

Araba hala normal manuel anahtar kullanırken, yeni teknolojiler ile yeni otomatik sensör anahtarlar çıkmaya başladı ve bunun yanında bir çok zaafiyeti ve güvenlik açığını beraberinde getirdi.


Sorun

Şimdi bu kumanda ile veri yakalayıp nasıl arabayı açarız diye bunu tartışacağız. Bu işlemi ucuz donanımlar kullanarak yerine getirebilirsiniz.

Saldırı

1. Veri almak

Saldırmak için sinyal ve araba ile uzaktan gönderilen sinyal çözümlemek için kullanılan yazılım almak için hizmet veren bazı donanımlar vardır. Burada bir Elonics çip E4000 veonun spektrum görmek için uygulama SDRsharp kullanarak DVB donanım kullanıyorsunuz.



DVB çip Elonics E4000


Donanım ve yazılım yüklü SDRsharp ile hazırladığımız donanım ile uzakda bulunan veri sayfasını intertte bulmak çok zordur.Geçici bir çözüm olarak sinyal bulmaya çalıştık,Uzaktan arabaya aktarılan veriyi analiz ettik.



SDRsharp spektrum


Ne zaman arabanın üstüne Kilit düğmesi uzaktan basılı tutarsak bir spektrum şekli oluşur.

Ben unlock düğmesine basınca arabada pektrum görüntüsünü oluşturuyor.

İki farklı spektrum elde ettik. Bunun nedeni kilit düğmesine bastığınızda, kilidi aç düğmesi basılı tuttuğumuzda, uzaktan sinyal gönderir , 415.094.805khz veya 415.094805 Mhz frekansında gönderir. Kabaca göstermek gerekirse aşağadıki detaylı veri bizi aydınlatmış olacak.

1. Araba kilidi açamk için komut gönderilir.

2. DVB arabaya uzaktan kumandayla gönderilen verileri alır.

2. Sahte veri (FAKE DATA) gönderme.

Arabadan uzak gönderilen bilgi verileri aldıktan sonra veri gönderen bir aygıtı oluşturmak için fikrim var. Ama bizim sorunumuz o uzaktan kumanda ile kullanılan frekanslar Chiple bulmak zor olmasıdır.1. Araba kilidini açmak için veri gönderilir.

2. Araç yanıt verir uzaktan kumandadan kilidini kilitlemek ve açmak için emirlere uyar.

3. DVB arabaya uzaktan kumandayla gönderilen ham verileri çeker.

4. DVB arabaya sahte veri gönderir.

5. Araç yanıt verir kilidini açmak ve kilitlemek için DVB nin emirlerine uyar.

Sonuç :

Frekansları kullanarak çok ucuz donanımlar ile arabaların hacklenebileceğini gösterdik her geçen gün teknolojiler yenilensede zaafiyetler bitmeyecek gibi .

(Not: Yöntem bana ait değildir.)

 
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Top