Asus Q-Code 00 Hatası (ASUS Maximus Formula VIII)

Bilgisayarımın bugün sıvı soğutma sistemini temizledim ve geri taktığımda parçaları Anakart üzerindeki Q-Code da 00 hatası verdi. Kaynaklarda araştırdığım zaman parçaları ve...

Bilgisayarımın bugün sıvı soğutma sistemini temizledim ve geri taktığımda parçaları Anakart üzerindeki Q-Code da 00 hatası verdi. Kaynaklarda araştırdığım zaman parçaları ve kabloları doğru taktığınıza emin olun diyordu ve her bir parçayı ayrı ayrı test ederek çalıştıklarını onayladım. Ama kasa üzerinde toplandıkları zaman 00 hatası devam ediyor. Açılmış olsa bile 15 dakika sonra bilgisayar tamamen donuyor.

Sistem Özellikleri
-------------------------
Ekran Kartı: 2x GTX 1080 (Sıvı Soğutmalı)
İşlemci: İntel İ7 6700K
RAM: 3x HyperX 16 GB (Total: 48 GB)
Depolama: 30 TB HDD + 10 TB SSD
Anakart: ASUS Maximus Formula VIII

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
Bunları yaptım fakat herhangi bir şekilde sorunu çözmede başarılı olmadı. 00 hatası durumunda ekran gelmeyerek sistem başlatılamamaktadır.

CPU 'nun çalışıp çalışmadığını ancak farklı bir sistemde test ederek anlayabilirsin. İntel de pinler anakartta. Pinleri kontrol et sağlam mı vs. Bunları da denediysen anakarta bağlı tüm kabloları sök. Kasanın güç tuşuna seri bas. Statik boşaltım yap.

Asusun forumlarında cpu ölü olarak geçiyor kod ama bunu da not düşeyim.

PSU: AX1500i

Evet kendi yaptığım araştırmalarda da aynı şekilde söylendi. Özelliklede herhangi bir parçanın tam oturmadığı durumunda ortaya çıkabileceğini ve anakart pilinin bir süreliğine çıkartılarak nötrleme yapılabileceği durumunda düzelebileceğini belirttiler. Fakat denenen sonuçlar itibari ile herhangi bir parçada sorun olmadığı belirlendi

Bilgisayarımın bugün sıvı soğutma sistemini temizledim ve geri taktığımda parçaları Anakart üzerindeki Q-Code da 00 hatası verdi. Kaynaklarda araştırdığım zaman parçaları ve kabloları doğru taktığınıza emin olun diyordu ve her bir parçayı ayrı ayrı test ederek çalıştıklarını onayladım. Ama kasa üzerinde toplandıkları zaman 00 hatası devam ediyor. Açılmış olsa bile 15 dakika sonra bilgisayar tamamen donuyor.

Sistem Özellikleri
-------------------------
Ekran Kartı: 2x GTX 1080 (Sıvı Soğutmalı)
İşlemci: İntel İ7 6700K
RAM: 3x HyperX 16 GB (Total: 48 GB)
Depolama: 30 TB HDD + 10 TB SSD
Anakart: ASUS Maximus Formula VIII

131,931Konular
3,272,781Mesajlar
316,587Kullanıcılar
juanpereqSon Üye
Üst Alt