Haber AYT ve TYT barajı kaldırıldı

Zafiyetsiz

KALICI AFK
Rating - 100%
Üniversiteye girişte tyt ve ayt sınavındaki baraj puanı kaldırıldı

Baraj puanının kaldırıldığını teyit ettirdim doğru haber

Aynı zamanda sürenin de uzatildigina dağir haberler alıyorum

135 dakika 165 dakika olmuş olabilir

Zafiyetsiz

KALICI AFK
Rating - 100%
Üniversiteye girişte tyt ve ayt sınavındaki baraj puanı kaldırıldı

Baraj puanının kaldırıldığını teyit ettirdim doğru haber

Aynı zamanda sürenin de uzatildigina dağir haberler alıyorum

135 dakika 165 dakika olmuş olabilir
YÖK;

🔺2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır.

🔺Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır.

🔺Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

🔺 Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edeceklerdir.

Zafiyetsiz

KALICI AFK
Rating - 100%
🔴Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulanmaya devam edecek.

🔴2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecektir. Diğer yandan 2022 YKS’den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak.

HABERLER DOĞRU

Veznan

Anyway, keep going!
Rating - 100%
O değil de Obp kalksın bizde her şeyin 100 de olsa sözlüye çok düşük veriyorlar .d diğer okullara bakiyorum 0 alsa bile geçsin diye 100 100 veriyorlar

131,553Konular
3,269,133Mesajlar
315,401Kullanıcılar
Üst Alt