Bir Sitenin Scripti Nasıl Çekilir? Script Çekme Diye Bir Şey Var Mı? (1 Viewer)

Joined
Sep 14, 2020
Credits
150
Rating - 100%
Konuyu görebilmek için foruma üye olmanız gerekmektedir.
Üye Olmak İçin
TIKLA
View hidden content is available for registered users!

Konuyu pek fazla görselliğe ve detaya odaklanarak anlatmıyorum, pek de üzerinde durulacak bir konu değil zaten. Kısa cevap bir sitenin sc'si (anlatıldığı gibi) çekilemez... Konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler için aşağıda açıkladım.

Öncelikle selamın aleyküm dostlar. Forumda bir çok defa bir sitenin sc'si nasıl çekilir diye sorular gördüm ve hatta bu iş için ücret teklif edenler bile var.
Şu konuya bir açıklık getirelim; herhangi bir sitenin sc'si hem çekilebilir hem çekilemez.

Nasıl Çekilir? ve Neden çekilemez? soruları kilit noktalardır.

Nasıl Çekilir? : Sitenin sunucusuna sızılmış ise veya FTP erişimi elde edilmiş ise sc bire bir haliyle çekilebilir.
Neden Çekilemez? : Bu erişimler elimizde yokken sadece tarayıcının okuyabildiği kadarını okuyabiliriz. Tarayıcının okuyabildikleri de frontend (html,css,js) kodlarından ibarettir ve tek başına (çoğu zaman) dinamik bir site gibi davranamazlar.

Çözüm yolu : Çok hoşunuza giden bir sc varsa; isterseniz HTTrack gibi programlar ile isterseniz de manuel olarak(ki ben bu yolu kullanıyorum çünkü gereksiz plugin ve dosyaları almak zorunda kalmıyorum artı olarak neyin nerede olduğuna ne işe yaradığına daha aşina oluyorum) önce frontendini çekeceksiniz. Sonra da ona uygun bir backend yazacaksınız/yazdıracaksınız.



Elimizde sadece frontend varken istediğimiz gibi bir sc elde edemeyiz. Hatta sc elde edemeyiz. Bunun db'si var, backendi var bunlar olmadan olmaz. yani o kadar yazıp da anlatmaya çalıştığım şey frontendi çekip ona uygun backend yazılarak bişeyler yapabilirsiniz, öyle Httrack indirdim sc çekeyim dünyası yalan dünya. Web geliştirme konusuna aşinaysanız bu topa hiç girmeyin, direk sıfırdan yazın hem spam/ban gibi olaylar yaşanmaz hem de kendinize yeni şeyler katarsınız.



Frontend çekmek için
HTTrack indirme linki: TIKLA
Manuel kullanım: Tarayıcınızda sayfa URL'sinin başına " view-source: " tırnak içindeki ifadeyi girin.

Siz az da olsa html falan bilmiyorsanız frontendi httrack ile halledin uğraşmayın, kurcalarsanız güzel olur ama kafanız karışabilir.

İyi forumlar dilerim dostlar 🌹🙂
 

COLLECTOR45 

Backend Developer
Joined
Aug 5, 2020
Credits
2,610
Rating - 100%
Konuyu görebilmek için foruma üye olmanız gerekmektedir.
Üye Olmak İçin
TIKLA
*** Hidden text: cannot be quoted. ***
Sıkça forumda sorulan bir soru aslında SC çekiyorum 20 tl diyenide gördüm ve bu konuyu bende açtım hacktruy reis daha hakim olduğu için daha açıklayıcı olmuş . Eline sağlık
 

COLLECTOR45 

Backend Developer
Joined
Aug 5, 2020
Credits
2,610
Rating - 100%
estağfurullah knkm, varol 🌹 biz anlatmaktan bıkmıyoruz adamlar sormaktan bıkmıyor çee
Eyvallah abim varil canımsın bı isteğin arzum olursa Enes kardeşin var burda hemen yetisirim kralsın ne istersen yaparım adamsın reis bizim bı site hackleme işi var yardım etsene KAKQKQKKDKDKWKSKDKSAKDKDK
 

Users who are viewing this thread

Top