Bir sohbet programı yapmak istiyorum. Hangi şekilde yapmam daha uygun olur?

Selamun Aleyküm Şu an için kodlama bilgim fazla yok. Ancak c# öğrenicem. Daha sonra c# ile mesajlaşma programı yapmayı düşünüyorum. Bunu yapmamdaki amaç sadece bir şeyler...

Selamun Aleyküm

Şu an için kodlama bilgim fazla yok. Ancak c# öğrenicem. Daha sonra c# ile mesajlaşma programı yapmayı düşünüyorum. Bunu yapmamdaki amaç sadece bir şeyler yapabildiğimi görmek için :)
Planım şöyle olucak. Bir tane server, bir tane de client program yapıcam. Server dosyası bende kalıcak. Bir client bana, bir client'de konuşmak istediğim kişiye vericem ve client programımdan kendi bilgisayarımda çalışan server dosyasına bağlanıcam. Sonra da muhabbet edicez.

Gördüğünüz gibi şu anki planım bu. Eğer planımda bir yanlışlık varsa bunu söyleyin :)
Zaten bu mesajlaşma programı yapmamdaki asıl amaç programlama geliştirmek üzeredir.

Kardeşim bunu yapabilmen için c# da saglam bilgin olmasi lazım. Sen sadece sunumu öğrenim bunumu öğrenim diye diye bu dilde uzmanlaşmak bir zor. Gel python ben seni en kısa zamanda bir seviyeye getirim. Python ile biz bu sohbet programini yazalım.

Kardeşim bunu yapabilmen için c# da saglam bilgin olmasi lazım. Sen sadece sunumu öğrenim bunumu öğrenim diye diye bu dilde uzmanlaşmak bir zor. Gel python ben seni en kısa zamanda bir seviyeye getirim. Python ile biz bu sohbet programini yazalım.
Yardımın için sağol. 1 hafta kadar önce 3-4 gün boyunca python kullandım. Ama sanki python programlamadan çok eğitim amaçlı bir dil gibi geldi. Fazla iyi olduğunu düşünmedim.
Eğer bana yardım edecek olursan hazırım. Atom ve Python yüklü bilgisayarda.

131,807Konular
3,271,545Mesajlar
316,252Kullanıcılar
gobradorSon Üye
Üst Alt