Büyük İstanbul Depremi Olursa Ne Olur? (1 Viewer)

Joined
Dec 3, 2021
Credits
50
Rating - 0%

2022 yılında İstanbul depremi yaşanacak söylentileri arttı! Peki bilimsel veri ve raporlara göre Büyük İstanbul Depremi olursa ne olur?

Bildiğiniz gibi Türkiye deprem kuşağı üzerinde. Hatta Türkiye bu deprem kuşağının en aktif bölgesi diyebiliriz. Türkiye'nin pek çok deprem kuşağı var. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Anadolu Fay sistemleri var. Ayrıca şiddetli bir deprem ardından Marmara Denizi'nde devasa dalgalar yani tsunamiler de gerçekleşebilir. Marmara Denizi tsunami konusunda sabıkalı bir yer. Uzmanlar geçmiş 3000 yıl içerisinde Marmara denizinde 150'ye yakın Tsunami izine rastladı.

Deprem hatlarında 30 yılda bir boşalma oluyor. En son 1999 Gölcük depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Yani kesin olmasa da bu tahminler 8 yıl içerisinde 7'nin üzerinde bir deprem olması yönünde. Böyle bir deprem için son zamanlarda uzmanların hazırladığı raporları ve bilimsel verileri bir araya getirip rakamlar üzerinden video içerisinde anlattık. Umarım bu raporlar bir kaç kişininde olsa depreme hazırlanması için bir sebep olur.
 

Users who are viewing this thread

Top