C# mi C++'mı?

Selamun Aleyküm Şu ana kadar visual basic kullanıyordum ancak c++ ve c#'yi de öğrenmek istiyorum. Sizce hangisi?

Selamun Aleyküm

Şu ana kadar visual basic kullanıyordum ancak c++ ve c#'yi de öğrenmek istiyorum. Sizce hangisi?

C++ neden diye sorma açıklayamam. Saka bir yana bana php ile neredeyse birebir aynı d,ilmiş gibi geliyor o yüzden C++ diyorum ama visual basic'den sonra C ye başlamanı tavsiye ederim onu öğrenince gerisi çorap söküğü gibi gelir :)
Benim de aklıma biraz c++ yatıyordu. Peki biraz daha anlamam açısından söylesen, neden c# değil de c++ dedin.

Bence C++ neden dersen C# ile yazılan program compile edilince MSIL kodu oluşturulur ve framework üzerinde çalışır yani direk cpu ile iletişim kurmaz arka planda MSIL kodlarını yorumlayarak CPU nun anlayacağı hale getiren bir VM (virtual machine) mevcuttur. C++ ise native olarak compile edildiği işletim sisteminde çalışır, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymaz yani compile edilen kodlar direk CPU ile iletişim kurar, dolayısıyla hız olarak C# dan çok daha üstündür. Tabi C# .net framework ile birlikte bir çok kolaylıkla birlikte geldiği için bu hız farkı biraz göz ardı edilebilir, lakin bana göre .net framework altında çalışan dillerin (c#,f#, vb.net vs.) en büyük sıkıntısı compile edilen MSIL kodlarının decompile edilerek yazılmış kaynak koda dönüştürülmesi bu durumla compile edilen programın (.exe, .dll) cracklenmesi, düzenlenmesi ve kaynak kodlarının çalınarak kopyalanması çok kolay bir hale geliyor. Önlemek için kodları karıştıran programlar mevcut ama onlarda karıştırma işlemiyle performansı büyük ölçüde düşürüyor.

Bence C++ neden dersen C# ile yazılan program compile edilince MSIL kodu oluşturulur ve framework üzerinde çalışır yani direk cpu ile iletişim kurmaz arka planda MSIL kodlarını yorumlayarak CPU nun anlayacağı hale getiren bir VM (virtual machine) mevcuttur. C++ ise native olarak compile edildiği işletim sisteminde çalışır, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymaz yani compile edilen kodlar direk CPU ile iletişim kurar, dolayısıyla hız olarak C# dan çok daha üstündür. Tabi C# .net framework ile birlikte bir çok kolaylıkla birlikte geldiği için bu hız farkı biraz göz ardı edilebilir, lakin bana göre .net framework altında çalışan dillerin (c#,f#, vb.net vs.) en büyük sıkıntısı compile edilen MSIL kodlarının decompile edilerek yazılmış kaynak koda dönüştürülmesi bu durumla compile edilen programın (.exe, .dll) cracklenmesi, düzenlenmesi ve kaynak kodlarının çalınarak kopyalanması çok kolay bir hale geliyor. Önlemek için kodları karıştıran programlar mevcut ama onlarda karıştırma işlemiyle performansı büyük ölçüde düşürüyor.
Peki bu c# ile gelen kolaylıklar nelerdir?

Peki bu c# ile gelen kolaylıklar nelerdir?

system zartzort; diyorsun hemen o kütüphane sorunsuzca eklenmiş oluyor, hemen her yapacağın işlem için kütüphane bulabiliyorsun c# içinde. Hız konusunda evet biraz sıkıntılı birtek hızını beğenmedim zaten, hızıda @x0z un dediği gibi cpu dan alsaydı sanırım açık ara yazılım dilleri arasında liderliğini ilan ederdi. ve ayrıca x0z zaten mükemmel açıklamış işte görüyorsunuz, c# ile yaptığın yazılımların kaynak kodunu koruman oldukça zor bir durum.

Serüveni bitmeyen tek dil :) heleki kütüphaneleri çok etkileyici, başladığın zaman anlarsın sneaky:

Kullanım alanına göre değişir dostum mesela gider Kernel kodlarsan bunun için en verimli ve hızlı dil C++ dır ancak dersen günlük kullanım uygulamaları üretecem fanteziye gerek yok C# derim direk

131,807Konular
3,271,562Mesajlar
316,258Kullanıcılar
etliekmek1Son Üye
Üst Alt