Cevap (1 Viewer)

Natureza

dolandiriciyim
Joined
Nov 5, 2020
Credits
183
Rating - 100%
Çok fazla hayal kuruyorum ve ben bir cevap bulamıyorum Ne için yaşadığıma dair, genel olarak yani Bu şekilde yaşamaya devam edemem Günden güne kalbimi parçalıyor bu, kimin üzerine düşer ki ortada bir cevap yokken bir cevap bulmamızı söylemek kime vazife? Ya eğer yalnızca ölüyorsan? Ya eğer bizim bildiğimiz bu hayat sadece bir rüyadan ibaretse Ya sebepsiz yere yaşıyorsak? Ya eğer öldüğünde öylece ortadan kayboluyorsan? Tutunmalı mıyım bu hayata Yoksa almalı mıyım canımı? Bir sürü çelişki var, bir sürü derin düşünce Acımı saklamak gittikçe zorlaşıyor Yaşamak mı istiyorum yoksa ölmek mi ?
 
Joined
Oct 29, 2019
Credits
384
Rating - 0%
İnsanın yaşama gayesi şudur ki; Şu teşhirgâh-ı dünyada, mahlûkat nazarında, esmâ-i İlâhiyenin sana taktıkları garip san'atlarını ve lâtif cilvelerini bilerek hayatınla teşhir ve izhar etmektir. Diğeri: Şu teşhirgâh-ı dünyada (Dünya sergisinde), mahlûkat nazarında, esmâ-i İlâhiyenin sana taktıkları garip san'atlarını ve lâtif cilvelerini bilerek hayatınla teşhir ve izhar etmektir.
Bir kaç vechini söyledim bunların detaylı anlamını ve çok tafsilatlı açıklaması için en yakın risalei nur medresesine gidin orda bu hakikatları anlatmak için hayatlarını adayan insanlar var size büyük bir şevkle yardımcı olacaktır.
 

Users who are viewing this thread

Top