Dns Ve İp Değiştirme /Torghost

Trophia

Ad Astra Per Aspera
Rating - 0%
Hepimizin hızlı zamanları olmuştur. Havijle, sqlmap ile site hacklediğimiz zamanlar... Tabi o zamanlar toyduk, korkardık başımıza bir şey gelecek diye. Sene olmuş 2020 hala korkanlar varmış :D. Korkmanıza gerek yok bir şey olmaz Allah'ın izniyle ama yinede gerekli önlemleri almakta fayda var. Bizi bulmak isteseler zaten bulurlar ama olsun biz yinede işimizi sağlama alalım.
Öyle gereksiz yere ip nedir vpn nedir falan yazmak istemiyorum. Heryerde yazıyor zaten. Direkt konuya geçelim kali linuxta anlatacağım. Ayrıca sanal makinem vmware.

Dns Değiştirme:
İlk olarak VmWare kullananların yapması gereken bir ayar var. Sanal makineye girdiğimizde sırası ile söylediğim adımları uygulayın ardından kaliyi açın. [hide-thanks]Settings- Network adapter - NAT: used to share the host's ip address[/hide-thanks]
Kaliye girdikten sonra terminale "cat /etc/resolv.conf" yazarak dns adresimizi öğreniyoruz. Daha sonra "nano /etc/dhcp/dhclient.conf" yazıp enterliyoruz. Karşımıza bir şeyler çıktı buradan değiştireceğimiz yerler var. "#prepend domain-name-servers" yazan yerde # işaretini silip yanındaki sayıları siliyoruz. Daha sonra https://www.lifewire.com/free-and-public-dns-servers-2626062 sitesinden istediğiniz bir dnsyi alıp sildiğiniz yere yapıştırın. İsterseniz 3-5 tane de koyabilirsiniz farketmez. Daha sonra CTRL+O ve CTRL+X yapıp buradan çıkıyoruz işimiz bitti. Ardından kontrol etmek için en başta girdiğimiz "cat /etc/resolv.conf" komutunu giriyoruz. Olduysa en baştakinden farklıdır zaten. Hallettiyseniz vpn işine geçelim.

Vpn Kullanımı [İp Değiştirme]:
Dns işini hallettikten sonra sıra geldi ip değiştirmeye. 2 adet vpn anlatacağım. İlki 10 dakikada 1 ip değiştirmekte. Canınız hangisini isterse onu kullanırsınız :).

TorGhost:
Sırasıyla vereceğim komutları terminalden girerek kurulumu tamamlamalıyız.
[hide-thanks]>>cd Desktop/
>>git clone https://github.com/SusmithKrishnan/torghost
>>cd torghost/
>>ls
>>chmod +x install.sh
>>./install.sh[/hide-thanks]

Kurulum tamamlandı. Torghost'u çalıştırmak için "torghost start" durdurmak için ise "torghost stop" yazabilirsiniz.

VpnBook:
İlk olarak firefox'a girip "about:config" yazıyoruz. Uyarı çıkınca Riski kabul ettim diyerek devam ediyoruz. Gelen yerde arama kısmına "media.peerconnection.enabled" yazıyoruz. Çıkan yerde True yazanı False yapıyoruz.
Daha sonra tarayıcıya vpnbook yazıp ilk siteye giriyoruz. Az altta OpenVpn yazan yer var. Oraya girip istediğimiz ülkeninkini indiriyoruz. Ben FR8 kullanacağım. Ardından terminale geçiyoruz.
Vereceğim komutları kendi seçtiğinize göre ayarlayıp girin.
[hide-thanks]>>cd Downloads > ls
>>unzip VPNBook.com-OpenVPN-FR8.zip[/hide-thanks]

Çıkanlardan istediğiniz portu seçip aşağıdakine göre ayarlayın. Ben tcp443 seçtim
[hide-thanks]>>openvpn vpnbook-fr8-tcp443.ovpn[/hide-thanks]
Bunları yaptıktan sonra bizden k.adı şifre isteyecek. Nereden bulacağız? Evet, az önce tarayıcıda açtığımız vpnbook sitesine geri dönüyoruz. Vpn indirdiğimiz yerin altında yazmakta. Sırası ile onları giriyoruz.
Yazılar falan çıkacak korkmayın. En altta "Initialization Sequence Completed" yazıyorsa olmuştur. Kontrol edebilirsiniz.

Evet konu bu kadardı. Eksik ve hatalı gördüğünüz kısımları altta yazabilirsiniz. Sorunla karşılaşırsanız bana ulaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İlk konum olduğu için destek olursanız sevinirim :).

131,568Konular
3,269,238Mesajlar
315,430Kullanıcılar
beheba6653Son Üye
Üst Alt