En 10 Hacking Sistemi

Her Hacker Adayı Bilmesi Gereken Bilgiler. *** Hidden text: You do not have sufficient rights to view the hidden text. Visit the forum thread! ***[/Hide]

Her Hacker Adayı Bilmesi Gereken Bilgiler.

View hidden content is available for registered users!
1) Kali Linux
Hepimizinde bildiği üzere kali linux saldırganların neredeyse en çok kullandığı ve çok fazla bilinen bir işletim sistemidir. Aslında backtrack işletim sisteminin devamıdır. Önceki versiyonlara göre amaç daha güçlü ve stabil yapmaktır.

2) Parrot Security OS
"Frozenbox Development Team " tarafından geliştirilmiştir. Pentesting, adli bilişim, kriptografi gibi amaçlar için üretilmiştir. Diğer işletim sistemlerine göre daha hafif olması kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Ayrıca bu işletim sistemi Frozenbox ile Kali'nin harmanlanmasıyla oluşturulmuştur.

3) Back-Box
Ubuntu tabanlı bir işletim sistemidir. Web aplikasyon güvenliği, ağ analiz programları içinde yükle gelmektedir. Diğerleri gibi pentesting için üretilmiştir.

4) Pentoo
Kendisi sadece live yani "canlı" çalışabilir. Güvenlik testleri için üretilmiştir. İşletim sistemini çalıştırmak için tek gereken bir usb ya da cd'e pentoo olmasıdır.

5) Nodezero
Yaklaşık içerisinde 300 tool bulunduran ubuntu tabanlı bir işletim sistemidir.

6) NST (Network Security Toolkit)
Adından da anlaşılabileceği üzere aslında network güvenliği için yazılmış bir işletim sistemidir. Fedora tabanlı bir işletim sistemidir.

7) DEFT (Digital Evidence And Forensic Toolkit )
Dijital kanıt toplama ve adli bilişim amacıyla oluşturulmuştur. Ubuntu tabanlıdır. İçinde hackerların, siber güvenlik uzmanlarının, bilgi teknolojisi uzmanlarının vb. kullanabileceği toollar vardır.

8) Caine
Ubuntu tabanlı bir sistemdir. Hem usb'den canlı olarak çalıştırılabilir hem de disk'e kurulum yaptırılıp çalıştırılabilir. İçinde çok fazla şey ile yüklü gelir.

9)Bugtraq
Zararlı yazılım analizi gibi amaçlar için oluşturulmuştur. Hem debian, ubuntu hem de openSuse tabanlı versiyonları mevcuttur.

10) Black Arch
İçinde 1500'den fazla tool bulunduran, hacking amaçlı geliştirilmiş, arch tabanlı bir işletim sistemidir.

Aklımda olduğu kadarı ile onları diğerlerinden ayıran özelliklerinden bahsettim. İyi forumlar
View hidden content is available for registered users!

131,918Konular
3,272,604Mesajlar
316,542Kullanıcılar
kkhavacilikSon Üye
Üst Alt