Forum İçin Önerilerim

1. Onaylama sistemi gelsin. Konu açan kişiler direk konu açamasın konuyu gönderdikten sonra adminlerin ve moderatörlerin onayına düşsün, yöneticiler tarafından kontrol edilsin. Böylelikle hem boş konuların hem de konu kirliliğinin önüne geçilecektir.

2. Üyelikler kapatılsın. Referans sistemine geçilsin. Elbette forumun gelişimi duracaktır ama durmadığı takdirde de o kadar boş insanlar geliyor ve gidiyor ki... günde 100 kişi kayıt oluyorsa foruma 3 ü filan tek kalıcı oluyor. O kalıcılardan biri de ya sohbet için ya iş için ya da tokatçılık için kalıyor forumda. Referans sitemine geçilirse gereksiz üyelerin sayısı azalacak. Forumdaki kalite ve refah seviyesi yükselecektir diye düşünüyorum.

3. Açılan konuya herkesin sadece 1 yorum atma hakkı olsun ama yöneticiler bu haktan mahrum kalsın istedikleri kadar yorum atabilsinler. Böylelikle hem gereksiz yorum kasılarak rütbe atlanmaz hem de şikayet konuları açıldığı zaman üyeler de sürekli araya girmez. Mesela adam kendi konusunu açıyor ama öne çıksın diye yorum atıyor ( ben de arada yapıyorum çee ) ama 10-15 tane atıyor veya yorumlarda birine yanıt veriyor o da ekleniyor yorum sayısına. 1 yorum hakkı olursa hem öyle kolay kolay kasamaz hem de başka kişilerin konusuna yorum atmak zorunda kalacağı için diğer konularda ilgi görür, değeri anlaşılır.

4. Forumda ingilizce kelimeler vs. var onlar düzeltilsin zaten çok zor bir şey olmasa gerek. En basitinden tikli üyelerin tikine gidince is verified member yazıyor.

5. Yöneticilerin güvendiği, chatte çoğunluğa göre daha çok aktif olan 2 kişiye chatten banlama yetkisi verilsin. Bazen adminler, modlar aktif olamayabiliyor, göremeyebiliyor insanlık hali.Ama gelene kadar da iş işten geçmiş oluyor çee mesela son 1 haftadır kaç tane orospu çocu anamıza bacımıza geçirdi spamın anasını şey etti. Biz alışığız bu tür üyelere ama yeni üyeler bunları görse diyecek bu nasıl forum vs vs. böyle kahpelerin önüne geçmek için bu yetki verilebilir diye düşünüyorum.

6. Coin kaldırılsın. İlerde nasıl bir düzenleme yapılır bilmiyorum lakin bence gereksiz bir özellik. Herkes kolay bir şekilde kasabiliyor. İleride market gibi bir şey gelse bile coinlerle en fazla ne alınabilecek? Vip desen zaten az bi para yönetimin de cebine girsin ki sitenin masrafları karşılansın. Renkli yazı desen eğer coin bu kadar kolay kasılacaksa yine herkes alabilir fiyatı yüksek olsa bile. Öylede chat çin kerh*anesine döner renk karmaşası olur. Bence gereksiz bir özellik kaldırılmalı.

7. Yelloz rankı kaldırılsın. Elbette kadınlar başımızın tacı lakin sırf kız olduğu için forumda bir kaç puşt yalakalık yapıyor yellozlara, yalakalık yapanlara da laf etmek istemiyorum çee zaten forumda kız yok denecek kadar az. Gelen de sohbet için geliyor rankın herhangi bir özelliği filan da yok sadece dişi olduğunu belirtiyor. Gerek yeni üyeler gerekse 4-5 aylık üyeler yönetim veya yüksek rütbeli arkadaşların yelloz rankı olanlar ile sohbet etmesi dahilinde kızlara da torpilli bilmem onun yalakası bilmem yönetim ekibi spy mpy gelmiş kızlara torpil geçiyor filan diyenler çok. Kaldırılırsa hem çok bir şey kaybedilmez hem de o gereksizler laf etmez. Ama kaldırılmıyorsa da sıkıntı yok.

8. Gezginlere chat kapatılsın. Buradaki kastım çoğunluğunun lamer olması değil. Geliyorlar ki bir şeyler öğrensinler orası öyle. Ama son aylarda gelen herkes tokat atıyor, reklam yapmak için chat kullanıyor. Emek vermeden yemek yemeye çalışıyor. Chate üst tabaka olunmadan mesaj yazamasın yeni üyeler. Hem böylelikle forumu az çok çözmüş olur. Hem çıkarcılık için gelmiş olamaz. Hem de beğeni ve yorum kasarak rütbe atladığı için az da olsa emek vermiş olur. Chatteki gereksiz tartışmalar da atışmalar da az da olsa son bulmuş olur.

9. Dolandırıcı şablonu gelsin. Tokat atan üye eğer haddini aşmışsa şimdiki sistem gibi pmler ve chat ona yasak olsun üstüne hangi rütbede olursa olsun DOLANDIRICI şablonu asıl rütbesinin yerine konsun. Utanmaz zaten biliyorum lakin amaç saf ve yeni üyelerimizi korumak olur da alışveriş yaparsa der bu puşt tokatçı.

10. Forumda sadece satranç değil, CS, LOL, VALORANT turnuvaları da gelsin ve ödülllü bir turnuva olsun. Pandemi başladığından beri forum olarak şöyle bir etkinlik yapılmadı. Haftada bir olabilir ayda bir olabilir o yöneticilere kalmış. Ödül olarak kazanan takıma 1 aylık vip vs. verilebilir onu siz belirleyin. Ama böyle etkinliklere ihtiyacı var forumun. Büyük ihtimal bir daha virüs, pandemi gelmez yani herkesin sürekli evde olduğu bir dönem gelmez daha ne zaman ele geçer bu şans çee

önerilerim bunlar diğer üyeler de katıldıkları maddeleri yorumlarda belirtirlerse güzel olur.
En başta SpyGuard Gitsin

131,683Konular
3,270,320Mesajlar
315,753Kullanıcılar
zxiyusSon Üye
Üst Alt