Selam arkadaşlar uzun zamandır yoktum merhaba herkese , gelip bir konu açım dedim şuan kendim yazıyorum uzun uzun alıntı değil kesinlikle Konunun Konsept şimdi size bir...

Selam arkadaşlar uzun zamandır yoktum merhaba herkese , gelip bir konu açım dedim şuan kendim yazıyorum uzun uzun alıntı değil kesinlikle

Konunun Konsept şimdi size bir olayı anlatıyorum ,, doğrusunu bilenler hemen yazmasın biz birkaç arkadaşla düşünelim böyle veya böyle olabilir diye akıl yürütelim sonra bilen biri yazsın bakalım hem düşünüp tartışalım en sonunda cevabı öğrenelim
-----------------------------------------------------------
Uzun uzun anlatıyorum

Şimdi biliyorsunuz ki birkaç yıl önce hem ios a hem android e bir özellik geldi

Herhangi bir uygulama kamera veya mikrofona eriştiğinde telefon ekranınızın sağ üst tarafında yeşil bir nokta çıkıyor (2 resim ekledim)

Screenshot_2023-06-19-20-48-37-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-06-19-20-48-15-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Bu yeşil nokta bize telefonun veya bir uygulamanin şuanda kamera veya mikrofonumuzu aktif olarak kullandığını gösterir güvenlik sebebi ile getirilmişti ,

Şimdi gelelim asıl mevzuya ,

Google asistan veya Siri ye ,,, hey Siri , okay Google dediğimizde bizi duyuyor ve hemen çalışıyor son uygulamalarda açık olmasa bile arkaplanda çalışma izni var

Biz bu Google asistana , okay Google dediğimizde bizi duyuyor çünkü mikrofonumuzu kullandığını biliyoruz ,

Asıl sorumuza geldik

Google asistan arkaplanda mikrofonumuzu sürekli kullanıyor ve her okay Google dediğimde bakıyorsa telefonumuzda yeşil ışığın hiç sonmemesi gerekmiyor muydu

Google asistan ve Siri bu kendi yeşil ışık mantığına uymadan arkaplanda bizi dinleyebilior ise , kullandığımiz ratlara vesaire bu sistemi entegre etmek mümkün mü veya buraya kadar yanlış anlattiysam beni düzeltin

Bu sistem entegre edilemezse neden edilemez

Entegre edilebiliyorsa yeşil noktanın ne anlamı kalıyor

Teşekkürler

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
Google asistan arkaplanda mikrofonumuzu sürekli kullanıyor ve her okay Google dediğimde bakıyorsa telefonumuzda yeşil ışığın hiç sonmemesi gerekmiyor muydu

Lafına hitaben şunu diyebilirim, ona bakarsan bizim konumumuz kapalı fakat anlık olarak tık tık tık tüm konumlarımızı görüyor, mikrofon kapalı fakat ortamı dinleyip ona göre kişiye özel reklamlar çıkartıyor önümüze.. Yani o olmuyor vs. falan süs, her cihaz biraz bizim için (yersen) biraz da satmak ve işlemek için ortamı dinler, bizi gözler..

Google asistan ve Siri bu kendi yeşil ışık mantığına uymadan arkaplanda bizi dinleyebilior ise , kullandığımiz ratlara vesaire bu sistemi entegre etmek mümkün mü

Bu dediğin şey yapılıyor, hatta mobil ratların hepsi genellikle bu veya whatsapp mesajları için alınıyor.
Şöyle basit bilgi vermek gerekirse, laptoplarda kamera açılınca yanındaki kırmızı ışık yanardı fakat o zamanın (eskilerden belli) ratlarıyla kameralardan ortam izlenebilirdi ışık açık olmadan hatta bundan ötürü Mark Zuckerberg (evet o bile) laptop kamerasını ve olası virüs atağı nedeniyle usb girişlerini de-aktif etmişti.

1687202227580.png

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
133,460Konular
3,282,276Mesajlar
319,058Kullanıcılar
yerliplakaSon Üye
Üst Alt