Html Nedir? Ne İşe Yarar? (1 Viewer)

Demiя 

Bekliyor
Joined
Feb 13, 2020
Credits
110
Rating - 0%
Merhaba arkadaşlar,

Bu makalede,
  • Html Nedir?
  • Html Ne İşe Yarar?
  • Html İle Neler Yapılabilir?
gibi sorulara cevap bulacağız.

Html Nedir?
Html (Hypertext Markup Language), web tarayıcıların desteklediği ve etiket(tag)ler kullanarak bir web sitesi oluşturabileceğimiz bir betik dildir. Uzantısı .html ya da .htm olarak kaydedilir. Html, bir programlama dili değildir. Öğrenimi ve kullanımı çok kolaydır.

Başlıca Html etiketlerinden yada bir web sitenin olmazsa olmaz iskeletinden bahsedecek olursak;

1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
<title> Sitemizin Başlığımız </title>
</head>
<body>
Sitemizin tüm içeriği bu etiket arasına yazılacaktır.
</body>
</html>

Yukarıda gördüğünüz etiketler Html in olmazsa olmaz etiketleridir. html, head, title ve body etiketlerini web sitemizin temel iskeleti olarak kabul edebiliriz. Her html etiketi yukarıdaki kod örneğinde görüldüğü gibi “< >” karakterlerinin arasına yazılır ve “” şeklinde kapatılır. Etiketlerinizi kapatmayı unutmamalısınız. Aksi halde sitenizde hata alırsınız.

Html Ne İşe Yarar?
Html, bir web sitesinde yazı, metin, link veya resimlerin eklenmesini sağlar. Tek başına Html ile web siteleri yapılabilir ama sadece statik web siteleri yapılabilir. Ayrıca web sitenizi görsel açıdan zengin bir şekilde sunmak istiyorsanız bunun için javaScript ve Css den yardım almanız gerekmektedir. Şunu da belirtmek isterim, Html etiketleri olmadan javaScript ve Css kodlarının bir anlamı olmaz. Html i tanımlarken öğrenmesinin kolay olduğundan bahsetmiştim. Sadece 2-3 hafta içinde yeterli seviyede Html bilgisine sahip olabilirsiniz. Ayrıca Html in en güzel yanı herhangi bir platform a ihtiyaç duymamasıdır. Bilgisayarınızda bulunan Notepad ya da Metin Belgesi ne bile Html kodlarını yazıp hayata geçirebilirsiniz. Eğer bir editör ile kullanmak isterseniz en yaygın olan programlar Dreamweaver, NotePad++, Sublime Text i kullanmanızı tavsiye ederim.

Html İle Neler Yapılabilir?
Html etiketlerinin ne işe yaradıklarını öğrenip bu etiketleri hayal gücünüz ile bilrleştirerek birbirinden güzel web siteleri inşa edebilirsiniz. Yukarıda belirttiğim gibi Css ve javaScript kullanarak daha görsel ve hareketli bir hale getirebilirsiniz. Eğer daha kapsamlı, kullanıcı girişli ve veritabanı(database) bağlantılı bir web sitesi yapmak isterseniz “Php”, “Asp” gibi dilleri bilmeniz gerekiyor. Ama bu dillere girişmeden ilk önce Html ve Css konusunda kendinizi iyi geliştirmeniz gerekmektedir.

Bu yazımızda bu kadar arkadaşlar.
 

Users who are viewing this thread

Top