İnt*har nedir (1 Viewer)

Joined
Sep 28, 2019
Credits
100,000
Rating - 88.9%
Esenlikler konu üzerinde uzun uzun araştırmalar yapmadım veya bu düşünceye sevketmek gibi bir amacım yok baştan belirteyim...



Kız arkadaşından veya erkek arkadaşından ayrılan bir birey tamamen odak noktasını kaybedince sanki onsuz olmayacak gibi bir düşünceye kapılıp intihara kalkışıyor ve bu kişilerle 2 sohbet ettikten sonra bu düşünceden saptırabilirsiniz ama %100 sonuç alamasınız çünkü o kişinin dünyası tamamen çökmüştür şahsen bence 1 kişi uğruna intihar etmek saçmalık fakat acıları ve durumları bilmeden yorum yapmak kimsenin haddine değil.


Hayatınızda bir odak noktası oluyor bu genelde Dini inanç oluyor bu dini inancı kaybettiğinizde yani inanmadığınızda boşlukta hissedip 'Bu hayatın amacı ne' diyerek intihar edilebiliyor bu kişiler uzun uzun araştırmalar yapabilir kalın kitaplar okuyabilir felsefi bir düşünceye evrilme olasılığıyla birlikte intiharada odaklanabilir.

Maddi imkansızlıklardan dolayı intihar olayları oluyor bu kişiler artık tamamen dünyası kararmış şekilde düşünüp fevri bir kararla intihar edebiliyor...

Şimdi gelelim intihar vakaları nerelerde daha çok oluyor fakir ülkelerde görülme sayısı oldukca azdır tamamen seküler toplumlarda intihar oranları daha yüksektir bazı ülkelerde intihar suç sayılıyor çünkü bireyler kamu malı olarak gözüküyor örneğin Kuzey korede intihar etmek suçtur ve kamu malına zarar veriliyor bu yüzden suçtur.

İntihar edecek kişiye nasıl teselli edilir; Örneğin sevgili,flört,eş için intihar düşünen birsiyse tamamen bu düşünceden uzaklaştırabilirsiniz fakat 2. sebepten dolayı bir boşluk hissediyorsa biraz zor olabilir felsefeyle aranız iyiyse ikna etme olasılığınız oldukca yüksektir bazı toplumlarda intihar eden kişi lanetlenir veya saygı duyulmaz şahsen bence kişisel tercihtir ve evet yanlış bir tercih fakat tercihtir saygı duyarım ihtihar etmemesi için elimden geleni yaparım fakat kesinlikle saygı duyarım çıkıpta 'Lan gerizekalı' demem dinlerim anlamaya çalışırım bi kişiye saçma sapan öğütler vermeyin mesela spor yap ne biliyim gez toz gibi saçma absürt şeyler söylemeyin birey onu yapmak istese zaten yapar çözüm bu değil o kişiyi dinleyin ve soruna çözüm bulmaya çalışın kesinlikle yalnızlıkla baş başa bırakmayın.
 

SkullZ 

anlamazdin.py
Joined
Apr 21, 2016
Credits
134,298
Rating - 100%
Bazılarının hayata tutunduğu "Bu hayatın amacı ne sorusu", bazılarının intihar sebebi oluyor. Bazen, kafa kaldırmayabiliyor fakat cümlenin sonuna olumlu bir cümle daha ekleyip; "Bu hayatın amacı ne ise onu bulacağım" derseniz, peşinden giderseniz yok oluyor. Hırs bürünüyor vücuda. Yıllardır, bu hırsla ayaktayım.
 

Users who are viewing this thread

Top