İnternet ve modem veri akışı

Arkadaşlar merhaba, soru için doğru bölümdemiyim kestiremedim. Merak ettiğim bir konu var sizlere sormak, konu hakkındaki bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. İnternet...

Arkadaşlar merhaba, soru için doğru bölümdemiyim kestiremedim. Merak ettiğim bir konu var sizlere sormak, konu hakkındaki bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. İnternet üzerinden yaptığımız her işlemin modem üzerinde bir veri yada sinyal olarak karşılığı varmıdır? Her işlem için soruyorum bunu.

Şöyle detaylandırayım bir web sitesine girdik bu sitede yaptığımız her işlemde (siteye giriş, kayıt olma, sekmeler arası gezinti, siteden çıkış vs. gibi) modem üzerinden bununla ilgili bir veri akışı oluyormu? Yada bir server üzerinden ip miz banlandı bu banlanma ile ilgili modemde bir bilgi geliyor mu?

Şayet geliyorsa bu sinyalin yada verinin içeriği, türü tam olarak nedir? Bu işlemleri detaylı bir şekilde görebilmek, ayıklayabilmek için nasıl bir alt yapı olması gerekiyor? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, soru için doğru bölümdemiyim kestiremedim. Merak ettiğim bir konu var sizlere sormak, konu hakkındaki bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. İnternet üzerinden yaptığımız her işlemin modem üzerinde bir veri yada sinyal olarak karşılığı varmıdır? Her işlem için soruyorum bunu.

Şöyle detaylandırayım bir web sitesine girdik bu sitede yaptığımız her işlemde (siteye giriş, kayıt olma, sekmeler arası gezinti, siteden çıkış vs. gibi) modem üzerinden bununla ilgili bir veri akışı oluyormu? Yada bir server üzerinden ip miz banlandı bu banlanma ile ilgili modemde bir bilgi geliyor mu?

Şayet geliyorsa bu sinyalin yada verinin içeriği, türü tam olarak nedir? Bu işlemleri detaylı bir şekilde görebilmek, ayıklayabilmek için nasıl bir alt yapı olması gerekiyor? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
öncelikle şöyle söyliyim evet girdiğin herşeyde modemden veri gönderir statik ip adresi değişir başka ülkeye bağlı gözükürsün ama modemin senin konumunuu if şa eder senin dinamik ip adresin olur ve dinamik ip adresleri değiştirilemez bu arada konu yanlış yerde

Ben bu soruyu ip değiştirmek için yada herhangi bir art niyet için sormadım. Modemlerin çalışma prensibini öğrenmek istiyorum ama cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu verinin içeriği, türü nedir adı nedir bu verinin?

Modeme giren çıkan verinin içeriğini soruyorum türü yapısı nedir şifreli bir sinyalmi yoksa kendine özgü bir dil ile mi haberleşme sağlanıyor

131,843Konular
3,271,921Mesajlar
316,362Kullanıcılar
kayrasnglSon Üye
Üst Alt