Java Nedir? - #Java Serisi 1 (1 Viewer)

Bu konu ilgi çekici mi veya devam etmemi ister misiniz?

  • Evet

    Votes: 1 100.0%
  • Hayır

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    1
  • Poll closed .
Joined
Jun 15, 2019
Credits
0
Rating - 0%
Ufak Bir Tarih Bilgisi:
1991 yılında Sun Microsystems şirketi mühendislerinden James Gosling ve 12 arkadaşı Green Project(Yeşil Proje) isimli bir proje geliştirmeye başladılar ve takımın ismini de Green Team(Yeşil Takım) koydular. Gömülü Sistemler üzerine çalışan James Gosling ve ekibi başlangıçta C ve C++ dillerini kullansalar da bu dillerin geliştirdikleri projeye uygun bir dil olmadığını ve geliştirdikleri proje için yetersiz olduğunu görüp yeni bir arayış içine girdiler.

İşte bu sırada “Oak” şimdiki adıyla Java dili doğmuş oldu ["Java" ismi bir toplantının(hatırladığım kadarıyla) gerçekleştiği kahvenin ismidir. ]. Ekibin geliştirmeye başladığı dilin ismini takım liderlerinden James Gosling koymuştu; fakat ilerleyen zamanlarda bu ismin ticari bir amaçla kullanılamayacağı ortaya çıktı. Yeni bir isim arayışına giren ekip bir gün bir kafede oturup kahvelerini yudumlarken yeni geliştirdikleri dilin adının içtikleri kahvenin adı olan Java olması kararını aldılar. O günden bu güne adı Java olan programlama dili bugün milyarlarca cihazda aktif şekilde çalışmaktadır.

xpq3rcqo7kjz.png


İlk çıktığı zamanlar Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dili daha sonra Oracle şirketi tarafından satın alındı.

Ayrıca Java dili logosu ismini aldığı tarihten bu yana ismini aldığı Java kahvesinden gelir.

java.png

Java'nın Kullanım Alanları:
  • Herhangi bir platformda yazılan yazılımı diğer bir sanal platformda çalıştırmak
  • Web tarayıcısı ve erişilebilir Web hizmetleriyle çalışacak programlar oluşturma( Duyduğum kadarıyla 2020 yılında bu destek bitiriliyor.)
  • Çevrimiçi forumlar, mağazalar, anketler, HTML formlarını işleme ve daha fazlası için sunucu tarafı uygulamaları geliştirme
  • Üst seviyede özelleştirilmiş uygulamalar ve hizmetler yaratmak için Java dili kullanarak uygulamaları ve hizmetleri birleştirme
  • Cep telefonları( Kotlin de JVM - Java Virtual Machine - üzerinde çalışmaktadır), uzak işlemciler, mikro denetçiler, kablosuz modüller, sensörler, ağ geçitleri, tüketici ürünleri ve neredeyse tüm elektronik aygıtlar için güçlü ve verimli uygulamalar yazma
Javanın Özellikleri Nelerdir:
Nesne tabanlı bir programlama dilidir. Javada her şey bir nesnedir.
Platform bağımsız çalışabilir. Java programı bir kere derlendikten sonra tüm platformlarda çalışabilir.(W
Basit bir programlama dilidir. Öğrenilmesi kolaydır. ,(Açıkçası bir yerde de Java en karmaşık dillerdendir Java'yı yapan her şeyi yapar diye duymuştum.)
Doğal mimari: Java kodu derlendikten sonra doğal mimariye sahip bir biçime girer.
Taşınabilir: Derlenmiş Java kodu herhangi bir platformda ve ortamda rahatlıkla çalışabilmektedir.
Çok işlevli: Java ile birden fazla görevi yapabilecek programlar yazmak mümkündür.
Adım adım yorumlanan: Java'nın byte kodları yerel makine talimatlarına dönüşür ve hiçbir yerde depolanmaz.
Yüksek performanslı: Java'nın tam zamanında derleme özelliği ( Just-in-time compiler), yüksek hızlı çalışmasına olanak sağlar.
Dinamik: Java, C ve C++ gibi dillere göre daha dinamik bir programlama dilidir.

(Alıntı yapılıp üstünden geçilmiştir)
 

Users who are viewing this thread

Top