Kali Linux Ders#1 (1 Viewer)

Levin`

Gölge
Joined
Feb 12, 2020
Credits
1,053
Rating - 0%
View hidden content is available for registered users!

Spy Ailesi Sizlere kali linux Araçlarını Açıklıyıcam.

Whatweb Tanımı:
Hedef site hakkında bilgi toplamasını yapan bir araçtır.
Kullanımı:
1.Adım: Terminale “whatweb” yada “whatweb -h” yazarak kullanım talimatlarını görebilirsiniz.
2.Adım: Örnek olarak “whatweb -v hedefsite.com” komutunu kullanarak hedef site hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.




1*89PDmHBeu4b9wjWDFGiOVw.png



Theharvester Tanımı:
Genelde mail adreslerini bulmak için kullanılır.Ancak host arama özelliği de vardır.
Kullanımı:
1.Adım: Terminali açalım ve “theharvester” yazalım.Böylelikle kullanım talimatlarını göreceğiz.Talimatların sonunda “examples” olarak gösterilmiştir.
2.Adım: “theharvester -d hedefsite.com -l aramasıklığı -b aramayapılacakmotor” yazılıp taramaya başlatılır. Ayrıca arama yapılacak motora talimatların içinde bulunan “Data Source” parantezleri içerisindekileri yazabilirsiniz.Hepsini kullanmak istiyorsanız “all” yazmanız yeterli olacaktır.Sonuç olarak tarama bittikten sonra göreceksiniz ki mail adresleri ve hostları bulacaksınız.




1*Skq7T7JA-TPOmEOqn4C88g.png



Metagoofil Tanımı:
Hedef sitenin dosya taramasını yapar.
Kullanımı:
1.Adım: Terminali açıp “metagoofil” yazalım.Kullanım talimatlarını göreceksiniz.Talimatların altında “Examples” kullanımı örnek olarak göstermiştir.
2.Adım: “metagoofil -d hedefsite.com -t taranacakdosyatürü -l taramasıklığı -n kaydedilecekdosyasayısı -o dosyayolu -f result.html” yazılır.Biz dosya yolunu “ /root/Desktop/hedefadı” yazalım.Böylelikle hedef hakkında tarama yapmış oluruz.Bazılarında hata vermiş olabilir. Taramadan sonra masaüstünde oluşturulan dosyalara baktığımızda oluşturduğumuz klasörlerde oluşmuş olması gerekir.Böylelikle işlemimiz burada bitmiştir.




1*f1LZl3PuycE3aCBRmzGGvQ.png



Maltego Tanımı:
Hedef site hakkında ayrıntılı bilgi vermektedir.Ayrıntılı bilgi verdiği için tercih edilen güzel bir yazılımdır.Tavsiye edilir.
Kullanımı:
1.Adım: Öncelikle maltego adlı arayüzlü toolu açabilmek için Desktop’ta iken terminali açmadan “Alt+F2” tuşuna basıp gelen arama kutucuğuna “maltego” yazıp enterlıyoruz.
2.Adım: Açıldıktan sonra sol üstten “New” yapalım.Kullanacağımız modülü sol taraftan mouse yardımıyla sürükleyiniz.
3.Adım: Örnek olarak “domain” ni sürüklemiş olalım.Ardından üzerine sol tıklayıp ve “F2” ye basalım. Böylelikle “hedefsite.com” yazalım.Daha sonra sağ tıklayıp yapmak istediğimiz işlemi seçebiliriz.
4.Adım: Örnek olarak “All” modülünü kullanalım.Bunun için sağ tıklayarak “Run Transform->All Transforms” sırasıyla seçelim. (Bu arada en alttaki All Transforms’u seçelim.Çünkü sürümlerinde değişik yerlerde olabilir.)
5.Adım: Gelen formda “URL” kısmına “hedefsite.com” yazalım ve başlatalım. Böylelikle tarama yapılır.Tarama yapıldıktan sonra görmek istediklerinizi göreceksiniz.(Bu arada Error uyarısı vermesi önemli değildir.OK’leyin.) Protokol önemli değildir. Göreceğiniz gibi mailleri, subdomainleri, IPleri, telefon numaraları, birçok bilgiyi verecektir.




1*aDZy7XLHgcwfpFUv1emGAg.png



Urlcrazy Kullanımı:
Hedef domaine benzer domainleri listeler.
Kullanımı:
1.Adım: Terminali açalım ve “urlcrazy” yazalım. Böylelikle kullsnım talimatlarını göreceğiz.
2.Adım: “urlcrazy hedefsite.com” yazarak hedef domaine benzer domainleri listeleyecektir.Biraz uzun sürebilir.
Sizlere gösterecektir.Sadece biraz sabır gösteriniz.
3.Adım: Ayrıca “urlcrazy hedefsite.com -p” bu komut popularity’i ölçer.(popülerliğini)



1*DFzIiPwGLsTshroupLzYtA.png

 

Users who are viewing this thread

Top