Kali Linux Kullanarak Sadece İp den Hack Yapılabilir Mi?

Rating - 0%
Merhaba kaliyi 2 haftadır falan öğreniyorum ve merak ettiğim birşey var. Sızma olarak sadece reverse_tcp kullanarak oluşturduğumuz virüsü önce karşı tarafa açtırmamız gerektiğini gördüm. Netdiscover ile gördüğümüz cihazlara sadece ip den sızmanın bir yolu var mı?

Rating - 0%
Rating - 0%
Merhaba,
ip'den sızabilmen için aktif çalışan port gereklidir, aynı zamanda çalışan portta içeriye girebileceğin zaafiyet mevcut ise karşı tarafa bir şey açtırmana gerek kalmaz. Daha detaylı bilgi için ;

kategorilerini gezebilirsin.
teşekkür ederim
Direkt hedef ip için netdiscover kullanmanı önermem çünkü arp protokolü sebebiyle tüm ağı taramak için kullanır

Sürekli bir hedef ip izlemek için

watch -n 2 ping -c 1 192.168.1.xxx komutunu kullanabilirsin veya bu adrese ait Mac kontrolü için
sudo apt install arpwatch -y
sudo arpwatch -i eth0 komutunu kullanabilirsin
Kontrolü de şu komutla sağlayabilirsin
arp -a | grep 192.168.1.xxx

Bunlar bir yana esas önerim

Nmap, WireShark ve TcpDump kullanman ve anlayarak algılayarak kullanımına vakıf olman

İki konu senin için oldukça yararlı olacaktır ama gerçekten sıkılmadan adım adım algılayarak izlemelisin hatta bana sorsan bundan önce Network bilsen daha iyi bu sebeple 3 konuyu da alt alta bırakıyorum

Sıfırdan Network

Sıfırdan Nmap

Sıfırdan Metasploit

Eğer gerçekten üzerine düşerek ve algılayarak izlersen ve uygulamalı olarak da kendini geliştirirsen çok büyük yol kat edersin.

Tavsiyem sıkıldıkça başka bir şey ile ilgilen ama vazgeçme tekrar konuya geri dön, teknik veya altyapı konusu sıkıcıdır ama konuyu bir kere kavradığında meselenin %99 unu algılamış olursun neyi neden yaptığını bilirsen program vs sadece seni hedefe daha kolay ulaştırır.
Bu baya yararlı oldu teşekkürler

131,431Konular
3,268,170Mesajlar
315,137Kullanıcılar
FwaihSon Üye
Üst Alt