Kali Linux Nmap Kurulumu

Kali Linux Nmap Kurulumu Nmap Nedir? Nmap, bilgisayar ağları uzmanı Gordon Lyon (Fyodor) tarafından C/C++ ve Python programlama dilleri kullanılarak geliştirilmiş bir...

Kali Linux Nmap Kurulumu

Nmap Nedir?

Nmap, bilgisayar ağları uzmanı Gordon Lyon (Fyodor) tarafından C/C++ ve Python programlama dilleri kullanılarak geliştirilmiş bir güvenlik tarayıcısıdır. Taranan ağın haritasını çıkarabilir ve ağ makinalarında çalışan servislerin durumlarını, işletim sistemlerini, portların durumlarını gözlemleyebilir.
Nmap kullanarak ağa bağlı herhangi bir bilgisayarın işletim sistemi, çalışan fiziksel aygıt tipleri, çalışma süresi, yazılımların hangi servisleri kullandığı, yazılımların sürüm numaraları, bilgisayarın güvenlik duvarına sahip olup olmadığı, ağ kartının üreticisinin adı gibi bilgiler öğrenilebilmektedir.

Zenmap, Adriano Monteiro Marques tarafından UMIT grafiksel kullanıcı arabiriminden faydalanılarak geliştirilmiş şu anki resmi kullanıcı arabirimdir.
nmap_carrousel_02.jpg

Neden Nmap Kullanırız?

Sızma testlerinin gerçekleştirilmesinde.
Kendi ağımız ve ya uzaktaki bir ağda hangi makinaların göndereceğimiz isteklere yanıt verdiğini görmek için.
İstenen ağda veya bilgisayarda açık olan portları bulmak için.
İstenen ağda ve ya bilgisayarda iletim sistemi ve o ağda-bilgisayarda kullanılan servisler hakkında detaylı bilgi.
Gönderdiğimiz paketlere ağ veya bilgisayarların verdikleri cevaplar.

Kurulumu

Terminali (Uçbirimi) açıp sırasıyla şu komutları veriyoruz;

1- cd Desktop/ Veya Türkçe kullanıyor iseniz cd Masaüstü/

2- git clone https://github.com/Screetsec/Dracnmap.git (İndiriyoruz.)

3- cd Dracnmap/ (Klasöre geçiş yapıyoruz)

4- ls (Klasör içeriğini görüyoruz)

5- chmod +x dracnmap-v2.sh (kullanılabilir yetkisi veriyoruz.)

6- ./dracnmap-v2.sh (Kurulum tamamlandı. Aracı başlatıyoruz)

vbJbor.png

Kalide nmap zaten kurulu gelmektedir. Terminale nmap yazarak ulaşılması mümkündür. Kurulumunu gösterdiğin tool drecnmap farkındasındır umarım ?
m3Jm4V.png

131,788Konular
3,271,354Mesajlar
316,184Kullanıcılar
sigma123Son Üye
Üst Alt