Konuşma Hileleri: Hatırlama Ve Aklıma Geldi Tekniği

Hatırlama Ve Aklıma Geldi Tekniği Konuşma sırasında konuşmayı yönlendirmek istersek kullanabileceğimiz tekniklerdir. İşin özü geçmişe atıfta bulunmaktır ya da o an sanki yeni...

Hatırlama Ve Aklıma Geldi Tekniği

Konuşma sırasında konuşmayı yönlendirmek istersek kullanabileceğimiz tekniklerdir.
İşin özü geçmişe atıfta bulunmaktır ya da o an sanki yeni bir düşünce oluşmuşçasına aklıma şu bu geldi demektir.

Bu teknikler sayesinde:
1- Konuşmayı istediğiniz yöne çekebilirsiniz.
2- Konuyu kapatıp yeni konu açabilirsiniz.
Gibi gibi

Birkaç Kullanım Şekli:
"Bu bana X'i hatırlattı"
"Bunu görünce aklıma X geldi."
"Zamanında" diye başlayıp gerisini devam ettirebilirsiniz.
"Ne zaman duysam aklıma X gelir"
Tarzında kalıplar kullanılabilir.

Birkaç Örnek:
Bir olay olmuştur sonra => bu olayı ne zaman duysam aklıma şu gelir dersiniz.
Ortamda bi nesne olur => ve o nesneye bakarak bu bana şunu hatırlattı diyebilirisiniz.

Not: Eğer çok kullanırsanız itici görünür haberiniz olsun. Özellikle de tek bir kalıp üzerinde takılı kalırsanız. :)

Bu tekniği masum bir tavır ile gerçekleştirirsen daha etkili olur
Mesela yüzünüz yere bakıyor sesiniz içe kaçık sanki 'Bakınca gördüğünüz aklınıza gelen kişiyi/nesneyi özlemişsiniz' gibi hissettirin örnek vereyim kız arkadaşınız sizden ayrılmak istiyor
(gözünüz yerde hafifçe yüzüne bakarak sesiniz cılız bir şekilde)

- Sana bakınca focus eski güzel günlerimizi sevgi dolu bakışlarımız aklıma geliyor

(Kurban düşünür gerçekten öyle mi diye)
Daha sonrası
Koşup sizin boynunuza atlamicak bir kaç düşündürücü sözler edip onu kendi içinde bırakıcaksınız zaman isticek sizden zaman verin fakat kendinizi unutturmayın gözden ırak olan gönülden de ırak olur gerisi sizde hadi bakim ilişkiyi kurtarmak elinizde

Hatırlama Ve Aklıma Geldi Tekniği

Konuşma sırasında konuşmayı yönlendirmek istersek kullanabileceğimiz tekniklerdir.
İşin özü geçmişe atıfta bulunmaktır ya da o an sanki yeni bir düşünce oluşmuşçasına aklıma şu bu geldi demektir.

Bu teknikler sayesinde:
1- Konuşmayı istediğiniz yöne çekebilirsiniz.
2- Konuyu kapatıp yeni konu açabilirsiniz.
Gibi gibi

Birkaç Kullanım Şekli:
"Bu bana X'i hatırlattı"
"Bunu görünce aklıma X geldi."
"Zamanında" diye başlayıp gerisini devam ettirebilirsiniz.
"Ne zaman duysam aklıma X gelir"
Tarzında kalıplar kullanılabilir.

Birkaç Örnek:
Bir olay olmuştur sonra => bu olayı ne zaman duysam aklıma şu gelir dersiniz.
Ortamda bi nesne olur => ve o nesneye bakarak bu bana şunu hatırlattı diyebilirisiniz.

Not: Eğer çok kullanırsanız itici görünür haberiniz olsun. Özellikle de tek bir kalıp üzerinde takılı kalırsanız. :)
bakalım kanka

131,824Konular
3,271,701Mesajlar
316,305Kullanıcılar
Yunus AybarsSon Üye
Üst Alt