LapTop Aniden Kapanıyor.

CeKu

︶⋛⋋⊱⋋ ☾★ ⋌⊰⋌⋚︶
Rating - 0%
Selamun aleyküm millet, 1 masaüstü ve 1 laptop olmak üzere 2 cihazım var. Masaüstü ekran kartını yaktı bi s2me yaramıyor bende laptop ile takııyordum nihayetinde laptop'da haziran'dan sonra durduk yere kapanmaya başladı
macun yeniledim altına fan koydum banamısın demedi yine kapanmaya devam etti, bunun üzerine CPu,GPu,RAM,HDD yi teker teker test ettim stress testlerine okuma yazma testlerıne soktum problem cıkmadı
ama laptop 55-60 derece iken bile aniden elektriği kesip kapanıyor (sistem zorlandığın da) şimdilik yeni pc alamayacağım hem dolar kuru yüzünden hem de kredi borcu vs. var sizce bu cihazın sorunu nedir ? hemen termal macun demeyin sıcaklık 60 derecede kapanıyor işlemci ısı kilidi 85 derece de kapanması lazım

>>stress testı yaparken işlemci 80 dereceye kadar çıktığında kapanma vs oluyor ama.(Zorlama testi yani 80 e çıkması normal laptop için) <<

donanımcı varsa aramız da sevabına akıl versin :)

Beyler altta gelen yorumların benzeri gelmesin diye bu kısmı sonradan ekliyorum iyi okuyun..
1-) Sorun format atmak değil win10'da 2 defa win7'de 3 defa denedim değişen bişey olmadı.
2-) Termal macun değişimini yeni yaptım mavun sürmeyide biliyorum sen sürememişindir diye düşünmeyin.
3-) Fan tozlanmıştır şurası tozlanmıştır demyin iç dış temizledim.
4-) Batarya kullanmıyorum bataryayı değiştir demenize gerek yok yani.

5-)Sorunun soğutucu fan'ın yeterli rpm'e ulaşamadığını düşünüyorum gerektiği kadar üfleyemiyor olabilir ama işlemicinin 60 derecede kapanması kafamı karıştırıyor..Bildiğiniz üzere laptoplar da fan dönüş hızına müdehale edemıyoruz "yeni modeller hariç" benim cihazda da müdehale edilmiyor bir ihtimal daha var o da sensörlerin doğru sıcaklığı göstermiyor olması bilemiyorum yani..

Son düzenleme:
Rating - 0%
Selamun aleyküm millet, 1 masaüstü ve 1 laptop olmak üzere 2 cihazım var. Masaüstü ekran kartını yaktı bi s2me yaramıyor bende laptop ile takııyordum nihayetinde laptop'da haziran'dan sonra durduk yere kapanmaya başladı
macun yeniledim altına fan koydum banamısın demedi yine kapanmaya devam etti, bunun üzerine CPu,GPu,RAM,HDD yi teker teker test ettim stress testlerine okuma yazma testlerıne soktum problem cıkmadı
ama laptop 55-60 derece iken bile aniden elektriği kesip kapanıyor (sistem zorlandığın da) şimdilik yeni pc alamayacağım hem dolar kuru yüzünden hem de kredi borcu vs. var sizce bu cihazın sorunu nedir ? hemen termal macun demeyin sıcaklık 60 derecede kapanıyor işlemci ısı kilidi 85 derece de kapanması lazım

Bildiğim kadarıyla bazı işlemciler sorunlu oluyor. Bunları servise yollayıp farklı serileri denenmesini ve sorunu anlat yardımcı olacaklardır.

Gladyo

Grafiker
Rating - 0%
Şu testi tekrar yapıp SS atarmısın
Tozdan kaynaklı olabilir bilgisayarı açıp içini temizle..

FataLworm

SOYTARI
Rating - 0%
Ram yerinden oynamıştır kontrol et, belki de ısınıp kendini kapatıyordur fan yetmiyordur.

o4d

Rating - 0%
Benimde bi ara Masaüstü kapanıyordu sonra işlemci fani çalışmıyormuş ordan

Rating - 0%
yüksek muhtemel cpu üzerinde ki termal macun özelliğini kaybetmiştir. soğutucu altında kalnan termal macunu yenileyip sogutucu kanallarını temizlieyin düzelecektir. themal shutdown .

Tekdost 

Yırtıcı
Rating - 0%
Ben senin yerinde olsam şak aniden açarım laptopu. laptop şaşırır. Sonra şak bir daha aniden açarım laptopu şaşırır noluyor der. Sonra şak bir daha aniden açarım laptopu sorunlar çil yavrusu gibi dağılır. bir daha sorun çıkartmaz laptop:))
(Sorun anakartta muhtemelen)

CeKu

︶⋛⋋⊱⋋ ☾★ ⋌⊰⋌⋚︶
Rating - 0%
elektirikler kesilmiştir
Adaptör orjinali hiç değiştirmedim, adaptör eskiyip düşük vltaj dan kaynaklı kapanıyor olabilir mi acaba.

Ram yerinden oynamıştır kontrol et, belki de ısınıp kendini kapatıyordur fan yetmiyordur.
Reis toz,toprak,yuvaya oturmama gibi bir problemden olduğunu zannetmiyorum bazen açılırken tekrar kapanıp açılıyor kısa devre de olabilir bence çok ihtimal var.

yüksek muhtemel cpu üzerinde ki termal macun özelliğini kaybetmiştir. soğutucu altında kalnan termal macunu yenileyip sogutucu kanallarını temizlieyin düzelecektir. themal shutdown .

macunu 1 hafta önce sürdüm ama baska marka bir macun ile denicem bakalım. sağol

Ben senin yerinde olsam şak aniden açarım laptopu. laptop şaşırır. Sonra şak bir daha aniden açarım laptopu şaşırır noluyor der. Sonra şak bir daha aniden açarım laptopu sorunlar çil yavrusu gibi dağılır. bir daha sorun çıkartmaz laptop:))
(Sorun anakartta muhtemelen)

Laf aramızda zanet am*na koydum söke taka :D

Benim pil bozuktu PC aynı şeyleri yapıyordu pil değiştirdim düzeldi sen bir bilgisayarcıya göster

Kardeşim servis tespit edebilir arızayı ama garantisi yok mahalle arası bi yere versem bakar geri toplayamaz :D

I

Isko~

Ventilatör dönüyormu ?
Toz kacmis olmasin guzelce üfle püfle
80•C ye cikmasi normal deil

Rating - 0%
benim bilgisayar da kapanıyor ama bende sıvı soğutucu var o yandı ve ekran kartında 3 fan var 1 i calısmıyor o yüzden bende kasanın ağzına vantilatör dayadım en kısa sürede almış oldugum yerin servisine göndericem

R

Rolesa

ama laptop 55-60 derece iken bile aniden elektriği kesip kapanıyor (sistem zorlandığın da) şimdilik yeni pc alamayacağım hem dolar kuru yüzünden hem de kredi borcu vs. var sizce bu cihazın sorunu nedir ? hemen termal macun demeyin sıcaklık 60 derecede kapanıyor işlemci ısı kilidi 85 derece de kapanması lazım stress testı yaparken işlemci 80 dereceye kadar çıktığında kapanma vs oluyor ama.

Bilgisayarı kapat gòtür servise elektrik fazla geldiginden dolayi kapaniyor ani kapanmalar ciddi hasar verir pc ye sonra sıkıntısını yasarsin buyuk ihtimalle kisa devrede olabilir kapasitorleri tek tek söküp kontrol etmelisin
ZXQ4Qz.jpg

burdaki kapasitorleri sokup calistir adabtor soketinin hemen arkasinda c44 c46 olmasi lazim sök gitsin onlari uygun bi tane tak degeri uymasina gerek yok leptopa dusuk voltajla sarj vermeyi dene cpu degerleri 30° bile olsa assagidaki donanimlar isinip pc ye kisa devre yaptiriyor onlari kontrol et
YQW0ka.jpg

Rating - 0%
Pek bilgili değilim.İşlemcide ramlerde sorun yoksa yada değiştirdiğin bir parça varsa sisteme çok yük bindiğinden kapanıyor olabili, kondansatörler bir şekilde arıza yapmış olabilir.Bataryanı keşke bozmasaydın gelen akımı koruyacak bildiğim kadarıyla başka bir şey yok.Bu devirde bilgisayarcılarada güven olmuyor ki deneye deneye kendi bilgisayarını oluşturur insan!

R

Rolesa

Bilgisayarı kapat gòtür servise elektrik fazla geldiginden dolayi kapaniyor ani kapanmalar ciddi hasar verir pc ye sonra sıkıntısını yasarsin buyuk ihtimalle kisa devrede olabilir kapasitorleri tek tek söküp kontrol etmelisin
ZXQ4Qz.jpg

burdaki kapasitorleri sokup calistir adabtor soketinin hemen arkasinda c44 c46 olmasi lazim sök gitsin onlari uygun bi tane tak degeri uymasina gerek yok leptopa dusuk voltajla sarj vermeyi dene cpu degerleri 30° bile olsa assagidaki donanimlar isinip pc ye kisa devre yaptiriyor onlari kontrol et
YQW0ka.jpg
dediklerimi uygula

Clintwood

x7style
Rating - 100%
Yazılanlar garip.. Bu bir laptop 80c normal bir sıcaklık. GPU sıcaklığını kontrol ettin mi? Bi benchmark yap bakalım..

CeKu

︶⋛⋋⊱⋋ ☾★ ⋌⊰⋌⋚︶
Rating - 0%
Ventilatör dönüyormu ?
Toz kacmis olmasin guzelce üfle püfle
80•C ye cikmasi normal deil
benim bilgisayar da kapanıyor ama bende sıvı soğutucu var o yandı ve ekran kartında 3 fan var 1 i calısmıyor o yüzden bende kasanın ağzına vantilatör dayadım en kısa sürede almış oldugum yerin servisine göndericem
ZXQ4Qz.jpg

YQW0ka.jpg
Tek çözüm pili kontrol et ve acilen sağlam bi soğutucu al kendine
Pek bilgili değilim.İşlemcide ramlerde sorun yoksa yada değiştirdiğin bir parça varsa sisteme çok yük bindiğinden kapanıyor olabili, kondansatörler bir şekilde arıza yapmış olabilir.Bataryanı keşke bozmasaydın gelen akımı koruyacak bildiğim kadarıyla başka bir şey yok.Bu devirde bilgisayarcılarada güven olmuyor ki deneye deneye kendi bilgisayarını oluşturur insan!

Beyler altta gelen yorumların benzeri gelmesin diye bu kısmı sonradan ekliyorum iyi okuyun..
1-) Sorun format atmak değil win10'da 2 defa win7'de 3 defa denedim değişen bişey olmadı.
2-) Termal macun değişimini yeni yaptım mavun sürmeyide biliyorum sen sürememişindir diye düşünmeyin.
3-) Fan tozlanmıştır şurası tozlanmıştır demyin iç dış temizledim.
4-) Batarya kullanmıyorum bataryayı değiştir demenize gerek yok yani.

5-)Belki sorun soğutucu fan'ın yeterli rpm'e ulaşamamasıdır düşünüyorum gerektiği kadar üfleyemiyor olabilir ama işlemicinin 60 derecede kapanması kafamı karıştırıyor..Bildiğiniz üzere laptoplar da fan dönüş hızına müdehale edemıyoruz
"yeni modeller hariç" benim cihazda da müdehale edilmiyor bir ihtimal daha var o da sensörlerin doğru sıcaklığı göstermiyor olması bilemiyorum yani..

Son olarak @Rolesa senin söylediğin kondansatörleri multimetre ile ölçeceğim değer ölçüp elektronik forumlarında paylaşıp sorun olup olmadığını soracağım.

Ne laptopmuş amk forumu esir aldın diye sitem edenlere selam olsun haklısınız, Teşekkür ettim ilgilendiğiniz için.

131,627Konular
3,269,863Mesajlar
315,632Kullanıcılar
ZexerSon Üye
Üst Alt