Linux İşletim Sistemi Nedir ? Nasıl Yüklenir

Selam Spyhackerz ailesi Ben Garou size windowsa,linux nasıl yüklenir.Ve linux nedir,onu anlatayım.Linux veya türevleri(birden fazla dağıtımı var)bir işletim sistemidir birden...

Selam Spyhackerz ailesi Ben Garou size windowsa,linux nasıl yüklenir.Ve linux nedir,onu anlatayım.Linux veya türevleri(birden fazla dağıtımı var)bir işletim sistemidir birden fazla dağıtımı vardır.Ve windows işletim sistemine oranla daha stabil ve hızlı çalışır.Kısa özeti budur.Gelelim linux yüklemeye...Windows’a Linux yüklemek aslında düşündüğündüğünüzden daha basit ve birkaç yolu var. İşte benim en beğendiğim yöntemler ve nasıl yapabileceğiniz.

USB’den Boot Etmek
Bu klasik bir yöntemdir. Bunun için ilk olarak:

• Bir USB belleğe ihtiyacın var (en az 8 GB olsun).
  • Rufus isimlibir program indir ve Linux ISO dosyasını USB'ye yazdır.(Linux iso dosyasına hangi dağıtımı seçtiyseniz orjinal websitesinden indirebilirsiniz.)
  • Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS'tan USB belleği seçerek başlatın.
Bu sayede istediğin zaman linux istediğin zaman Windows kullanabilirsin ama linuxla açıldığında "Windows ile birlikte kur" seçeneğini işaretleyin.

WSL ile Windows Üzerinde Çalıştırmak
Bir de şu var.Windows Subsystem for Linux (WSL). Bu yöntem, tam olarak çift işletim sistemi değil ama Windows üzerinde Linux çalıştırmak için çok iyi özellikle linuxu bu şekilde rahatça öğrenebilirsin

• Powershell'i aç ve şunu yaz: wsl --install.
  • Bu komut, Windows’a bir Linux çekirdeği kuracak ve ardından istediğin dağıtımı yükleyebileceksiniz.
Kurulum sonrası terminale "bash" yazarak Linux terminaline geçebilirsin.

VirtualBox ile Sanal Makine Kurmak
Linux’u denemek istiyor ama Terminali kullanmakta zorlanıyorsanız , sanal makine (VM) yöntemi sana göre işini biraz daha kolaylaştırır ama komut öğrenmek seni her zaman ileri götürür unutma!!!

• VirtualBox ya da VMware indir.
  • Programda yeni bir sanal makine oluştur, Linux ISO dosyasını yükle ve kur.(Hangi dağıtımı istiyorsan onu indir)

Son Olarak
Linux’u kurmak için seçenekler bunlar.Size önerim linux öğrenmek istiyorsanız Vm yolunu denemeniz hem araçlara daha iyi uyum sağlayabilirsiniz.Sorularınız varsa buradayım! 😊

131,816Konular
3,271,630Mesajlar
316,273Kullanıcılar
TermuxxueessSon Üye
Üst Alt