Rating - 0%
Selam,

Ne yaptıysam düzgün spamsız mail basamıyorum. Gmail’le denedim, SMTP kullandım, Google notifi linkiyle gönderdim, sıfırdan HTML mail yazdım... ama sonuç hep aynı: mail direkt spam’e düşüyor.
Asıl önceliğim zaten Gmail içi gönderim ama onu bile başaramadım. Deneme yanılma yapmaktan kafayı yedim artık.
Temiz, gelen kutusuna düşen bir şekilde mail basmam lazım. Bu işlerden anlayan varsa, ister ücretli ister gönüllü, bi el atsa çok makbule geçer.

Şimdiden eyvallah.

Rating - 0%
Merhaba dostum,

E-postalarının spam klasörüne düşmesi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu yüzden, e-postalarının spam skorunu değerlendirmek için internet üzerinde Mail Tester gibi araçları kullanabilirsin. Ayrıca yapay zekadan da destek alarak eksiklerini düzelttikten sonra mutlaka sonuca ulaşırsın.

Yine de bariz bazı örnekler verecek olursam; domainine bağlı bir kurumsal e-posta kullanıyorsan, e-posta sunucunun SPF, DKIM ve DMARC kayıtlarını doğru şekilde yapılandırman gerekir. E-posta taslağında "ücretsiz", "hemen tıkla" gibi umut vaat eden spam çağrışımı yapan ifadelerden kaçınmalısın. Aynı zamanda, taslağında sosyal mühendislik de kullanıp içeriği daha profesyonel kılman gerekiyor ki spam filtrelerine takılmasın.
Metin-görsel dengesine de dikkat etmelisin; %60 metin, %40 görsel gibi bir oran idealdir. Bunların dışında, mail sağlayıcıları tarafından oluşturulan kara listelere (blacklist) alınmış olabilirsin.

Tüm bu dediklerim ve daha fazlası mail tester araçlarında mevcut; ben sadece aklıma gelenlerden birkaç örnek verdim.

131,470Konular
3,268,521Mesajlar
315,244Kullanıcılar
klcimc5Son Üye
Üst Alt